בארץ

דרמה בצה"ל: זה מכתב המילואימניקים שנחשף

ברקע המחאות האחרונות, עשרות חיילי מילואים מרחבי הארץ קראו לסיום המלחמה ולהשבת כל החטופים. "יש חלופות, יש הסכמים אפשריים, יש עוד חיים שאפשר לשמור"
מערכת ice | 
צילום פלאש 90/ אייל מרגולין
ההחלטה בקבינט לכבוש את כל רצועת עזה גוררת מחאות ציבוריות נרחבות. כעת, מכתב המילואימניקים שנחשף מעלה מחדש את שאלת שחיקת החיילים והשוויון בנטל.
תוכן המכתב שפורסם ב'כאן חדשות': "ב-7.10 יצאנו להילחם ולהגן על מדינת ישראל באחת משעותיה הקשות ביותר לנוכח הטבח ומעשי הזוועה הלא נתפסים של ארגון חמאס, ובמטרה להסיר את האיומים הביטחוניים מעל מדינת ישראל ולהחזיר את כל החטופים.
מאז, נשאנו בנטל גם כשהיה קשה מנשוא. שילמנו מחירים כבדים - בחיים, בגוף ובנפש. איבדנו חברים, סיכנו את חיינו, הותרנו את משפחותינו מאחור, זנחנו עסקים והקדשנו חודשים ארוכים לשירות מילואים אינטנסיבי - מתוך אמונה שזו הדרך להשיב ביטחון לישראל, להחזיר את החטופים הביתה, ולבנות כאן מציאות אחרת מזו שפגשה אותנו באותו בוקר נורא של ה-7 באוקטובר.
כמעט שנתיים אחרי, התארכות המלחמה, וביתר שאת הרחבתה המתוכננת, בין השאר בשל מניעים זרים, פוגעת בביטחון ישראל, מסכנות בצורה דרמטית את חיי החטופים. הן גובות מאיתנו חיילי צה"ל וממשפחותינו מחירים כבדים בגוף ובנפש, מביאות למותם של בלתי מעורבים בהיקפים גדולים, מערערות את הסטנדרטים הדמוקרטיים והמוסריים של ישראל, שוחקות עוד ועוד אחת המשרתים ומשפחותיהם, הורסות את שמנו בעולם, מבודדות אותנו מבחינה בינלאומית ומחריבות כל סיכוי ליציבות ולעתיד טוב יותר כאן.
אנחנו, כולנו, חיילים\ות, לוחמים\ות, קצינים\ות ומפקדים\ות ששירתו ימי מילואים רבים מאז תחילת המלחמה, אומרים יחד בקול ברור: הגיע הזמן לסיים את המלחמה. יש חלופות, יש הסכמים אפשריים, יש עוד חטופים שאפשר להציל, יש עוד משפחות שיכולות להישאר שלמות, יש עוד חיים שאפשר לשמור.
המהלכים המדיניים שנדרשים כעת הם הכלי שיאפשר לתרגם את המחיר ששילמנו לשינוי אמיתי, להסכם שישמור על הביטחון וישיב את החטופים. זו בדיוק הסיבה שבגללה יצאנו להילחם.
מתוך אהבה גדולה גדולה למדינה שלנו וחרדה אמיתית לעתידה, אנו פונים אליכם חברי ממשלת ישראל והמטכ"ל - פעלו מתוך אחריות לאומית ועצרו את המלחמה למען העתיד של כולנו".
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה