משפט

אפל מסתכבת: זו המדינה שחוקרת את החברה הגדולה בעולם

חקירה חדשה שנפתחה נגד החברה מצטרפת לגל של יוזמות שעלולות להוביל לאיבוד אחד ממקורות ההכנסה הגדולים ביותר שלה, שאפשר לה להפוך למה שהיא היום

יאיר מור | 
אפל חוטפת קנס (צילום freepik, unsplash, pixabay)
הודו, המדינה בעלת האוכלוסייה השנייה בגודלה בעולם ואחת הכלכלות הצומחות בו, פתחה בחקירה נגד אפל, בחשד להתנהלות מונופוליסטית, כך מדווח אתר טק-קראנץ'.
ביום שישי הגישה נציבות התחרות של הודו הוראה למפקח הכללי לפתוח בחקירה נגד החברה הגדולה בעולם, בכל הנוגע לעמידתה בכללי התחרות, ובמיוחד בכל מה שנוגע למגבלות על מפתחי אפליקציות בכלל ובתחום התשלומים על אפליקציות ובתוכן בפרט. לפי המסמך, שאורכו 20 עמודים, על המפקח להשלים את החקירה תוך 60 יום ולהגיש מסקנות והמלצות.
לדברי הנציבות, אפל "מגבילה את הבחירה הזמינה בפני מפתחי אפליקציות לבחור מערכת עיבוד תשלומים כרצונם, במיוחד בהתחשב בכך שהיא גובה עמלה בגובה עד 30% מרכישות אפליקציות ורכישות בתוך אפליקציות. בשלב זה, נראה שחוסר הרסן התחרותי בהפצת אפליקציות סלולריות נמצאת בסבירות גבוהה להשפיע על התנאים בהם אפל מספקת גישה לחנות שלה עבור מפתחים, כולל שיעורי העמלות ותנאים המגבילים מפתחי אפליקציות מסוימים משימוש במערכות תשלום משלהם בתוך האפליקציות".
 במלים אחרות: המדינה נזכרה, באיחור אופנתי, לבדוק האם לפי החוקים שלה מותר לאפל לדרוש ממפתחי אפליקציות להשתמש במערכת התשלומים שלה בלבד עבור תשלומים על אפליקציות ובתוכן – תשלומים שעליהם היא גובה, כאמור, עמלה של 15% עד 30% (תלוי בסך הרווחים השנתיים של כל מפתח).
החקירה נפתחת בעקבות תלונה שהוגשה בספטמבר האחרון על ידי ארגון הודי ללא מטרות רווח בשם "Together We Fight", על כך שהעמלות המדוברות פוגעות באופן קשה ביכולתו לגייס תרומות ממשתמשי אייפון. אפל, מצידה, הגישה למדינה חוות דעת לפיה יש לפסול את התלונה על הסף – לא מאחר שהיא לא נכונה, אלא מכיוון שממילא רק 2% מההודים משתמשים באייפון, ולכן ההשפעה של החברה על השוק המקומי הענק זניחה.
עם זאת, הודו כנראה החליטה להצטרף לגל של מדינות שמנהלות קמפיין דומה נגד אפל וגוגל: לאחרונה קבע בית משפט בקוריאה כי אפל חייבת לאפשר למפתחי אפליקציות לבחור באיזה שירות תשלומים הם רוצים להשתמש כדי להפיק רווחים מהאפליקציות שהם מציעים בחנות שלה; בארה"ב מתנהל כרגע משפט מתוקשר בין אפל ליצרנית המשחקים Epic, מפתחת פורטנייט, שדורשת לאפשר לה למכור את המשחקים שלה ורכיביהם ללא תשלום עמלה; 36 תובעים מדינתיים בארה"ב פתחו לאחרונה בחקירה משותפת נגד אפל בנושא; בקונגרס האמריקאי הוגשה הצעת חוק דו-מפלגתית להטלת מגבלות על חנויות האפליקציות של אפל וגוגל, ביניהן האפשרות לכל מפתח לגבות תשלום ממשתמשים בכל צורה שיראה לנכון; ובאירופה הוצע חוק בעל השלכות דומות.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה