בארץ
סקר מנדטים מטלטל: גדי איזנקוט הוא ראש הממשלה הבא של ישראל
נתוני סקר חדש חושפים כיצד הייתה נראית הכנסת אם רק מילאומניקים היו בוחרים. מפלגת "ישר!" בראשות גדי איזנקוט מזנקת למקום הראשון עם 33 מנדטים, הליכוד במקום השני והפתעות מסקרנות בסוף הרשימה | כל הפרטים
סקר דרמטי שנערך על ידי Ynet, "סקר המילואימניקים הגדול", מציג את תמונת המצב הפוליטית כפי שהייתה נראית אם רק הלוחמים והנושאים בנטל היו ניגשים לקלפי. התוצאות מראות שינוי משמעותי ביחסי הכוחות: מפלגת "ישר!" בראשות גדי איזנקוט מתייצבת ככוח המוביל בפער ניכר וכובשת 33 מנדטים.
במקום השני ניצבת מפלגת הליכוד בראשות בנימין נתניהו עם 22 מנדטים. אחריה ממוקמת מפלגת "ביחד" בראשות נפתלי בנט שזוכה ל-17 מנדטים, ו"ישראל ביתנו" בראשות אביגדור ליברמן שמשיגה 13 מנדטים.
מפלגת "עוצמה יהודית" בראשות איתמר בן גביר מקבלת 11 מנדטים, בעוד רשימת "בית ציוני - המילואימניקים" של יועז הנדל וחילי טרופר רושמת נתון מפתיע (ביחס לסקרים המסורתיים) של 9 מנדטים. את הרשימה מעל אחוז החסימה סוגרות מפלגת "הציונות הדתית" בראשות בצלאל סמוטריץ' עם 8 מנדטים, ו"הדמוקרטים" בראשות יאיר גולן עם 7 מנדטים.
בהמשך, לפי נתוני הסקר, מפלגת "האחדות" בראשות גלעד ארדן מקבלת 2% בלבד מהקולות ואינה עוברת את אחוז החסימה. ש"ס בראשות אריה דרעי, יהדות התורה בראשות יצחק גולדקנופף, וגם "כחול לבן" בראשות בני גנץ, משיגות כולן 1% בלבד מקולות המילואימניקים ונותרות מחוץ לכנסת. המפלגות הערביות, חד"ש-תע"ל בראשות איימן עודה ואחמד טיבי ובל"ד בראשות סאמי אבו שחאדה, מקבלות 0% מקולות המשיבים.
עוד ב-
בחלוקה לגושים: מפלגות גוש השינוי זוכות לרוב מוחץ של 79 מנדטים. מנגד, המפלגות הציוניות המרכיבות כיום את הקואליציה מתכווצות ל-41 מנדטים בלבד, כאשר השותפות החרדיות אינן עוברות את אחוז החסימה בסקר זה. המפלגות הערביות נותרות אף הן ללא ייצוג בקרב המשיבים בסקר, עם 0 מנדטים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(5):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
5.רוקד בשני ריקודיםYAAKOV 08/2026/24הגב לתגובה זו0 0אב שכול ומרוקאיסגור
-
4.ואז מה? אין לו מושג עלוב מחייו. רק ברח מהקבינטאיך ממשיכים? 08/2026/22הגב לתגובה זו0 0בשעתו הקשה ביותר.סגור
-
3.עזיבהאלון 08/2026/21הגב לתגובה זו1 0נעזוב באלפים את המדינהסגור
-
2.כן, בטח, רק אל תרקדו שוב על הבמה לפני ספירת הקולות (ל"ת)ניפגש בקלפי 08/2026/21הגב לתגובה זו1 0סגור
-
1.גדי גדיישראלי 08/2026/21הגב לתגובה זו0 0מהיכן המצאתם את האיש הזה הוא יכול להיות אחראי מחלקת שירותים וביוב,מנסים למכור לנו את הדחליל הזה בתור ראש ממשלה?סגור



