משפט

אחרי מלי וליאל יהלומי: הסוכן וולטר תפס עבריין ישראלי אחרי 9 שנים

אחרי שלכד את מלי וליאל יהלומי בארגנטינה: סגן-ניצב וולטר קניג, נספח משטרת ישראל בדרום אמריקה, הוביל פשיטה מוצלחת בעיר סנטה קרוז שבבוליביה והביא למעצרו של עבריין נמלט החשוד בייבוא קוקאין לארץ עוד מ-2017

מלי וליאל יהלומי נעדרות באוסטריה (צילום שגרירות ישראל בווינה)
זרוע האכיפה והמודיעין של משטרת ישראל ממשיכה להוכיח בצורה חד משמעית כי אין אף עבריין שיכול לחמוק ממנה לאורך זמן, גם כאשר הוא מסתתר בקצה השני של הגלובוס.
סגן ניצב וולטר קניג, המכהן כנספח משטרת ישראל בדרום אמריקה ובאמריקה הלטינית והפך לכוכב רשת של ממש אחרי שהיה אחראי לתפיסה של מלי וליאל יהלומי, רשם אמש (חמישי) סגירת מעגל מודיעינית ומשטרתית מרשימה במיוחד. הקצין איתר וסייע באופן פעיל במעצרו של עבריין ישראלי נמלט, אשר נעלם והסתתר במדינת בוליביה במשך כמעט עשור מתחת לרדאר.
החשוד, אשר הוכרז רשמית כעבריין נמלט עוד בשנת 2017, מבוקש בישראל בגין מעורבות ישירה בהברחת חמורה של 5.3 קילוגרמים של סם מסוג קוקאין, שנשלחו בתוך מזוודה באמצעות בלדרית מבוליביה. בעקבות מידע מודיעיני מדויק ואיכותי שהגיע לידיו של סנ"צ קניג במהלך החודשים האחרונים לגבי מקום המסתור הספציפי של החשוד בעיר סנטה קרוז, חבר הקצין הישראלי באופן מבצעי לכוחות השיטור והאכיפה המקומיים. היחידה המשותפת יצאה לפשיטה ממוקדת שהובילה למעצרו המוצלח של החשוד. כעת החלו הפעולות הרשמיות לקידום הסגרתו של העבריין לישראל. בסרטון שנלכד מהשטח נשמע קניג מבהיר בנחישות: "אני וולטר, נציג חטיבת המודיעין. גם לפה אנחנו מגיעים, לבוליביה".
עבור סנ"צ קניג, שהחל את דרכו המקצועית והפיקודית כקצין החקירות והמודיעין של תחנת ערד והתגורר בבאר שבע, מדובר בהמשך ישיר לגל הפופולריות וההערכה העצומה שהוא זוכה להן ברשתות החברתיות. שמו של הקצין עלה לכותרות הארציות רק באוגוסט האחרון, לאחר שהוביל מבצע איתור מורכב, רגיש ומבצעי בבואנוס איירס שבארגנטינה. המבצע הביא למציאתן הבטוחה של מלי וליאל יהלומי – האם והבת שיצאו למסע מסתורי ברחבי העולם ועוררו דאגה עמוקה בישראל.
הצלחותיו של קניג להשיב את השקט למשפחת יהלומי – ששבה לארץ באוקטובר וביקשה מהציבור שקט נפשי ופרטיות כדי לשקם את חייה – לצד המעצר הנחוש של מוברח הסמים בבוליביה, מחזקים את המוטו שמנחיל ארגון המשטרה: נציגי משטרת ישראל הפרוסים בעולם ימשיכו לרדוף עבריינים בכל נקודה על הגלובוס, מתוך תפיסה ברורה כי אין שום מקום מסתור בטוח מפני החוק.
 
עקבו אחרינו
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה