תקשורת ומדיה
כוכב הפטריוטים בווידוי מפתיע: "אין לי מושג איך הגעתי לכאן" | צפו
פרופ' משה כהן אליה ריגש את הרשת בפוסט אישי ויוצא דופן על אביו המנוח, וחשף את המפגש הטעון שהוביל אותו לסגירת מעגל רוחנית יוצאת דופן
שיתוף אישי ויוצא דופן של פרופ' משה כהן אליה, אחד מהמשתתפים הבולטים בתוכנית הפטריוטים, מעורר עניין רב בשעות האחרונות. כהן אליה בחר להעלות פוסט חשוף שבו הוא מספר על דמותו של אביו המנוח, נסים בן שמחה כהן, ועל הקשר שלו עצמו לדת, למסורת וגם למצוות הנחת התפילין. בדבריו תיאר את אורח החיים הדתי והאדוק שניהל האב, וחשף כיצד סגר מעגל אישי במתחם האוהל של הרבי מלובביץ' כאשר החליט לבצע מעשה שלא עשה זמן רב.
בדברים שכתב, תיאר כהן אליה את השגרה המקפדת של אביו, שהייתה מלאה באמונה ובמצוות, וציין את החיבור העמוק שלו לעולם היהדות. "אבי הקפיד להניח תפילין מדי יום ולהתפלל שלוש פעמים ביום. איש צדיק היה. אני מאמין באלוהים אבל לא אדם שומר תרי״ג מצוות. במתחם האוהל של הרבי מלובביץ׳ הציעו לי להניח תפילין, ומקץ שנים רבות אכן עשיתי כן. יהי זכרו של אבי נסים בן שמחה כהן ברוך", כך כתב כוכב הפטריוטים בטקסט המקורי.
ההחלטה להיענות להצעה ולהניח תפילין דווקא באוהל של הרבי מלובביץ' הגיעה לאחר תקופה ממושכת שבה נמנע מכך. מדובר ברגע משמעותי עבור הפרופסור, שמגדיר את עצמו כאדם שמאמין באלוהים, על אף שהוא אינו מנהל אורח חיים דתי קפדני ואינו מגדיר את עצמו כשומר מצוות באותה המתכונת שבה אביו הקפיד עליהן.
עוד ב-
כמו כן ביקר הפרופ' גם בבית חב"ד במקום והודה: "אין לי מושג איך הגעתי לכאן".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



