משפט
נער שהשתתף בלינץ' בבת ים הביע חרטה: מה העונש שקיבל?
במהלך מבצע "שומר החומות" השתתף נער בן 16 בלינץ' שהתרחש בבת ים ולקח חלק פעיל באירועים שהתרחשו שם באותו הערב. עונשו נגזר בבית המשפט, אך בעקבות ערעור של הפרקליטות, החליטו שופטי העליון להחמיר משמעותית את עונשו

המהומות שפשטו בישראל בזמן מבצע "שומר החומות" זכורים היטב לתושבי ישראל. אזרחים ערבים רבים יצאו לרחובות ותקפו אזרחים ורכוש יהודי, גם בערי המרכז וגם בכבישי הנגב.
לצד זאת, היו התארגנויות של יהודים שהחליטו לעשות מעשים דומים, אבל כלפי אזרחים ערבים. חלק מהם התארגנו בקבוצות וואטסאפ כמו קבוצת "מחזירים כבוד לישראל 22". אחד מחברי בקבוצה היה נער בן 16 שהגיע לטיילת בבת ים לקחת חלק בהתפרעויות שהחלו שם בניפוץ חלונות של בתי עסק בבעלות ערבים.
על פי כתב האישום בו הודה הנער, הוא ואדם נוסף טיפסו דלפק מחוץ למסעדה, הניפו דגל ישראל וקראו קריאות חוזרות ונשנות של "מוות לערבים", לעבר קהל הפורעים המשולהב, אשר באותה העת בזז את המסעדה וניפץ את חלונותיה. בזמן הזה הנער הניף את ידיו למעלה, מחא כפיים וקרא קריאות חוזרות ונשנות של "שיישרף לכם הכפר".
כעבור דקות ספורות עבר שם אזרח ערבי בשם סעיד מוסא, לאחר שהוא זוהה כערבי, החל הלינץ' הקשה במסגרתו הוא הותקף באלימות קשה. הנער היה שותף לתקיפתו של מוסא מתחילתה ועד סופה כאשר עוברי אורח הגענו עליו והרחיקו את הפורעים. במהלך הלינץ' נטל הנער רכוש מרכבו של מוסא.
לאחר שהסתיים הלינץ' ובטרם עזב את המקום, צילם הנער סרטון במכשירו הסלולרי שבו רואים אותו ואת מוסא בעודו שכוב על הקרקע, כשהנער מביע סיפוק מתרומתו לתקיפה האלימה וכשתוך כדי עזיבתו את המקום יורק הנער לעברו של מוסא.
הוא הורשע בעבירות של מעשה טרור של חבלה חמורה, הסתה לאלימות, הסתה לגזענות ועוד. לאחר הרשעתו הוא החל הליך שיקום ארוך ואף הביע חרטה על המעשים שעשה, "ביום האירוע... לא הרגשתי הכי שלם עם עצמי, הייתי מופרע, עצבני, והיום אני במקום שאני שלם עם עצמי", הוא אמר בבית המשפט, "אני לא באותו מקום בכלל בשום צורה. יותר מזה, אני מסתכל אחורה ונגעל מעצמי. אין לי מה להגיד אפילו. יש לי מטרה בחיים להתקדם ולהגיע מעלה מעלה. אני מצטער, לוקח אחריות על כל מה שעשיתי, ולא אעשה עוד עבירות כאלה בחיים שלי. אבקש אם אפשר שלא להרשיע אותי".
לאור התהליך שעבר והאחריות שלקח, ולאור העובדה שמדובר בקטין, שהשופטים בבית המשפט לנוער האמינו לו כי הוא מתחרט על מעשיו בלב שלם, הם החליטו לקבל את המלצת שירות המבחן ולגזור עליו עונש של 250 שעות למען הציבור.
הפרקליטות הגישה ערעור לבית המשפט העליון נגד קולת העונש שנגזר עליו ודרשה לגזור עליו עונש מאסר משמעותי. הרכב השופטים בבית המשפט העליון, שדן בתיק כתב כי לאור מעשיו החמורים אכן מגיע לו עונש מאסר ממושך, אלא שבמקרה הזה יש סיבות להקל עמו.
נוסף לשיקולים ששקל בית המשפט לנוער, הם לקחו בחשבון בין היתר את העובדה שבמשך עשרה חודשים הוא היה במסגרת סגורה - חודש במעצר ועוד 9 חודשים במעון סגור לנוער. לאור זאת החליטו לגזור עליו עונש של 9 חודשי עבודות שירות.
עוד ב-
מקרים של גזענות מתרחשים לא פעם בישראל ואף מגיעים לבית המשפט. רק לאחרונה, פרסמנו על מקרה שבו נהג ערבי לקח אדם אחר טרמפ וזה תקף אותו. היה גם מקרה שבו שוטרת תקפה וגידפה בגזענות. גם מגישת החדשות לוסי אהריש התלוננה במשטרה על הודעות שקיבלה ובהם גידופים גזעניים ואיומים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה