בעולם

מכה לגרינפיס: תחויב לפצות חברת נפט ב- 660 מיליון דולר

חבר מושבעים בדרום דקוטה חייב את גרינפיס לשלם לחברת הנפט אנרג'י טרנספר יותר מ- 660 מיליון דולר בשל נזקים שנגרמו לצינור נפט שעובר במדינה: "ניצחון עבור אמריקאים"
מערכת ice |  1
צילום shutterstock
חבר מושבעים בדרום דקוטה הורה אתמול (רביעי) לארגון הסביבה גרינפיס לפצות ביותר מ- 660 מיליון דולר את חברת הנפט האמריקאית אנרג'י טרנספר, שהקימה את צינור הנפט דקוטה אקסס במדינה. 
המושבעים הגיעו להחלטה לאחר יומיים של דיונים וקבעו כי ארגון גרינפיס גרם לנזקים בשווי מאות מיליונים לחברת הנפט לאחר פעולות שקיימו סמוך לצינור הנפט לפני כעשור. בגרינפיס הודיעו בתגובה כי יערערו על ההחלטה. 
המנהלת הזמנית של גרינפיס ארה"ב, סושמה ראמן, אמרה לאחר מתן פסק הדין: "התיק הזה צריך להדאיג את כולם, ללא קשר לנטיות הפוליטיות שלהם. זהו חלק ממאמץ של תאגידים לנצל את בתי המשפט שלנו כדי להשתיק התנגדויות. כולנו צריכים לדאוג לעתיד התיקון הראשון לחוקה, ותביעות כאלה שמטרתן להרוס את זכויותינו להפגנה שקטה ולחופש הביטוי". 
אנרג'י טרנספר מצידה מסרה פסק הדין הוא "ניצחון עבור אמריקאים המבינים את ההבדל בין הזכות לחופש הביטוי לבין הפרת החוק, דווח בסוכנות הידיעות AP. עוד נמסר כי, "אנו שמחים שגרינפיס נדרש לתת דין וחשבון על פעולותיו נגדנו, הניצחון הזה הוא באמת עבור אנשי מנדן וכל רחבי צפון דקוטה שנאלצו לספוג את ההטרדות וההפרעות היומיומיות שגרמו המפגינים שמומנו והוכשרו על ידי גרינפיס". 
 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    חופש המחאה אינו כולל אלימות, ונדליזם וחוליגניות. שלמו! (ל"ת)
    שברת? שילמת! 03/2025/21
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור