משפט

יאיר גולן דורש 2.5 מיליון שקל משרה נתניהו: "תתנצלי עד מחר"

יו"ר הדמוקרטים שלח מכתב התראה לפני תביעת לשון הרע בעקבות הדברים שאמרה בריאיון לערוץ 14. גולן דורש התנצלות פומבית בתוך 24 שעות ופיצוי שיועבר לניצולי הנובה – אחרת, לדבריו, ינקוט הליכים משפטיים בסך 2.5 מיליון שקלים
מערכת ice |  18
יאיר גולן ושרה נתניהו (צילום חיים גולדברג ויונתן זינדל פלאש 90)
יו"ר מפלגת הדמוקרטים, אלוף (מיל') יאיר גולן, שלח היום (שלישי, 1.9.2026) מכתב התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים נגד שרה נתניהו, בעקבות דברים שאמרה בריאיון לערוץ 14. לטענת גולן, הדברים שנאמרו ביחס אליו כוללים טענות כוזבות ומכפישות העולות, לדבריו, כדי לשון הרע.
באמצעות עורכי הדין גיורא ארדינסט, אלמוג גיל-אור וירדן שוחט ממשרד EBN, דורש גולן משרה נתניהו לפרסם בתוך 24 שעות התנצלות פומבית וחד-משמעית, וכן לתאם תשלום פיצוי כספי שיועבר במלואו כתרומה לניצולי מסיבת הנובה. במכתב מצוין כי אם הדרישות לא ייענו, גולן יגיש נגדה הליכים משפטיים בסכום שלא יפחת מ-2.5 מיליון שקלים.
במכתב ההתראה מוצגת גם גרסתו של גולן לאירועי בוקר 7 באוקטובר. לפי המכתב, גולן שמע על המתקפה עם הישמע האזעקות הראשונות בשעה 06:29, יצא מביתו ברכבו הפרטי למפקדת פיקוד העורף, שם הצטייד ברובה סער, ומשם המשיך לעוטף עזה. עוד נטען כי במהלך אותו בוקר נכנס מספר פעמים לשטח שאליו נמלטו צעירים מהמסיבה, ובמהלך הפעילות חילץ 6 מהם.
 
הדרישה כוללת גם נוסח התנצלות מפורט, שלפיו שרה נתניהו תחזור בה מהדברים שנאמרו בריאיון ותבהיר כי גולן יצא ב-7 באוקטובר לעוטף כשהוא מצויד בנשקו בלבד, תוך סיכון חייו, וחילץ צעירים ממסיבת הנובה. במכתב נטען עוד כי הדברים שנאמרו בריאיון מנסים להציג את גולן כמי שהיה קשור למעשה בגידה, וכי מדובר בניסיון לפגוע בשמו הטוב.
גולן מסר בעקבות המהלך: "הם מנסים לשכתב את ה-7 באוקטובר כדי למחוק את האחריות של נתניהו למחדל הגדול בתולדות המדינה. בשביל זה הם מנסים להפוך את מי שקמו להגן על המדינה לבוגדים, ואת מי שמימנו את חמאס והפקירו את הביטחון - לקורבנות".
עוד אמר גולן: "זו לא רק מתקפה עליי - זו מתקפה על ציבור שלם של לוחמים, מתנדבים ואזרחים שהתייצבו כשממשלת נתניהו קרסה. אנחנו נקים ועדת חקירה ממלכתית, נרד לחקר האמת ונמצא את האחראים למחדל".
ההתראה מגיעה לאחר שבריאיון ששודר בערוץ 14 שרה נתניהו התייחסה לגולן ולנוכחותו בעוטף בבוקר 7 באוקטובר. לדבריה, גולן "כבר השכם בבוקר היה שם כבר מלובש ומוכן", תוך שהשוותה זאת לכך שגורמים אחרים, ובהם ראש הממשלה, לא ידעו על המתקפה באותה עת.
הדברים זכו גם להתייחסות בדיווח של סוכנות הידיעות הצרפתית AFP, שתיארה אותם כטענות המהדהדות תיאוריות קונספירציה סביב הידיעה המוקדמת על מתקפת 7 באוקטובר. במקביל, יו"ר מפלגת ישר!, גדי איזנקוט, גינה את הדברים וכתב ברשת X כי "קונספירציית הבגידה המטורפת, שאין לה כל בסיס עובדתי, נועדה רק ללבות שנאה".
 
