השוק

פסגות: עדיין כדאי להשקיע לטווח קצר באפיקים ממשלתיים בטוחים

אורי גרינפלד, האסטרטג הראשי של בית ההשקעות פסגות ממליץ ללקוחות הבית להמשיך בתקופה הקרובה להשקיע לטווחים קצרים באגרות חוב ממשלתיות; להערכתו, הפדרל ריזרב יעלה את הריבית בקצבים גבוהים שיגיעו עד 4% בסוף השנה
ניצן כהן | 
אורי גרינפלד (צילום רמי זרנגר)
אורי גרינפלד, האסטרטג הראשי של בית ההשקעות פסגות ממליץ ללקוחות "הבית" להתמקד באפיקי השקעה קצרים וממשלתיים. ההמלצה של גרינפלד משמעותית מאחר וכבר החלו להישמע קולות בשוק ההון שמדברים על "לצאת מהבונקר", גרינפלד אם כן, הוא קול שונה במקצב וכדאי שהוא ישמע, הוא חושב שעדיין הסערה לא חלפה וצריך להשאר עוד קצת במקלטים.
"נתוני האינפלציה בארה"ב עדיין לא ממש מהווים עדות חד משמעית לכך שהאינפלציה בדרך למטה, אך כל מסע ארוך מתחיל בצעד אחד קטן וייתכן כי המדד האחרון הוא הצעד הראשון. עם זאת, מעולם לא היה ספק כי האינפלציה צריכה להתחיל ולרדת, במיוחד אחרי הירידה האחרונה במחירי האנרגיה" אומר גרינפלד.
 
"השאלה תמיד הייתה היא לא אם האינפלציה תרד, אלא איפה היא תעצור – ב-2% או ב-4%? מבט על רכיבי הליבה עשוי להבהיר את הסוגיה. מצד אחד, האינפלציה שהביאו איתם הקשיים בשרשראות האספקה והזינוק במחירי האנרגיה הולכת ונעלמת.
"מצד שני, אינפלציית הליבה נותרה ברמה גבוהה של 5.9% בדומה לחודש יוני כאשר סעיפי הדיור, הבריאות והתחבורה שמהווים יחדיו 45% מהמדד, המשיכו להאיץ. בפרט, סעיף הדיור שהוא הגדול במדד האיץ ל-5.8% ועל פי ההערכות שלנו עוד צפוי להמשיך ולהאיץ במהלך השנה הקרובה. לכן, גם אם ניקח בחשבון שהשפעת מחירי האנרגיה תמשיך לדעוך ושבסעיפים מסוימים כמו רכבים או ריהוט ירשמו ממש ירידות מחירים, עדיין האינפלציה צפויה להיות גבוהה בשל השפעות צד הביקוש.
בשל כך, הפד צפוי להמשיך ולהעלות את הריבית באופן משמעותי במהלך החודשים הקרובים. להערכתנו, עד סוף השנה הריבית בארצות הברית תגיע לאזור ה-4% בעוד שחוזים העתידיים מגלמים ריבית של 3.5% בדצמבר הקרוב. יתרה מכך, שוק האג"ח מגלם הפחתות ריבית במהלך הרבעון השני של 2023, תרחיש שנראה לנו כאחד עם סבירות נמוכה.
"הפד אמנם עשוי לעצור את העלאות הריבית בתחילת השנה אבל כדי להוריד ריבית הוא חייב להיות משוכנע ששוק העבודה התקרר. גם אם נניח שהעלאות הריבית של הפד עד סוף השנה יספיקו על מנת לגרום להאטה במשק, שוק העבודה מגיב בדרך כלל בפיגור של כשני רבעונים כך שסביר להניח שלא נראה הפחתות ריבית לפני הרבעון הרביעי של 2023, אם בכלל".
גרינפלד אומר עוד כי באופן טבעי, במקביל לעליות בשוקי המניות בחו"ל, שער החליפין של הדולר ושל היורו נכנסו. כפי שראינו בחודשים האחרונים, הגורם העיקרי שמשפיע על שער החליפין הוא התנודתיות בשוק המניות. פערי ריביות, סחר החוץ ושאר הגורמים שבדרך כלל משפיעים על שערי החליפין פחות רלוונטיים כרגע ונדמה שעד שהשוק ימצא כיוון, הכיוון של הדולר והאירו ימשיכו להיקבע לפי שוקי המניות.
"לאור זאת, אנו ממשיכים להמליץ לשמור על מחמים קצרים באפיקים הממשלתיים בחול כמו גם בישראל" הוא ממליץ ללקוחות הבית.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה