גיא לרר, מגיש התוכנית המצליחה "הצינור" ברשת 13 ואחד מאנשי התקשורת המשפיעים ברשתות החברתיות, מרבה להציף סוגיות בוערות ולעורר דיון ציבורי פורה גם מחוץ למסך הטלוויזיה. לקראת הבחירות הקרבות לכנסת העשרים ושש שייערכו ב-27 באוקטובר, בחר לרר להפנות זרקור אל עבר אחת הסוגיות הנפיצות ביותר בפוליטיקה הישראלית של השנים האחרונות - המהפכה המשפטית.
בציוץ שפרסם בחשבון ה-X שלו, העלה לרר תהייה משמעותית לגבי קמפיין הבחירות הנוכחי: "תמיהה רצינית: איך קורה שהנושא המכונן והקריטי שהתחיל את שרשרת האימים של הארבע שנים האחרונות - הרפורמה המשפטית - נעדר לחלוטין מהבחירות האלו?".
לרר ניתח את המניעים האפשריים של קברניטי השלטון: "אם בקואליציה מבינים שהרפורמה המסוכנת (והכושלת) היא בין הנקודות האדומות הבוהקות לרעתם - אפשר להבין למה הם לא מדברים עליה". הוא המשיך והוסיף: "אם בקואליציה חושבים שאם יגידו שממשיכים איתה, יבריחו קהל ואם יגידו שנכשלו בה והיא מתה, יבריחו קהל אחר - אפשר להבין למה הם לא מדברים עליה". עם זאת, הוא הפנה אצבע מאשימה גם לעבר הצד השני של המפה הפוליטית: "אבל מה עם האופוזיציה? מה חושבים שם? או שלא חושבים".
תמיהה רצינית: איך קורה שהנושא המכונן והקריטי שהתחיל את שרשרת האימים של הארבע שנים האחרונות - הרפורמה המשפטית - נעדר לחלוטין מהבחירות האלו? אם בקואליציה מבינים שהרפורמה המסוכנת (והכושלת) היא בין הנקודות האדומות הבוהקות לרעתם - אפשר להבין למה הם לא מדברים עליה. אם בקואליציה חושבים שאם יגידו שממשיכים איתה, יבריחו קהל ואם יגידו שנכשלו בה והיא מתה, יבריחו קהל אחר - אפשר להבין למה הם לא מדברים עליה. אבל מה עם האופוזיציה? מה חושבים שם? או שלא חושבים
מי שמיהר להשיב לדבריו היה לא אחר מאשר ח"כ שמחה רוטמן, ממובילי הרפורמה. רוטמן ענה בעקיצה תוך שהוא מצרף תמונה של שער מוסף "לשבת" של "ידיעות אחרונות". בהמשך התייחס לטענתו של לרר לגבי האופוזיציה: "בהחלט מעניינת. אנשים שטענו שזה הדבר הכי גרוע שהקואליציה הזו עשתה ושרפו על זה את המדינה, שותקים לגמרי. מעניין למה, אולי תחשוב על זה".
לרר לא נותר חייב, והשיב לרוטמן בתשובה נוקבת שעקצה גם את מפלגת השלטון: "לדעתי הם לא מזכירים את זה מרשלנות. חושב שעצם המחשבה על המשך הרפורמה היתה מעוררת חלחלה בקרב קהל רלוונטי אלקטורלית של מצביעי מרכז ימין שוחרי דמוקרטיה. השאלה שלי אליך - למה ראש הממשלה לא מדבר על זה?".
כזכור, לקראת הבחירות הקרבות הגיע המועמד לכנסת וראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט לביקור ב"סופר הצינור", וזכה לפרגון פומבי מפתיע מלרר. זאת על אף שבעבר תקף לרר בחריפות את תוכניתו של בנט להורדת יוקר המחיה, בעקבות תרומה בסך 130 אלף שקלים שקיבלה מפלגתו מאחד מגדולי היבואנים בישראל.
למרות המתיחות והעימות המוקדם ברשת, שיבח לרר באינסטגרם של התוכנית את נכונותו של בנט להתייצב במקום במקום להחרים, והחמיא לו על כך שהוא ראש המפלגה היחיד שעושה מאמץ אמיתי להראות שהמאבק ביוקר המחיה באמת חשוב לו.
כעת, העימות בין לרר לרוטמן מדגים היטב כיצד פצעי הרפורמה המשפטית טרם הגלידו לחלוטין. חרף הניסיונות של שחקנים פוליטיים שונים להצניע את הסוגיה או להתעלם ממנה, היא עדיין נוכחת ומרחפת כעננה פוליטית טעונה מעל מערכת הבחירות הנוכחית.