השוק

החברה הישראלית שנלחמת בשינויי האקלים בדרך לכבוש את ארה"ב

נוסטרומו, המתמחה באגירת אנרגיה בבניינים, דיווחה על פרסום הצעת חוק דרמטית בארצות הברית בתחום המאבק בשינוי האקלים, אשר אם תאושר צפויה לשפר מהותית את יכולת החברה לשווק מערכות אגירת אנרגיה בשוק האמריקאי ואת הרווחיות שלהן
מערכת ice | 
משבר האקלים (צילום unsplash)
נוסטרומו, המתמחה באגירת אנרגיה בבניינים, דיווחה הבוקר (ראשון) על פרסום הצעת חוק דרמטית בארצות הברית בתחום המאבק בשינוי האקלים, אשר אם תאושר צפויה לשפר מהותית את יכולת החברה לשווק מערכות אגירת אנרגיה בשוק האמריקאי ואת הרווחיות שלהן.
הצעת החוק שפורסמה ב-27 ביולי 2022 מטעם נציגי הדמוקרטים בסנאט וקבלה את ברכת הבית הלבן, נקראת"Inflation Reduction Act of 2022", והיא כוללת בין היתר חבילת תמריצי מס לעידוד המאבק בשינוי האקלים, ביניהם זיכוי מס (investment tax credit, או ITC), בשיעור של עד 30% להשקעה במתקני אגירת אנרגיה. זיכוי מס משמעו שהממשל הפדרלי יחזיר למשלם המסים 30% מההשקעה שביצע בציוד בשנת המס שחלפה, כזיכוי כנגד תשלומי המס שלו. הצעת החוק החדשה מחליפה הצעת חוק קודמת בשם Build Back Better Act שיזם ממשל ביידן.
 
לנוסטרומו הייתה מעורבות משמעותית בגיבוש נוסח הצעת החוק הסופי, בכך שככל שהצעת החוק תתקבל זיכוי המס האמור יחול גם על מתקני אגירת אנרגיה תרמית בבניינים, ליבת עיסוקה של החברה. כדי שתהפוך לחוק מחייב הצעת החוק טעונה עדיין אישור של שני בתי הנבחרים של הקונגרס האמריקאי, ולבסוף גם את חתימת נשיא ארה"ב, אשר הביע את תמיכתו בה מייד לאחר פרסומה. שלבי חקיקה אלה עתידים להתמלא עד סוף חודש ספטמבר השנה.
לפי הצעת החוק, זיכוי המס יינתן למשלמי מיסים עסקיים שישקיעו במתקני אגירת אנרגיה בבניינים מסחריים או למגורים שהקמתם החלה בשנת 2022 ועד שנת 2031, כאשר בשנת 2024 יוחלף הזיכוי האמור בזיכוי שייחושב על פי רמת התרומה הסביבתית של המתקן, כגון שיעור הפחתת פליטות פחמן. ביחס לשנים 2024-2022 הזיכוי עתיד לעמוד על שיעור בסיס של 6%, אשר ניתן להעלות עד לשיעור של 30%, בהתאם לעמידה בקריטריונים הקשורים במרכיב ייצור מקומי, תשלום שכר ממוצע בענף, העסקת עובדים מאוגדים וכיו"ב. טרם פורסמו הנחיות רשמיות לגבי תנאים אלה.
משמעות הזיכוי היא הפחתה משמעותית בעלות האפקטיבית של מתקן אגירת האנרגיה לגורם הרוכש או המממן אותו, דבר אשר ישפר מהותית את התועלת הכלכלית וההחזר על ההשקעה. החברה מאמינה שככל שהחוק יאושר בנוסח הנוכחי, תהיה לכך תרומה חיובית מהותית על שיווק מערכות האגירה שלה בשוק האמריקאי ועל רווחיותה.
  
