בארץ

הרב האהוב נחבט קשות: אזהרה חמורה לציבור, "רדף אחר אשת איש"

בית דין מיוחד בהרכב הרבנים שמואל אליהו, ציון בוארון ואהרן ירחי פרסם מכתב חריף נגד הרב יובל אברהמי מאשדוד. המסמך מגולל עדויות על ניצול נשים ופגיעות בצעירים, וקורא לנפגעים לפנות למשטרה
תמונת המחשה (צילום AI)
סערה של ממש מתחוללת בימים אלו בעיר אשדוד, בעקבות פרסום מכתב "אזהרת ציבור" חריף ויוצא דופן בחומרתו על ידי בית דין מיוחד. על המכתב חתומים שורה של רבנים בכירים ומוכרים, בהם הרב שמואל אליהו, הרב ציון בוארון והרב אהרן ירחי, אשר מפנים אצבע מאשימה כלפי הרב יובל אברהמי, מי ששימש עד לאחרונה כראש כולל בעיר.
על פי המסמך, לבית הדין הגיעו עדויות קשות לפיהן אברהמי ניהל "קשר של חיזור פסול" עם אישה נשואה שפנתה אליו לקבלת הדרכה, תוך ניצול מעמדו. למרות שהודה והבטיח לעזוב את תפקידו, נטען כי לאחרונה פתח כולל חדש. בנוסף, המסמך חושף עדות מטרידה של צעיר על "פגיעות קשות... במקוואות שונים באשדוד, מעשים קשים וחמורים בענייני צניעות שהשתיקה יפה להם".
הרבנים מציינים כי אברהמי זומן לדין כדי להגיב לטענות, אך לאחר הסכמה ראשונית סירב להתייצב, ואף חזר בו מהסכמתו לעבור בדיקה על ידי אנשי מקצוע.
בעקבות החשש לשלום הציבור, קובעים הרבנים נחרצות: "אין הוא צדיק ולא חסיד ולא ירא שמיים. ירא שמיים לא ילמד ממנו תורה ולא יתייעץ איתו בשום דבר". בשורה התחתונה והדרמטית ביותר, קורא בית הדין לכל מי שנפגע או נפגעה מאברהמי לא לשתוק, ולגשת באופן מיידי להגיש תלונה במשטרת ישראל, תוך הבטחה לסיוע מצד בית הדין.
 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    שקר מוחלט
    אהרון 08/2026/31
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שמואל אליהו מנסה לסחוט כספים אין שום הוכחה לדברים הנל
    סגור