תגובות לכתבה(18):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 14.
    ענין המצריך בירור עיתונאי מהימן
    י.ש 09/2026/02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כולם מבינים שיאיר גולן רחוק מלהיות בוגד ושאלו שטויות שעדיף שלא היו נאמרות. אולם- הסיפור הזה מחייב הסבר- שרצוי שעיתונאי אמין ירים. הרושם, שלפחות אני קיבלתי, שבאותו יום ארור יאיר גולן עסק בפינוי ניצולים רבים. אתמול הסתבר לי שהוא בסה״כ ׳הציל 6 הקשורים לעיתונאי הארץ ניר גונטז׳, שהשבוע שמעתי את שמו לראשונה- כשקראתי כתבה שתוקפת את שגיב אסולין על כך שהגדיר עצמו כבכיר מוסד. בכתבה ראיון שבו גונטז׳ ממש תוקף את שגיב, שהוא אינו בכיר. מתוך נימוס, שגיב מצטדק ומסביר שהוא בכיר, שעה ששירות המדינה מגדיר רמ״ח כבכיר- ומה לעשות, זו היתה דרגתו. על אף הסבר נהיר וחד חד ערכי זה (רמ״ח=בכיר) גונטז׳ ניסה ממש בבריונות, ותוך עיוות עובדתי לנטוע את הרושם ששגיב דווקא אינו בכיר. זו היתה ההיכרות הראשונית שלי עם גונטז שגרמה לי להבין שהוא אינו מהימן ופועל ממניעים פוליטיים- מסתבר שגיב מזוהה עם ביבי ומופיע בפאנל בערוץ 14. אולי נקודה לרעתו אך היא אינה מצדיקה עיוות שכזה. וכעת לשאלה התמוהה שעולה-איך גונטז׳ ידע בכלל להתקשר ולבקש עזרה דווקא מגולן (שכבר אינו בתפקיד 10 שנים) שיחלץ את בנו? איך ידע שהוא שם??
    סגור
  • 13.
    לפי סכום התביעה נראה שהיא צודקת.
    מושיקו 09/2026/02
    הגב לתגובה זו
    0 2
    גולן שידוע כאחד שלא שולט על לשונו ..תובע את שרה נתניהו שלדעתי היא מסכנה שהעדיפה שבעלה יהיה איש עסקים...בסכום של 2.5 מליון...זה נראה כמו תביעת השתקה...
    סגור
  • 12.
    אבל כאן הוא צודק (ל"ת)
    לא מאוהדי גולן 09/2026/01
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 11.
    פתח סטארט-אפ. רווחים מתביעות (ל"ת)
    ישראלי 09/2026/01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 10.
    צודקת בכל מילה
    רות 09/2026/01
    הגב לתגובה זו
    1 1
    שונא ישראל בושה וחרפה של קצין בצבא. מקללים ומפחידים רטש ממשלה ומשפחה שנבחרה במדינה דמוקרטית
    סגור
  • טען עוד
  • 9.
    שיתבע. אפילו שופט 0מלאן לא יפסוק לטובתו (ל"ת)
    ארז 09/2026/01
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור
  • 8.
    מי שאשם ב7 לאוקטובר זה האנשים שקרעו את המדינה עם ההפגנו
    אזרח ישראלי 09/2026/01
    הגב לתגובה זו
    3 2
    אנשים מיץ של הזבל שלא יודעים לכבד את הדמוקרטיה ולא השכילו שהרוב בחר בביבי לעשות את מה שהוא עשה ורצה לעשות...מהפכה משפטית זה חובה שיקרה במדינה הזו מערכת המשפט מקולקלת ברמת ריקבון שחייב להחליף!!!!!!!
    סגור
  • 7.
    שרה דיברה על הלינץ במספרה שהוא עוד תיעד חוגג בסלפי
    השתגעתם 09/2026/01
    הגב לתגובה זו
    0 2
    מגיבים נעלולים. בטח קראתם כותרת וכמו יצור חד תאי, רצתם ישר לתגובות עם לפידים. ככה קל לסובב אתכם. אבל אני בעד שתמשיכו ככה. שתשלחו כל גל שנאה נטולת רסן. כי בזכותכם ימנים הולכים להצביע. כל שאתם מנציחים זה כמה אתם מתנהלים כמו החברים מהאחים המוסלמים.
    סגור
  • 6.
    הוא צריך להוציא מהם לפחות 25 מיליון .
    אאא 09/2026/01
    הגב לתגובה זו
    3 6
    זוג מגעיל שמגיע להם לגור ברחוב
    סגור
  • 5.
    פסיכופטית על כדורים עם MABA !! (ל"ת)
    אלי 09/2026/01
    הגב לתגובה זו
    3 6
    סגור
  • 4.
    יאיר, פרק לאשת הצורר את הצורה, עד השקל האחרון (ל"ת)
    לוחם 09/2026/01
    הגב לתגובה זו
    5 8
    סגור
  • לכול מועלי היד לממדאני גולן שממומנים בתשלום!
    אסף 09/2026/01
    הגב לתגובה זו
    3 2
    לכול מועלי היד לממדאני גולן שממומנים בתשלום! תמשיכו לטרלל בתגובות ברשתות! יאיר גולן קרא לסרבנות והפיכה צבאית הכולל מרי אזרחי זאת עובדה!
    סגור
  • 3.
    מעולה
    קונסטנטין 09/2026/01
    הגב לתגובה זו
    4 5
    לסחוט את הפרה הרמאית והמטומטמת עד לשד עצמותיה
    סגור
  • 2.
    מאמין לשרה נתניהו (ל"ת)
    יהודי 09/2026/01
    הגב לתגובה זו
    9 7
    סגור
  • במקרה הטוב, אתה נוחבא (ל"ת)
    אלוקים 09/2026/01
    הגב לתגובה זו
    6 2
    סגור
  • 1.
    יאיר גולן ישר כוח .הלואי וירבו כמוך בישראל
    המצליף 09/2026/01
    הגב לתגובה זו
    9 10
    המשפחה הזו משקרת ומשמיצה כבר יותר מדי זמן ..שישלמו והרבה .. הכיס הוא המקום היחידי שכואב להם
    סגור
  • בהחלט. עוד גנלין שיאשימו את חיילי צה"ל בחיבה לתינוקות (ל"ת)
    שטו 09/2026/01
    הגב לתגובה זו
    2 1
    סגור
  • בלישכת העבודה (ל"ת)
    יהודי 09/2026/01
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור