השוק

קבוצת בזק מציגה דו"ח חיובי למרות התחרות הגוברת

ענקית התקשורת רשמה נתוני הכנסות ורווח מרשימים, למרות השלכות שנת הקורונה על הכנסות פלאפון והתחרות הגוברת בשווקי האינטרנט והטלוויזיה
יאיר מור | 
דודו מזרחי, מנכ"ל בזק (צילום טוויטר/בזק)
הדו"ח הרבעוני של קבוצת בזק, שנחשף מציג המשך הצלחה של הקבוצה לשמור על מעמדה למרות התחרות הגוברת בשוק.
הכנסות הקבוצה ברבעון הראשון של 2021 היו 2.22 מיליארד שקל - עלייה של 1.6% לעומת הרבעון המקביל ב-2020; הרווח הנקי עלה ב-24.8% ל-408 מיליון שקל, הרווח התפעולי עלה ב-27.7% ל-586 מיליון שקל, ה-EBITDA עלה ב-16.7% למיליארד שקל והחוב ירד ל-887 מיליון שקל.
התחום העיקרי של בזק - תקשורת קווית - הציג עלייה של 3.5% בהכנסות, למרות ירידה של 3.8% במספר קווי הטלפון ו-2.4% בהכנסות משירותי טלפונייה. מגמה מעניינת נרשמה בקווי האינטרנט, בהם בזק מחזירה לעצמה לכאורה לקוחות שעברו בשנים האחרונות לחבילות "באנדל" (ספק ותשתית) של מתחרותיה: מספר מנויי האינטרנט הקמעונאי של החברה עלה ב-2% וההכנסה הממוצעת למנוי עלתה ב-5%, בעוד מספר המנויים של החבילות הסיטונאיות ירד ב-8%.
החברה ציינה כי תשתית הסיבים האופטיים שלה, שנחשבת למקור הכנסה עתידי מבטיח, מגיעה כבר ל-480,000 משקי בית, ועד סוף השנה היא מתכוונת לפרוש את התשתית הזו למיליון משקי בית נוספים.
חברות הבת, שעתידות להתפצל בקרוב מבזק במסגרת "פרויקט אלפא" ולהפוך לחברה נפרדת, הציגו גם הן תוצאות טובות למדי: פלאפון רשמה ירידה של 8.5% בהכנסה הממוצעת למנוי, בעיקר בשל הקורונה שהפחיתה את הנסיעות לחו"ל ואיתן חבילות הנדידה היקרות, אך הגדילה את מצבת המנויים ב-6% לכמעט 2.5 מיליון. סה"כ הכניסה החברה 570 מיליון שקלים; יס בלמה את נטישת המנויים ואת ירידת הרווח הממוצע למנוי (אם כי האחרון בכל זאת נמוך ב-4% מלפני שנה), כאשר 29% ממנוייה כבר צורכים את השירותים דרך היאנטרנט, אך הכנסותיה ירדו ב-8% ל-315 מיליון שקל; ואילו בזק בינלאומי רשמה ירידה בהכנסות של 2% לעומת השנה שעברה ו-4% לעומת הרבעון הקודם.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה