בארץ
גליה אלבין: "אשכנזי, פריבילג, הוא רחוק מלהיות ביביסט"
אשת העסקים טענה בריאיון סוער כי הביביסטים הם רק מזרחים ולאחר מכן חטפה תגובה חריפה מראש הממשלה. כל הפרטים על העימות החזיתי
סערה פוליטית ותקשורתית חדשה מסעירה את תרבות השיח בישראל בעקבות אמירות מעוררות מחלוקת של אשת העסקים והדמות הציבורית גליה אלבין. בריאיון שקיימה בפודקאסט הכול פתוח בהנחיית אבי שושן תקפה אלבין בחריפות רבה את מצביעי הליכוד וקשרה באופן ישיר ובוטה בין הצבעה לראש הממשלה בנימין נתניהו לבין מוצא מזרחי. התבטאויותיה הנוקבות של אלבין גררו גל תגובות נזעמות במערכת הפוליטית ובראשן תגובה חריפה מצד ראש הממשלה עצמו אשר בחר להגיב לדברים באופן פומבי.
במהלך השיחה הטעונה סיפרה אלבין על מפגשים שקיימה עם נשים בשדרות ובדימונה אשר תיערו פגיעות קשות מאירועי השבעה באוקטובר אך הצהירו כי ימשיכו להצביע לנתניהו. אלבין הביעה תמהון עמוק ואמרה כי "הביביסטים הם רק מזרחים" תוך שהיא תוקפת את המצביעים וטוענת כי "אין קשר בין היד שלך ששמה פתק לבין המוח".
כשאבי שושן תהה לגבי הלייבל העדתי ואפשרות הסרתו השיבה אלבין באמירה יוצאת דופן לפיה "היחיד שהוא לא ביביסט מכל הביביסטים הוא ביבי" והגדירה את נתניהו כאשכנזי ופריבילג שלא מחזיק מתומכיו. "אשכנזי, פריבילג, שלא מעניין אותו בכלל, סנוב, גזען, ממש ממש לא ביביסט". לדבריה, "אם עדר שלם חושב 'אני ביביסט' על מישהו שלא מחזיק ממנו בכלל והוא בעצמו רחוק מלהיות ביביסט, מה אני צריכה לחשוב על הביביסטים האלה?".
כדי להבין את עוצמת האמירות וההבדלים בגישות במפה הפוליטית מומלץ להשוות בין העמדות של אלבין לבין תגובת הימין. בעוד אלבין הצהירה כי "אני הולכת להצביע עבור בנט" והציעה הרכב ממשלתי הכולל את יאיר לפיד וגדי איזנקוט ראש הממשלה בנימין נתניהו מיהר לפרסם הודעה נחרצת ברשת החברתית. נתניהו הבהיר כי "ההתנשאות וההשפלה של מיליוני ישראלים שמצביעים לימין בישראל היא לא פחות מדוחה" וקרא לציבור להשיב לגזענות הזו בקלפיות. ההשוואה בין תפיסתה של אלבין לבין תגובת הליכוד מחדדת את השסע העדתי והפוליטי שצף מחדש במלוא עוזו.
העניין העצום שהפרשה מעוררת בקרב הקוראים והציבור הרחב נובע מכך שהיא נוגעת בעצבים החשופים ביותר של החברה הישראלית. השורה התחתונה עבור הקורא היא שהשיח העדתי והפוליטי ממשיך להוות מוקד חיכוך מרכזי המשפיע על עמדות הבוחרים לקראת מערכות הבחירות הבאות. העובדה שדמות מוכרת כמו אלבין המגיעה מרקע עסקי ותקשורתי עשיר בוחרת להתבטא בצורה כה ישירה ומקטבת מעוררת דיון נוקב על גבולות הטיעון הלגיטימי ועל המחיר הציבורי של אמירות פוגעניות בזירה הציבורית.
עוד ב-
אלבין שהייתה בעבר מועמדת בפוליטיקה הישראלית ומאחוריה קריירה עשירה בעולמות העסקים והמדיה שומרת על עמדתה ולא ממהרת להתנצל על הדברים החריפים. ההיסטוריה האישית שלה לצד המורכבות של הזירה הפוליטית הנוכחית מוכיחות כי המתח בין המחנות השונים יישאר עמנו עוד זמן רב. בסופו של דבר האירוע הנוכחי ממחיש עד כמה הדיון הציבורי בישראל נותר רגיש ועד כמה כל אמירה הנוגעת לעדתיות ולדפוסי הצבעה יכולה להצית סערה קטנה וללטש את כלי הקמפיין של המפלגות השונות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.גליהספרדי גאה 10/2026/12הגב לתגובה זו0 0זה הבדל בין ימני לשמאל ימני מוכן לקבל דעות שונות השמאל מסרב לכל דעה אחרת משלו לצערי זה לא מפתיע אותי שהגב גזענית גדלה בחיפה בחממה של גזענים אשכנזיםסגור


