בארץ
אבל כבד בישראל: הפרופסור הדגול הלך לעולמו בגיל 81
פרופ' שאול משעל, שהיה מגיבורי הקרב על גבעת התחמושת, מומחה בעל שם עולמי לזירה הפלסטינית ואחיו של העיתונאי ניסים משעל, הלך לעולמו בגיל 81 | כל הפרטים
פרופ' שאול משעל, מבכירי חוקרי הפוליטיקה הפלסטינית והערבית בישראל ומומחה לחמאס ולזירה הפלסטינית, הלך אתמול, שלישי, לעולמו בגיל 81.
משעל היה פרופסור אמריטוס למדע המדינה באוניברסיטת תל אביב, כיהן כראש החטיבה למזרח התיכון במרכז הבינתחומי הרצליה, שהפך בהמשך לאוניברסיטת רייכמן, והיה ממייסדי המרכז לחקר החברה הערבית בישראל.
לאורך עשרות שנות פעילותו האקדמית פרסם ספרים ומחקרים רבים שעסקו בחברה הפלסטינית, בחמאס ובפוליטיקה במזרח התיכון. בנוסף, שימש חוקר ומרצה באוניברסיטאות ייל והרווארד.
לצד פעילותו האקדמית, משעל היה גם אחד מלוחמי הקרב על גבעת התחמושת במלחמת ששת הימים. הוא לחם כמקלען בפלוגה ב' של גדוד 66 בחטיבת הצנחנים, והיה בחוליה הראשונה שלחמה בתעלות המוצב הירדני, לצד איתן נווה ז"ל, שלימים עוטר בעיטור הגבורה. משעל נמנה עם הלוחמים ששרדו את הקרב הקשה, וחוויות המלחמה וחבריו שנפלו ליוו אותו לאורך חייו.
משעל נולד בבגדד בשנת 1945 ועלה לישראל עם משפחתו בשנת 1951. את הדוקטורט במדע המדינה השלים באוניברסיטה העברית בירושלים, ובהמשך השתלם באוניברסיטת ייל. מחקריו הפכו אותו לאורך השנים לאחד הקולות הבולטים בישראל בחקר החברה הפלסטינית, חמאס והפוליטיקה הערבית.
עוד ב-
פרופ' משעל הותיר אחריו את בת זוגו רותי ואת שלושת ילדיו, ישי, תמוז וטל. אחיו הוא העיתונאי ואיש התקשורת ניסים משעל. הלווייתו תתקיים היום בשעה 14:00 בבית העלמין ירקון, בשער החסד.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



