בארץ
משרד החינוך מעורר סערה: "מהלך שעלול למוטט את השירות הלאומי"
היעדר תקציב והקפאת כספים קואליציוניים משאירים 4,000 מתנדבות מחוץ לגנים ולבתי הספר. על רקע המחסור החמור במורים ובמנהלים, בכירים מזהירים: "המערך בסכנת קריסה"
יומיים בלבד לפני צלצול הפתיחה של שנת הלימודים, מערכת החינוך סופגת זעזוע נוסף: משרד החינוך החליט להקפיא את מערך השירות הלאומי, צעד שמשמעותו הישירה היא היעדרותן של כ-4,000 בנות שירות מתפקידי תמיכה וסיוע קריטיים בבתי הספר, בגני הילדים ובמוסדות החינוך המיוחד.
ההחלטה הדרמטית, התקבלה לאחר שכ-70 מיליון שקלים מהכספים הקואליציוניים - שעליהם התבסס תקצוב המערך, הוקפאו בהחלטת בג"ץ. במשרד החינוך הבהירו כי בנות השירות לא יוכלו לפעול במוסדות החינוך עד שיימצא מקור תקציבי חלופי, כך פורסם בחדשות 13.
גורמים בכירים במערך השירות הלאומי תקפו את ההתנהלות בחריפות: "זהו מהלך שעלול למוטט את השירות הלאומי ולפגוע קשות במערכת. המצב שבו השירות מתבסס על כספים קואליציוניים הוא מעוות ופסול מיסודו".
משבר כוח האדם מעמיק כזכור, המשבר התקציבי מתווסף למצוקת כוח אדם נרחבת שחווה המערכת. שר החינוך, יואב קיש, הודה באחרונה כי המלחמה העמיקה את הפערים והובילה לפשרות באיכות ההוראה, כשאמר: "במערכת של 250 אלף איש, לפעמים מתפשרים והרמה יורדת".
במקביל למחסור של מאות מורים, נרשמת גם צניחה בביקוש למשרות ניהול. בעוד בארגון "מנהיגים" העריכו כי כאלף מנהלים ומנהלות עזבו את המערכת השנה, במשרד החינוך טוענים כי חסרים 22 מנהלים בלבד, אך המשמעות בשטח נותרת זהה: איוש התקנים גובה מחיר כבד של פשרה על איכות המנהלים והמורים כאחד.
עוד ב-
כזכור, במקביל למשבר התקציבי ולאתגרי כוח האדם, משרד החינוך פרסם לאחרונה את מכלול הנהלים המקיף להורים ולתלמידים לקראת פתיחת שנת הלימודים הקרובה. המסמך נועד לעשות סדר בשגרת בתי הספר והגנים ומסדיר שורת סוגיות מרכזיות ביומיום החינוכי: החל מהגבלות על תשלומי הורים ועדכון פוליסות ביטוח תאונות אישיות, דרך אכיפת תקנים למשקל הילקוט ונהלים לשימוש בטלפונים סלולריים, ועד לרענון תקנוני התלבושת האחידה ותוכניות ההסתגלות הרכה לילדי הגנים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



