תקשורת ומדיה

מני אסייג נגד יעקב בוזגלו: "ניתוק מהשורשים ומהערכים"

איש התקשורת תקף את כוכב הטלוויזיה בעקבות עמדותיו הפוליטיות והצהרותיו על עזיבת ישראל, לעג לאפשרות שישוב לחו"ל אם יאיר גולן לא יכהן כשר הביטחון
מערכת ice | 
יעקב בוזגלו (צילום טיקטוק של יעקב בוזגלו)
מני אסייג, שמרבה להתבטא ברשתות החברתיות בנושאים פוליטיים ולמתוח ביקורת על דמויות ציבוריות, הפנה הפעם את חיציו לעבר יעקב בוזגלו. בפוסט שפרסם ברשת X, התייחס אסייג לעמדותיו הפוליטיות של כוכב הטלוויזיה ולהצהרותיו בעבר על האפשרות שיעזוב את ישראל, ותקף אותו באמצעות התייחסות למקור שמו ולמורשת יהדות מרוקו.
בפתח דבריו התייחס אסייג לספר "נתיבות המערב", העוסק במסורת ובמנהגים של יהדות מרוקו, וטען כי מקור השם בוזגלו הוא בביטוי "בוז-גלות". לדבריו, הביטוי מבטא את יחסם של אבותיו של בוזגלו לחיים בגלות ואת כמיהתם לשוב לארץ ישראל.
"קראתי בספר המצוין ״נתיבות המערב״ (על המסורת והמנהגים של יהדות מרוקו), שמקור השם בוזגלו הוא ״בוז-גלות״, כלומר בוז לגלות, מה שביטא אצל אבות אבותיו הצדיקים של הבחור שלמטה, את השנאה לחיים הכפויים בגלות והכמיהה לשוב לארץ הקודש", כתב אסייג.
בהמשך הפנה אסייג את הביקורת ישירות לבוזגלו, על רקע דבריו בעבר בנוגע לאפשרות שיעזוב את הארץ אם בנימין נתניהו יישאר בתפקיד ראש הממשלה, וכן על רקע תקופת מגוריו בבאטומי שבגאורגיה, שנמשכה כעשרה חודשים.
"האיש רוצה לשוב לגלות במידה ויאיר גולן לא יהיה שר הבטחון.. כשאנחנו מדברים על ניתוק מהשורשים ומהערכים אנחנו מדברים בדיוק על זה", כתב אסייג, לפני שסיים את הפוסט בעקיצה: "טיסה נעימה. אין קפלן אין טבח".
המתקפה מגיעה על רקע התבטאויותיו הפוליטיות של בוזגלו, שהגדיר את עצמו בעבר "שמאלני גאה" והביע תמיכה במפלגת הדמוקרטים בראשות יאיר גולן. בסוף השבוע האחרון התייחס בוזגלו גם לסערה סביב עינב צנגאוקר, אמו של מתן צנגאוקר שנחטף לעזה. צנגאוקר טענה כי גולן חזר בו מהבטחה לשבץ אותה במקום בכיר ברשימת המפלגה בעקבות תוצאות הפריימריז.
בפוסט שפרסם בנושא, בוזגלו הביע תמיכה בגולן, השווה את החלטתו לשינוי בהרכב של מאמן כדורגל ושיבח את לקיחת האחריות ואת ההתנצלות של יו"ר הדמוקרטים.
במקביל, בוזגלו התייחס לביקורת שספג בעקבות אמירותיו על עזיבת ישראל, והבהיר כי הוא אינו מתכוון לתת לאחרים לנהל את חייו. הוא הדגיש כי ההחלטה היכן להתגורר ומתי לעזוב או לחזור לארץ נתונה בידיו, וכי אינו חייב דין וחשבון לאיש מלבד למשפחתו.
בוזגלו גם יצא נגד היחס למזרחים המחזיקים בעמדות שמאלניות, והציג את עצמו כ"מזרחי, מרוקאי ושמאלני גאה". לדבריו, אין לקבל את התפיסה שלפיה מזרחי שמזדהה עם השמאל הוא בוגד.
כעת, דבריו של אסייג מצטרפים לוויכוח הציבורי סביב עמדותיו של בוזגלו, בחירתו הפוליטית והצהרותיו בנוגע למגורים מחוץ לישראל. הפוסט של אסייג מציג ביקורת חריפה על הפער שהוא מזהה בין המורשת שעליה כתב לבין עמדותיו של בוזגלו.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה