השוק

הטבות המס בסכנה: רשות המסים בצעד דרמטי שיכניס מיליארדים למדינה

שי אהרונוביץ' מזהיר שקרן הפיצויים עומדת להיגמר, וחשף כי ברשות המסים בוחנים שורה של מהלכים דרמטיים, בהם הטלת מס רכוש, מיסוי קרנות השתלמות וחובת דיווח על שכר דירה שתכניס לבדה כ-1.5 מיליארד שקל בשנה

רשות המסים (צילום shutterstock, צילום מסך מאתר רשות המסים)
דן אנד ברדסטריט קיימה את פורום Duns 100 השנתי של בכירי ענף המיסוי בנוכחות שי אהרונוביץ׳, מנהל רשות המיסים. במסגרת הפורום דנו המשתתפים בנושאים הבוערים שעל סדר היום המקצועי, ביניהם האתגרים הניצבים בפני מערכת המס בתקופה הנוכחית, הצורך בהגדלת הכנסות המדינה על רקע שנות המלחמה לצד החשש מהכבדה על נטל המס ופגיעה בצמיחת המשק, השינויים האפשריים ברפורמת הרווחים הכלואים והרפורמה החדשה במע״מ, הצפויה לחולל שינוי משמעותי באופן גביית המס.
שי אהרונוביץ׳, מנהל רשות המיסים התייחס להיערכות לקראת כינון ממשלה חדשה והצורך להיערך לתקציב 2027 שיידרש לתת מענה לגידול משמעותי בהוצאות הביטחון: ״אני התפלאתי ולא התפלאתי מההתנגדות לרפורמה במע״מ. ארגוני העצמאים והמייצגים לרוב ענייניים, אבל לפעמים יש איזושהי התניה שלא משנה מה מציעים, תמיד יש סיבה להתנגד.
אני דווקא חושב שהרפורמה הזאת היא באמת win-win. הרעיון פשוט, להעביר את גביית המע״מ לבסיס מזומן. קיבלת את הכסף - אתה מעביר את המע״מ, לא קיבלת את הכסף - לא עובר המע״מ. זה דווקא בא להגן על העסקים הקטנים והעצמאים, שהרבה פעמים נאלצים היום להעביר את המע״מ עוד לפני שקיבלו את הכסף. באמצעות המהלכים המחשוביים שאנחנו מכניסים גם נחסוך הרבה ביורוקרטיה. לכן אני באמת לא רואה מה יש פה להתנגד.
צריך גם לזכור שהכסף בקרן הפיצויים הולך לאזול. מאז שנכנסנו למלחמה הוצאנו כ-20 מיליארד ש״ח מהקרן, וב-2024 וב-2025 לקחנו 100% ממס הרכישה. עד היום לא היה צריך להביא כסף מתקציב המדינה לקרן הפיצויים, אבל הסיפור הזה נגמר. נשארו עוד מספר מיליארדים ויש עדיין צבר תביעות, ולכן כנראה בשנה הבאה יהיה צריך להביא כסף מתקציב המדינה״.
עו"ד התייחס אהרונוביץ למהלכי חקיקה שצריך לקדם על רקע המציאות הכלכלית המורכבת. לדבריו, "צריך לבחון צעדים, אבל כאלה שלא פוגעים בצמיחה. להעלות מס חברות, אני לא חושב שזה נכון, וגם אני לא בטוח שנכון למדינת ישראל עכשיו להעלות את המע״מ, למרות שאחוז מע״מ הוא כמעט 8 מיליארד ש״ח בשנה. לעומת זאת, צריך לבחון החזרת מס רכוש על קרקע, מס נסועה על כלל הרכבים, מס על משקאות ממותקים וכלים חד-פעמיים וגם פטורים והטבות מס קיימים.
בקרנות השתלמות, למשל, אפשר לבחון מיסוי של התשואה שנצברת אחרי שהקרן משתחררת. גם הפטור ממע״מ באילת מוגזם בעיניי ובשכר דירה, לפחות צריך להשית חובת דיווח על הפטור, לא לפגוע בו, אך חובת דיווח בלבד יכולה להביא עוד כ-1.5 מיליארד ש״ח למדינה. גם את הפטור על דירת מגורים צריך, לדעתי, לבחון. הוא שווה כ-4 מיליארד ש״ח בשנה, אפילו יותר. מותר לדבר על הדברים האלה ומותר לבחון אותם, ובסוף הפוליטיקה מקבלת את ההחלטה.
וחשוב לי להגיד שאין מלחמה עם עולם ההייטק. למרות כל מיני כותרות, רשות המסים מחבקת את עולם ההייטק. ברור לנו שעולם ההייטק הוא הקטר והוא חיוני ביותר למדינת ישראל. בגבייה ישירה, קרוב לשליש מגיע מההייטק, וחייבים את ההייטק פה.
אין ספק שאנחנו במשבר של רישום חברות בחו״ל והאיזון התערער לחלוטין. אני הצבתי כמטרה את 2027 כשנה שבה ננסה להחזיר את רישום החברות ואת משקל רישום החברות למדינת ישראל, ונעשה צעדים בעניין. כולם צריכים לשמור על ההייטק בישראל״.
שילה זברו וייס, Senior Director DUNS100: ״האתגר המרכזי של מדיניות המס בשנים הקרובות יהיה לייצר איזון בין הצורך של המדינה להגדיל הכנסות לבין החובה לשמור על הצמיחה וההתאוששות של המשק. אנחנו כבר רואים שינוי תפיסתי באופן שבו רשות המסים פועלת - לא רק דרך שיעורי המס, אלא גם באמצעות שינוי במנגנוני הגבייה, מעבר לגבייה בזמן אמת והרחבת יכולות האכיפה.
רפורמת הרווחים הכלואים היא דוגמה טובה לכך. רק בעוד כמה שנים נדע אם מדובר במהלך נקודתי או בשינוי עמוק יותר בתפיסת המס בישראל. במקביל, חשוב מאוד לשמור על מנועי הצמיחה של המשק, ובראשם ההייטק, לייצר ודאות ולעודד חברות ויזמים להמשיך לפעול ולהשקיע בישראל.
גם הבינה המלאכותית צפויה לשנות משמעותית את עולם המס, הן את עבודת אנשי המקצוע והן את היכולות של רשות המסים בתחום הגבייה, ניתוח המידע והאכיפה. השינוי הזה כבר כאן, והוא צפוי להעמיק בשנים הקרובות״.
 
תגובות לכתבה(14):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 14.
    תבטלו הטבות לחרדים (ל"ת)
    אזרח 09/2026/04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 13.
    שיבטלומאת ההטבה 7% מס הכנסה לתושבי יו"ש שהעבירו ב 5 דקו (ל"ת)
    ירון 09/2026/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 12.
    לגבות מס על התשואה בקרן השתלמות ? אז היא כבר לא משתלמת (ל"ת)
    מדינה אוכלת יושביה 09/2026/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 11.
    תבטלו הטבות מס
    צבי 09/2026/03
    הגב לתגובה זו
    2 1
    תבטלו הטבות מס ליישובים שאין להם כל קשר עם גבולות הארץ , שרק סיבות פוליטיות הורידו להם את מס ההכנסה !! שיהיה שוויון בנטל המיסים במדינה הזאת!
    סגור
  • 10.
    מה אתה מבלבל את המוח.
    אייל 09/2026/03
    הגב לתגובה זו
    3 0
    המון עסקים עדיין נדרשים להוציא חשבוניות מס לפני שהם מקבלים תשלום שמגיע גם לשוטף לכו תחפשו מתי תראו את הכסף כולל בעבודות עם משרדי ממשלה, עיריות ועוד... ולא, הם לא מקבלים חשבוניות עסקה, אז אל תנסה למכור לנו שזה מיטיב איתנו.
    סגור
  • טען עוד
  • 9.
    הוא יודע שקרן השתלמות משתלמת לאורך עשרות שנים, ול
    חושב 09/2026/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ולא הרווחי של ה-7 שנים, אלא רווחים מצטברים של עשרות שנים. ואפילו למעבר הון בין דורי - שם מדובר על ריבית דריבית של עשרות שנים רבות ללא מס רווחי הון. בכל אופן שיכינו אותנו בזמן למשוך ולארגן את עצמנו מחדש
    סגור
  • 8.
    פנסיה תקציבית
    פנסיה תקציבית 09/2026/02
    הגב לתגובה זו
    4 1
    פנסיה תקציבית
    סגור
  • 7.
    הבנתם!? אנחנו העובדים והעסקים פראיירים.
    אגנוסטי 09/2026/02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הממשלה הנוכחית היא המושחתת והבזבזנית בתולדות מדינת ישראל. הנזק העשיר והעקיף שהיא גרמה ב-3 שנים האחרונות, הנינים שלנו עוד ישלמו. נשגב מבינתי, איך עוד יש אזרחים זומבים שמצביעים ליכוד. הם מזוכיסטים.
    סגור
  • 6.
    תקצצו במשרות של עובדי מדינה
    אוהב ישראל 09/2026/02
    הגב לתגובה זו
    4 0
    אולי במקום לפגוע באוכלוסיה תקצץ המשכורות ובמשרות של עובדי המדינה. זה המגזר היחיד שלא נפגע בשכר לא בקורונה ולא במלחמה והתפוקה שלהם ביחס למשק הינה אפסית. מרביתם יושבים רגל על רגל ומחכים לראשון לחודש. עם תקופה כזו אצל מעסיק פרטי מרביתם היו יושבים בבית
    סגור
  • 5.
    לפטר את הכלב הזה עכשיו
    שלמה 09/2026/02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הגיע הזמן להעיף את הליצן הזה שאין מוח חושב יש יד שלוקחת זה מה שהם יודעים רק לקחת לסגור את המשרד הזה ולפטר את כולם כמה כסף יחסכו למדינה מכל בתנאים והמשכורות שהם מקבלים רכבים צמודים דלק אוכלי חינם עלובים לבעוט להם בראש כלבים
    סגור
  • 4.
    נמאסתם
    האזרח הקטן 09/2026/02
    הגב לתגובה זו
    4 0
    תורידו את החסמים והבירוקרטיה. צריך לפטר חצי מעובדי המדינה שמגרבצים על גב בעלי העסקים הקטנים.
    סגור
  • 3.
    עז והוצאתה
    בחירות 09/2026/02
    הגב לתגובה זו
    1 0
    עז
    סגור
  • 2.
    אפשר גם להפסיק לממן חרדים
    ב 09/2026/02
    הגב לתגובה זו
    6 1
    זה יטיס את המדינה עשרות שנות אור קדימה מבחינה כלכלית
    סגור
  • 1.
    להפך להוריד מיסים
    יצחק 09/2026/02
    הגב לתגובה זו
    1 0
    העצמאיים מנסים בכל דרך לשקר כי המס מאוד גבוהה. פחות מס פחות רמאויות בסוף המדינה תרוויח. החילוניים מסתכלים אפילו לאירופה המתאסלמת והמזדקנת שבה המחייה זולה בהרבה.
    סגור