תקשורת ומדיה
אלירז שדה נגד מגיש ערוץ 14 ונתניהו: "הוא לא הבאבא סאלי. בושה"
לאחר שנועם פתחי פרסם נגדו ציוץ ברשת X, אלירז שדה תקף את העיתונאי והבהיר כי הוא לא מתכוון לשבח כל הזמן את ראש הממשלה בנימין נתניהו, אלא גם לבקר את פעולותיו
אלירז שדה, המשמש כמגיש בערוץ I24NEWS, התייחס בשידור חי לציוץ שפרסם נגדו העיתונאי נועם פתחי, המשמש כחבר פאנל וכמגיש בערוץ 14. במונולוג שנשא לעיני המצלמות, אלירז שדה ביקש להבהיר כי הוא אינו מתכוון להרבות בתשבוחות את ראש הממשלה בנימין נתניהו אלא גם לבקר את פעילותיו ולעודד אותו בקידום מהלכים מדיניים שחשובים לביטחון מדינת ישראל ואזרחיה.
"השד העדתי יוצא מהבקבוק וזה לא רע. תירגעו, נא לא להיבהל. בסוף, השמאל מריץ ראש ממשלה מזרחי, בליכוד אין סיכוי שזה יקרה. זה בדיוק המילים שכתבתי אחרי הכתבה של איזנקוט אצל אילנה דיין. איזנקוט המזרחי יצא מהארון. נועם פתחי מערוץ 14 קרא לי, אני מצטט: 'עבד חמוד', והוסיף שמזל שהימנים חכמים ומצביעים מהראש. אבל אלירז יודע, הוא כתב: 'צריך לספק לגזעני השמאל ליקוק טוב. הוא שכח מה עשו לו שהעז לעבוד עם הליכוד'. אז עניתי לו: אח שלי, לא מצאנו מזרחי אחד שהצביע לו מהראש? מר פתחי, אהרון ברק דיבר בדיוק כמוך. גם הוא אמר שלא מצא מרוקאי אחד לשיפוט.
שימו לב, הימין השמאלני החדש יודע מה טוב ומה נכון בשביל כולנו, ואם מישהו חושב מעט אחרת – מיד מותקף. אתם בדיוק כמו השמאל הקיצוני ביותר. לגבי הליקוק, עברתי את הקיצוניים משם והקיצוניים כמוך, ברוך השם אני עדיין חי. גם בזכות אשתי. בזכות השם ואשתי, תמיד. ולעניין, אני מבקר ומשבח כשצריך את אלה או את אלה. אם ארצה להיות פוליטיקאי יום אחד, ותמיד להדהד שאני מושלם ואחרים כישלון גמור, אלך לפוליטיקה. מר פתחי, אתה מוזמן, בבקשה".
צפו: אלירז שדה במונולוג נוקב
עוד הוסיף שדה: "בינתיים אני בתקשורת, והתפקיד שלי הוא לדחוף את נתניהו לשרוף את ביירות, לדחוף את נתניהו להתיישב בעזה ולדחוף להגירה. אני לא אמור להגיד אמן על כל מהלך שלו. הוא מנהיג, הוא לא הבאבא סאלי. ואני יכול גם באותה נשימה לבקר קשות את בית המשפט שהפך פוליטי על מלא, ולהזהיר מפני בנט כי לדעתי הוא עדיין לא יציב, ולהגיד שאפילו איזנקוט הוא התקדמות למזרחים, גם אם הוא משתכנז בשפת העם. זה שאפילו משתכנז כזה לא היה עדיין בליכוד, זו בושה וחרפה".
i24NEWS_HE@, ערוץ i24NEWS
עוד הוסיף שדה: "בינתיים אני בתקשורת, והתפקיד שלי הוא לדחוף את נתניהו לשרוף את ביירות, לדחוף את נתניהו להתיישב בעזה ולדחוף להגירה. אני לא אמור להגיד אמן על כל מהלך שלו. הוא מנהיג, הוא לא הבאבא סאלי. ואני יכול גם באותה נשימה לבקר קשות את בית המשפט שהפך פוליטי על מלא, ולהזהיר מפני בנט כי לדעתי הוא עדיין לא יציב, ולהגיד שאפילו איזנקוט הוא התקדמות למזרחים, גם אם הוא משתכנז בשפת העם. זה שאפילו משתכנז כזה לא היה עדיין בליכוד, זו בושה וחרפה".
בהמשך דבריו, פנה אלירז שדה לעיתונאי נועם פתחי וליתר הצופים בבית והצהיר כי הוא שומר על אובייקטיביות במסגרת תפקידו: "אני לא חייב להצהיר למי אני מצביע. התפקיד שלי לדבר אמת, ושהציבור יחליט מה ישים בקלפי בעצמו. פתחי אחי היקר, אל תהיו כמו אלה שאמרתם עליהם שהם הרעים ביותר.
עוד משהו, מר פתחי. אפילו נתניהו הבין שצדקתי שיש לו בעיה של גזענות בליכוד. איך אנחנו יודעים? אוהו, איך אנחנו יודעים? אה! נתניהו הוציא סרטון של האשכנזי שיוצא מהארון הביביסטי. ולמה? הרי נתניהו לא יכול להיות מזרחי כמו איזנקוט. הוא לא יכול. מה לעשות, הוא לא יכול. רצה, אבל לא יכול. אז הוא פונה לקהל מרכז-שמאל של איזנקוט ואומר להם: 'הכוכב של המשפחה הוא דווקא הביביסט האשכנזי'.
עוד ב-
'צאו מהארון!', הוא צועק להם. 'הגיע הזמן, חופש, תעלו על המשאיות מה שנקרא, תרימי'. נתניהו מהמר שהמזרחים יבואו לבד. ואלה המזרחים שעברו לאיזנקוט, גם הם יחזרו. מתי? ברגע שאצל האשכנזים הביביסט יהיה מגניב. נתניהו ממש כמו פתחי, לוקח את המזרחים כמובן מאליו. אם אמרת שאני מצביע מהראש, אז החמאת לי, פתחי. וואו, ואני אמור להתרגש? נתניהו, אל תיקח את המזרחים כמובן מאליו".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.שני גאונים תפתחו חנות ירקות [שוב] (ל"ת)נו אז מה 05/2026/24הגב לתגובה זו0 0סגור



