בריאות

משרד הבריאות מזהיר מהתפרצות המחלה המסוכנת: "להתייעץ בהקדם עם רופא"

בעוד שבאפריקה המחלה מתפשטת במהירות שיא וכבר נרשמו למעלה מאלף מקרים, בישראל טרם דווחו על מקרי הידבקות. למרות זאת, במשרד הבריאות מקדימים תרופה למכה ומפרסמים את המלצות הבטיחות המתאימות
מערכת ice | 
משרד הבריאות באזהרה (צילום shutterstock)
מגפת האבולה ממשיכה להתפשט ברחבי העולם ומטרידה במיוחד את משרד הבריאות הישראלי. בעקבות כך, משרד הבריאות פרסם רשימת המלצות לציבור לאחר התפרצות נוספת שנרשמה ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו. 
המשרד עוקב באדיקות אחר מוקדי ההתפרצות של הנגיף מזן Bundibugyo ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו, כפי שדווח על ידי ארגון הבריאות העולמי. בימים האחרונים דווחו קרוב ל-1,000 מקרי הידבקות, וכן יותר מ-200 מקרי מוות. 
במדינות השכנות התקבלו מספר דיווחים בודדים על הידבקות בנגיף כשכולם התגלו כמגיעים מהרפובליקה הדמוקרטית של קונגו. בשלב זה לא ידוע על התפשטות הנגיף מחוץ לגבולות אפריקה, למעט חולים שהוטסו באופן מאובטח לקבלת טיפול רפואי באירופה ובארה״ב. נכון להיום וכן על פי הידוע מעולם לא היה מקרה אבולה במדינת ישראל.
על פי המלצות משרד הבריאות, יש להימנע מנסיעות לא חיוניות לאזורים שבהם קיימת תחלואה מוכרת ופעילה. מי שבכל זאת נוסע לאזורים הללו, מומלץ להתייעץ במרפאת נוסעים לפני הנסיעה. 
כמו כן, נוסעים שחזרו מהאזורים הנגועים והחלו לפתח תסמינים של חום או תסמינים אחרים בטווח של 21 יום ממועד החזרה, מתבקשים ליצור קשר במיידית עם גורמי הרפואה ולעדכן במצבם. בנוסף, יש להימנע ממגע עם אנשים אחרים בסביבתם שכן, המחלה מועברת במגע.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה