בריאות

צו סגירה למפעל המזון הישראלי: "סכנה לבריאות הציבור"

משרד הבריאות הוציא צו הגבלה מנהלי למפעל "קי. אס. אי תעשיות מזון בע"מ" בבאקה אל-גרביה בעקבות ליקויים חמורים בתברואה ובתהליך הייצור, הכוללים החלפת אריזות של מוצרים מיצרן אחר ותנאים בלתי נאותים לייצור פיצות קפואות
מערכת ice | 
אילוסטרציה AI
משרד הבריאות הוציא צו הגבלה מנהלי למפעל "קי. אס. אי תעשיות מזון בע"מ" בבאקה אל-גרביה. הצו, שמבוסס על סמכות לפי סעיף 290 לחוק ההגנה על בריאות הציבור (מזון), תשע"ו 2015, מחייב את הפסקת הפעלת המפעל באופן מידי.
ההחלטה התקבלה בעקבות ממצאי ביקורת שנערכה ביום 26.11.2025 על ידי נציגי שירות המזון בלשכת הבריאות המחוזית חיפה. במהלך הביקורת נמצאו ליקויים חמורים המסכנים את בריאות הציבור, ביניהם הפעלת העסק בניגוד למהות רישיון הייצור שהונפק ב-12.02.2025, החלפת אריזות של מוצרים מיצרן אחר, מצב תברואי ירוד כולל הצטברות לכלוך ושאריות מזון בחדרי הייצור ושטיפת הכלים, ומעופפים ושאריות חרקים.
כמו כן, נמצא שהמפעל מבצע תהליכי הפשרה והקפאה חוזרים של חומרי גלם ומוצרים ללא תשתית מתאימה, קיימות ערמות אשפה בחצר ללא מתקני איסוף פסולת, וניכר חוסר הבנה של העובדים בנוגע לייצור מזון בטוח וחוסר בקיאות בחוקי המזון. בנוסף, נצפו התנהגויות בלתי הולמות של עובדים כגון עישון, אכילה ושתיה במתחם הייצור, והיעדר ניהול עקיבות ותיעוד מסודר של המזון המיוצר.
במהלך שימוע שנערך ב-1.12.2025 הובהר כי העסק פועל שלא בהתאם למהות רישיון הייצור, וכי אין לו תשתית מתאימה לפעילות החדשה של ייצור פיצות קפואות. כמו כן נמסר כי המפעל עבר ניקיון והעובדים קיבלו הדרכה, אך מבנה ותנאי המפעל אינם מתאימים לייצור מזון בטוח.
משרד הבריאות מדגיש כי מוצרי הפיצה שיוצרו בתנאים אלו עלולים להוות סכנה לבריאות הציבור, ולכן הצו מחייב סגירה מיידית של המפעל ואיסור על ייצור או שיווק מזון עד לביטולו.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה