משפט

ביטוח לאומי מבטל את הקצבאות: דורש את כל הכספים בחזרה

במסגרת מבצע אכיפה נרחב של משטרת ישראל והביטוח הלאומי נחשפה הונאה שיטתית של הצהרות כוזבות לגבי מרכז החיים, צעד שצפוי לחסוך לקופת המדינה עשרות מיליוני שקלים כבר בתקופה הקרובה

ביטוח לאומי (צילום shutterstock)
במבצע אכיפה רחב היקף, שהתקיים בהובלת מחוז ש”י של משטרת ישראל ובשיתוף המוסד לביטוח לאומי - אגף החקירות ורשות האוכלוסין וההגירה, ננקטו צעדים לשלילת זכאויות מתושבים אשר על פי החשד הציגו מצגי שווא באשר למרכז חייהם, במטרה לקבל במרמה הטבות וזכויות סוציאליות כגון: שירותי בריאות, קצבאות וכיו"ב.
מבצע האכיפה ״צדק לאומי״, התקיים בהובלת מפקד מחוז ש״י, ניצב משה פינצ׳י, ובהתאם למדיניות השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ומפכ״ל המשטרה רנ״צ דני לוי.
הפעילות שהתקיימה הבוקר בכלל מרחבי המחוז - שומרון, יהודה וגלעד, היא תוצר של חקירה סמויה וממושכת, שבמסגרתה נאספו ראיות המצביעות על דפוס פעולה שיטתי של הסתרת מקום המגורים ומרכז החיים בפועל על מנת להיחשב כתושבי ישראל ולקבל זכויות של תושבי המדינה, זאת תוך ניצול מנגנוני שירותי הציבור וקבלת כספי ציבור שלא כדין.
במסגרת מבצע זה הבוקר, נשללה זכאותם של 211 תושבים אשר חלקם אף מעורבים בעבירות פליליות. כנגד החשודים נפתח הליך מנהלי ונשקלת האפשרות להעמידם לדין בגין קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות.
על פי ההערכות, פעילות האכיפה צפויה להביא לחיסכון של עשרות מיליוני שקלים לקופת המדינה, באמצעות הפסקת תשלומים שלא כדין, השבת כספים ומניעת הונאות עתידיות.
מפקד מחוז ש״י, ניצב משה פינצ׳י: ״אכיפה נחושה נגד הונאות כלפי המדינה היא חלק בלתי נפרד מחיזוק המשילות וממימוש ריבונותה של מדינת ישראל. כספי הציבור מיועדים אך ורק למי שזכאים להם על פי חוק, ולא למי שבוחר להונות את רשויות המדינה ולהפיק רווח אישי שלא כדין.
שיתוף הפעולה ההדוק בין כלל גופי האכיפה מאפשר לנו לחשוף תופעות הונאה מורכבות, להגן על הקופה הציבורית, לחזק את אמון הציבור במוסדות המדינה ולמצות את הדין עם כל מי שפוגע במשאביה. מחוז ש״י ימשיך לפעול בנחישות, באפס סובלנות ובכל הכלים העומדים לרשותו, למען חיזוק המשילות, אכיפת החוק ושמירה על ריבונות המדינה".
בביטוח הלאומי מדגישים כי הזכאות לקצבאות ולזכויות סוציאליות נקבעת בהתאם להוראות החוק ולמבחן התושבות - ולתושבי ישראל בלבד. בכל מקרה שבו מתברר כי הוגשו הצהרות כוזבות או שנמסר מידע מטעה לצורך קבלת זכויות, יינקטו הצעדים הנדרשים, לרבות שלילת הזכאות, השבת כספים והמשך ההליכים בהתאם לדין.
משטרת מחוז ש״י, יחד עם כלל רשויות האכיפה, תמשיך לפעול באפס סובלנות נגד ניסיונות הונאה ופגיעה בכספי הציבור, תפעל למיצוי הדין עם המעורבים ותמשיך לחזק את הצדק החברתי והלאומי.
 
תגובות לכתבה(9):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 8.
    ביטוח חארטןת 1 (ל"ת)
    חן 07/2026/30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 7.
    כל המדינה ארגון פשע (ל"ת)
    עמי 07/2026/30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 6.
    מדינת פח (ל"ת)
    עמי 07/2026/30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 5.
    חוסר אמון ביטוח לאומי
    דנה 07/2026/30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    וכשאני באה ואומרת "אמת" כבר לא מאמינים בגלל כל הנוכלים... הגיע הזמן שתפקחו עיניים
    סגור
  • 4.
    רפול
    יואל הנביא 07/2026/29
    הגב לתגובה זו
    2 0
    רפול: " ה. ע. ר. ב. י. ם., הם, ס. ר. ט. ן., בגוף המדינה"
    סגור
  • כמו אמשים כמןך גזען יהוגים רחצחים יהוגים (ל"ת)
    עמחת 07/2026/30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    צביעות
    דויד 07/2026/28
    הגב לתגובה זו
    1 1
    אתם מתכונים במגזר כי אצלנו אנחנו צרכים לחקור את ביטוח לאומי
    סגור
  • 2.
    הונאה
    ד 07/2026/28
    הגב לתגובה זו
    10 1
    בכפרים מוחיאם ענתא . עקב ראם בית חנינא מוכבר ועוד שם הכי גונבים תמדינה
    סגור
  • 1.
    הונאות במזרח י-ם
    אבי 07/2026/28
    הגב לתגובה זו
    8 0
    כל הכבוד לכל העוסקים במלאכה יש עוד אלפי ערבים שעושים את זה וצריך לפעול בנחישות נגדם
    סגור