תקשורת ומדיה
חיים לוינסון נגד סקר הבחירות של ערוץ 14: "עכשיו יצא דף מסרים חדש"
לאחר פרסום סקר הבחירות של ערוץ 14, העיתונאי חיים לוינסון לא נשאר אדיש למה שהוא ראה על המסך: "איזה נוכל רמאי ושקרן פילבר"
לקראת הבחירות לכנסת העשרים ושש, ערוצי הטלוויזיה בישראל מקפידים לפרסם סקרי מנדטים במטרה להציג את תמונת המצב הנוכחית בזירה הפוליטית ולהציג הערכות לתרחישים אפשריים.
אמש (ראשון) בערוץ 14 פורסם סקר מנדטים חדש בו הוצג גוש הימין עם 61 מנדטים וגוש גוש "השמאל" והמפלגות הערביות הוצג עם 59 מנדטים על גבי המסך.

צילום מסך מתוך ערוץ 14
מי שמיהר להגיב על הפרסום הוא חיים לוינסון שכתב בחשבון ה-X שלו: "תראו על המסך איזה נוכל רמאי ושקרן פילבר. כל השנים הציגו ב-14 את המפלגות הערביות בנפרד להראות את הפער מביבי. עכשיו יצא דף מסרים חדש של תיקו".
עוד הוסיף וטען לעריכה שונה של הערוץ: "אז א. הופ נחתכו המנדטים של הליכוד. ב. עברו להציג גרפית את הערבים ביחד, שיראה תיקו כמו שביבי רוצה".
גם הכדורגלן לשעבר ואיש התקשורת, אייל ברקוביץ' תקף את סקר הבחירות של פילבר. "אם פילבר יצדק בסקרים, לא רק שאני אתנצל, אני אגיד בשידור: 'פילבר זה כוכב על, צריכים להצדיע לו'. תגיד לבחור שכתב לך שאם הסקרים של הערוצים 12 ו-13 יתבררו כנכונים, אז שפילבר יתפטר באותו ערב", אמר היום בתכנית הרדיו ב-103FM. עוד הוסיף: "בסקר שלו (שלמה פילבר) נטען כי גוש הימין מחזיק ב-61 או 62 מנדטים אבל הוא נותן לליכוד 30 מנדטים. אצלנו הליכוד מחזיק ב-18 מנדטים".
כידוע, עו"ד שלמה פילבר שימש כמנכ"ל מועצת יש"ע (2001-1999) ומנכ"ל משרד התקשורת (2018-2015). במסגרת חקירת "תיק 4000", שניהלה להב 433 בשיתוף הרשות לניירות ערך וכוללת התנהלות של בכירים בחברות "בזק", "yes", "וואלה" ועוד, הוא הושעה מתפקידו באוגוסט 2017 והפך לעד מדינה ולאחר מכן הוא שינה את עדותו. ממרץ 2019 ועד אפריל 2025 הוא שימש כבעלים של חברת האסטרטגיה והמחקרים "דיירקט פולס".
בבחירות לכנסת העשרים (2015), פילבר ניהל את קמפיין מפלגת הליכוד בהנהגת נתניהו. שלמה פילבר היה הראשון בישראל שהפעיל מערכת דאטה מיוחדת למיפוי בוחרים באמצעים דיגיטליים, מערכות הודעות ב-SMS ושיחות קוליות מפולחות לקהלים.
עוד ב-
החברה הקימה בין היתר את מדגמי הפריימריז לראשות מפלגות העבודה והליכוד במהלך בחירות 2019. במקביל לכך, החברה יעצה למפלגת הימין החדש בשנת 2019 ולפני כן לראשי ערים. בתחילת מאי 2025 הודיע שלמה פילבר על מכירת חלקו בחברה לשותף והבעלים צוריאל שרון.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.לדעתיב. 10/2026/19הגב לתגובה זו0 0אולי אפשר לשלוח אותו לחלל אם החברה הזאת אבל הלי חזרה לכדור הארץ ?!סגור



