בארץ
עמית סגל תוקף בחריפות: "פתח עמודי הסתה וטינוף אנונימיים, בזוי"
הפרשן הבכיר מגיב בסערה לממצאי התחקיר שקושרים לכאורה בין חברה בבעלות משה רדמן לבין רשת דיגיטלית שפעלה נגד עיתונאי ימין וחברות שפרסמו בערוץ 14
תחקיר שפורסם בערוץ 14 מצביע על קשר לכאורה בין חברה שבבעלות משה רדמן, ממובילי המחאה נגד הממשלה וכיום מועמד לכנסת מטעם מפלגת הדמוקרטים, לבין עמודים אנונימיים ברשתות החברתיות שפרסמו לאורך תקופת המלחמה אלפי תכנים פוליטיים נגד הממשלה וגורמים המזוהים עם הימין.
על פי התחקיר, העמודים החלו לפעול כבר ב-8 באוקטובר 2023, יממה בלבד לאחר מתקפת חמאס. בתקופה שבה גורמים מרכזיים במחאה נגד הממשלה עסקו גם בפעילות התנדבותית ובסיוע לאזרחים, אותם חשבונות אנונימיים החלו, לפי הפרסום, להפיץ מסרים נגד הממשלה, ההתיישבות ביהודה ושומרון, אנשי תקשורת מהימין ורבנים המזוהים עם הציונות הדתית.
בערוץ 14 טוענים כי אחד הפרטים שקושרים לכאורה בין פעילות העמודים לבין סביבתו של רדמן נמצא במידע המופיע בפייסבוק. לפי התחקיר, לילך בית און, הממלאת כיום תפקיד בכיר בארגון "אחים לנשק", רשומה כמי שמפעילה את העמודים. לצד זאת, כתובת דואר אלקטרוני שהופיעה בפרטיהם נקשרה לחברת MR D. Labs, שהוקמה בשנת 2023 ונמצאת בבעלותו של רדמן. בתחקיר נטען עוד כי רדמן ואנשים נוספים הקשורים לחברה, בהם מורן מישל, עסקו באמצעותה בגיוס אנשי מדיה ורשתות חברתיות.
הפעילות שיוחסה לעמודים הייתה רחבת היקף וכללה, לפי התחקיר, אלפי פוסטים, סרטונים, כרזות וציוצים. בין היתר פורסמו מסרים שלפיהם חסן נסראללה, יחיא סינוואר ועלי חמינאי מעוניינים בהמשך כהונתו של בנימין נתניהו. בתכנים אחרים נטען כי ההתיישבות ביהודה ושומרון הייתה בין הגורמים שהובילו לכשל הצבאי ב-7 באוקטובר.
בהמשך, כך על פי התחקיר, הופיעו בעמודים גם מסרים שנועדו לתמוך בטענות אנשי המילואים שהתריעו בתקופת המאבק ברפורמה המשפטית מפני פגיעה אפשרית בכשירות הצבא. לאחר מכן החלו העמודים לקדם דרישה להקדמת הבחירות, ובהמשך פורסמו בהם מסרים פוליטיים גם בזמן הבחירות לרשויות המקומיות.
אלא שלפי הפרסום, פעילות החשבונות לא התמקדה רק בפוליטיקאים. בעמודים הופיעו גם תכנים נגד עיתונאים המזוהים עם הימין, בהם עמית סגל, וכן קמפיינים שכוונו נגד חברות מסחריות שבחרו לפרסם בערוץ 14.
אחד המהלכים המתוארים בתחקיר הופנה נגד מנכ"ל פלאפון על רקע פרסום החברה בערוץ 14. בערוץ נטען כי מסרים מאותו קמפיין הופיעו גם בעמוד פייסבוק נוסף בשם "קיר הבושה", שעסק בחברות שבחרו לפרסם בערוץ.
לפי ערוץ 14, במהלך שנת 2025 הפסיקו העמודים שבהם עסק התחקיר את פעילותם. בפרסום נקשר העיתוי לחיסולם של בכירים בארגוני הטרור ולכך שהמאמצים להביא להקדמת הבחירות לא השיגו באותה עת את מטרתם.
לילך בית און סירבה למסור תגובה לתחקיר. לפי הערוץ, גם תגובתו של משה רדמן לא נמסרה.
עוד ב-
הפרשן עמית סגל הגיב לתחקיר וכתב: "ב-8.10 יש מי שנלחמו, יש מי שהתנדבו, יש את אבו שחאדה שכתב מאמר ויש את רדמן שפתח עמודי הסתה וטינוף אנונימיים. כמה בזוי".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