נוסטרומו סיימה את שלב המחקר והפיתוח למערכת אגירת האנרגיה שפיתחה (ה-IceBrick), והחלה למסחרה בדגש על השוק האמריקאי ושוק היעד העיקרי - מדינת קליפורניה. החברה השלימה באחרונה את ההכנות להתקנת מערכת אגירה ראשונה במלון הילטון בוורלי הילס בקליפורניה, שצפוי להיות פרויקט הדגל ומרכז מבקרים.
כבר היום נהנה השוק בקליפורניה משורה של תמריצים שיוצרים תנאים אופטימליים לטכנולוגיות אגירת אנרגיה, בהם: תעריפי חשמל מעודדי הסטת ביקוש, מענקי הקמה, קבלת הכנסות מרשת החשמל לניהול ביקושים, פתרונות מימון, ותאגידים הנותנים עדיפות לקידום יעדי ESG. 
יורם אשרי, מנכ"ל נוסטרומו:  "הצעת החוק היא מהלך משמעותי לנוסטרומו, שהייתה מעורבת בו ואף יזמה בו תיקונים בעבודה מתמשכת אל מול שני בתי הקונגרס בארה"ב, וכן רתמה לתהליך גורמים נוספים מהתעשייה, ארגוני סביבה ואנרגיה, נדל"ן, רגולציה ועוד. שמחנו מאד לקבל אוזן קשבת והסכמה מלאה לחזון שלנו, שבניינים שאחראים על כשלושה-רבעים מצריכת החשמל חייבים להיות חלק מתשתית האנרגיה, ואגירת אנרגיה בבניינים היא תנאי הכרחי לרשת חשמל נקיה ומבוססת אנרגיה מתחדשת".
"מדובר בחבילת תמריצים חסרת תקדים בהיקפה ובגודלה, כ-369 מיליארד דולר, שצפויה להשפיע מהותית על ענף האנרגיה בארה"ב, ובכלל זה גם על נוסטרומו. הצעת החוק כוללת סעיף ייחודי לאגירת אנרגיה, והודות למאמצים שלנו, גם לאגירה תרמית בבניינים, כך  שהפרויקטים שלנו בארה"ב יוכלו ליהנות ממסגרת ההטבות שנקבעה. אם תעבור, החקיקה הזאת מהווה צעד חסר תקדים במאבק העולמי בהתחממות הגלובלית, המסכנת את העולם כולו, בתקווה שמדינות נוספות ובהן ישראל יאמצו חקיקה מקבילה ויקצו משאבים דומים".
נוסטרומו עוסקת בפיתוח, ייצור, שיווק ומכירה של מערכות מתקדמות לאגירה ולניהול ביקושי אנרגיה בצד הלקוח (בשונה מאגירה בצד הרשת). החברה פיתחה מערכת ייחודית - IceBrick - שמאפשרת להמיר אנרגיה חשמלית לאנרגית קור ולאגור אותה, וכך להסיט את צריכת החשמל משעות השיא לשעות אחרות ביממה. המערכת מתמקדת בצרכי האנרגיה של מערכות מיזוג האוויר, שהן צרכן החשמל המרכזי בבניינים, האחראי עד ל-50%-40% מסך הביקושים בשעות השיא.
המערכת מאפשרת ללקוחות להפחית משמעותית את עלויות החשמל כאשר קיים פער משמעותי בין מחירי החשמל בשיא ובשפל, והיא מסייעת בהפחתת פליטות פחמן (באמצעות הסטת הביקוש משעות השיא לשעות השפל, בהן ייצור החשמל זול ונקי). המערכת מתאימה לבנייני משרדים, קניונים, בתי חולים, חוות שרתים ולכל בנין בעל מערכת מיזוג מרכזית מבוססת צ'ילר. המערכת משתלבת במאמץ להחדרה של אנרגיות מתחדשות, שכן היא מסייעת בהפחתת ביקושים בשעות עומס, חוסכת בתשתיות חשמל, ומסייעת בייצוב הרשת ומניעת ניתוקים.
 
נוסטרומו סיימה את שלב המחקר והפיתוח של מערכת ה-IceBrick והחלה למסחרה, בדגש על השוק האמריקאי. החברה השלימה באחרונה את ההכנות להתקנת מערכת אגירה ראשונה במלון הילטון בוורלי הילס בקליפורניה. בספטמבר 2021 הודיעה החברה על שיתוף פעולה עם אנהוזר-בוש (Anheuser Busch InBev), המייצרת בין היתר את מותג הבירה באדוויזר, לגיבוש והצגת תוכנית לאספקת פתרונות אגירת אנרגיה במתקני אנהוזר-בוש בעולם; ובינואר 2022 החברה חתמה על מזכר הבנות אסטרטגי לשיתוף פעולה טכנולוגי-מסחרי עם יצרנית הצ'ילרים הקנדית Smardt Chiller Group.
בין המשקיעים הבולטים בחברה: חברת הביטוח מגדל, חברת הסחר במוצרי אנרגיה  Freepoint, קבוצת תעבורה, יהודית וקובי ריכטר, רמי אונגר, טראלייט (לשעבר מנורה אנרגיה), מאיו שטוק (יו"ר אקסלון, חברת האנרגיה הגדולה בארה"ב) ומשפחת בן נון.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה