תקשורת ומדיה

יואב לימור יוצא נגד נתניהו בשידור חי: "הדבר הכי קרוב לבגידה שיש"

יואב לימור טען כי ישנם ניסיונות לבלום הקמת ועדת חקירה ממלכתית, והסביר מדוע יש מי שמעוניין להשאיר את תיאוריות הקונספירציה בשיח הציבורי: "טוב לנתניהו שהתיאוריה הזאת נשארת בחיים כי היא משחררת אותו מאחריות"

יואב לימור (צילום פייסבוק/ Yoav Limor)
העיתונאי יואב לימור, מגיש התוכנית "חדשות הבוקר", התייחס לטענות הקונספירציה המופצות ברשתות החברתיות ביחס למחדל ה-7 באוקטובר. בדבריו, התייחס לימור לתיאוריית הבגידה ואחריות ראש הממשלה בנימין נתניהו לטבח שביצע חמאס ביישובי עוטף בשבת השחורה. 
"אני מבקש לדבר איתכם הבוקר על הבגידה הגדולה. אותה בגידה שלא הייתה בשבעה באוקטובר, אבל יש מי שמעוניינים שהיא תתקיים בשיח, כי היא מקדמת את האינטרסים שלהם. אותה בגידה ואותה תיאוריה שסביבת נתניהו מקדמת באדיקות כבר חודשים; לעיתים באמירות של חברי כנסת שאחר כך מתחננים לחסינות, לעיתים ברמיזות של המשפחה עצמה, ולעיתים על ידי מקורבים וחנפנים אחרים שסתם מעלים שאלות.
נתניהו כמובן יודע שלא הייתה בגידה כזאת. הוא יודע כי הוא חשוף לכל המודיעין. הוא יודע כי הוא חשוף לכל התחקירים. הוא יודע כי הוא היה שם לפני השבעה באוקטובר, ובמהלך השבעה באוקטובר וגם אחרי השבעה באוקטובר. למרות שהוא יודע, ולמרות שהוא מכחיש ככה בחצי פה, טוב לו שהתיאוריה הזאת נשארת בחיים כי היא משחררת אותו מאחריות", אמר לימור לצופי ערוץ 12. 
 
חדשות 12, קשת 12

בהמשך דבריו, העיתונאי מנה את מהלכיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שלדבריו לא היטיבו עם ביטחון המדינה ואזרחיה: "הרי אם הייתה בגידה, כל מה שהוא עשה הופך ללא רלוונטי. אם לא הייתה בגידה, אז כל מה שהוא עשה הופך לסופר רלוונטי. נתניהו עשה הרבה. הרי הוא היה אבי מדיניות ההכלה מול חמאס שהפך בתקופתו לנכס. הוא היה אבי מדיניות המימון של חמאס במיליארדי דולרים ששימשו להתעצמות. הוא היה אבי המדיניות ששללה חיסולים ולכן בלם הצעות לחסל את סינוואר ומוחמד דף. הוא היה אבי המדיניות שהחלישה את צה"ל ואת החברה הישראלית בשנה שקדמה למלחמה. הוא גם היה אבי העסקה של מקורביו שקיבלו כסף מקטאר, שזה הדבר הכי קרוב לבגידה שיש".
ביחס לתיאוריות הקונספירציה שמוצפות ברשתות החברתיות, אמר לימור: "יש דרך קלה לדעת שלא הייתה בגידה בשבעה באוקטובר: למנות ולהקים ועדת חקירה ממלכתית, אבל נתניהו בולם גם את זה. אפילו את התחקירים של צה"ל ושל השב"כ הוא לא טרח ללמוד כי האמת רעה לו, והשקר טוב לו. בחסות השקר הזה מוקרבים כאן רבים וטובים. בעיקר, מוקרבות אלפי משפחות שנפגעו בשבעה באוקטובר ומאז השבעה באוקטובר, וזכאיות לדעת את האמת".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה