תקשורת ומדיה
למרות הדד-ליין: החדשות המקומיות לא נמצאות בסדר היום של ועדת הכספים
נציג היועץ המשפטי לממשלה יגיש עד יום ראשון חוות דעת האם ניתן להאריך את החוק בעניינם עד לאחר הבחירות. 50 עובדים הפגינו מול הכנסת
ועדת הכספים של הכנסת לא דנה היום (יום ד\') בחקיקה לטובת המשך קיומן של החדשות המקומיות, אולם הוסכם כי נציג היועץ המשפטי לממשלה, עו\"ד ספי זינגר, יגיש עד יום ראשון חוות דעת לוועדה לגבי הארכת החוק עד לאחר הבחירות, ורק אז לדון בנושא.
בימים האחרונים קיבל יו\"ר הוועדה ח\"כ משה גפני, פניות בנושא, בבקשה להכליל את החדשות המקומיות, 3 שבועות לפני סיום השנה, הדד-ליין לסגירתן. בתחילה נראה היה כי גפני ייעתר לבקשה, אולם הוא טרם עשה זאת. ביום שני צפויה להתקיים ישיבת ועדה נוספת, האחרונה לפני הבחירות, ולא מן הנמנע שאולי בישיבה זו ידונו בבקשה.
ניתן אולי לייחס זאת גם להודעה שפרסם אתמול יו\"ר הכנסת רובי ריבלין, על פיה - בהסכמת ראש הממשלה - לא תתבצע חקיקה פרטית או ממשלתית בתקופת הבחירות, למעט זו \"דחופה ביותר לטובת המדינה\". הגדרה זו מעלה סימני שאלה האם המשך שידורן של החדשות המקומיות הן \"דחופות ביותר לטובת המדינה\"?
בכל מקרה, ועדת הכספים אמורה לאשר את תזכיר הצעת החוק לתקצוב המהדורות לשנה הבאה, בסך של כ-18.5 מיליון שקלים (קיטון מ-25.5 מיליון שהמהדורות של \'קודה תקשורת\' תוקצבו בשנתיים האחרונות - מה שיוביל לפיטורי עובדים, א\"כ), ובכך לאפשר את הליך חקיקתו. כזכור, ב-1 בדצמבר פוטרו כל 180 עובדי המהדורות, שאמורים לעזוב את החברה ב-31 בדצמבר, אם לא יימצא מימון למהדורות.
הבוקר קיימו כ-50 מעובדי החדשות המקומיות הפגנה מול משכן הכנסת, בקריאה להציל את המהדורות. העובדים הניפו שלטים בהם קראו להצלת החדשות, \"חדשות מקומיות, להיות או לא להיות\", ו\"אל תיקחו לפריפריה את הקול\". שלשום בערב שיבשו מספר מפגינים את שידור המהדורה בבאר שבע, כאשר נכנסו באמצע שידור התכנית והניפו שלטים. גם אתמול שודרה מהדורת לקט בכל מהדורות החדשות המקומיות ברחבי הארץ, וזאת כדי לאפשר לעובדים להגיע לירושלים ולהפגין.
במכתב שהועבר אתמול לראש הממשלה, ביקש ועד עובדי החדשות המקומיות לפעול להכנסת סוגיית \'חדר החדשות\' לישיבת ועדת הכספים בישיבתה. \"כרגע הצעת החוק של החדשות המקומיות אינה חלק מההליך הזה, בשל אותה סחבת נוראית שהממשלה נקטה בה בחודשים האחרונים\", נכתב, \"אנחנו מבקשים ממך ומפצירים בך לא לתת לחדשות המקומיות להיסגר ולדאוג שהמשך המימון של החדשות המקומיות לא ייפסק\".
במכתב ציינו העובדים כי הצעת החוק פרטית שהוגשה בעבר על ידי הח\"כים כרמל שאמה-הכהן ושלי יחימוביץ\', עוכבה על ידי פקידי האוצר שסירבו לאשר אותה, למרות שוועדת השרים לענייני חקיקה אישרו אותה. גם הצעת החוק הממשלתית ביוזמת משרד התקשורת, לא נידונה עד כה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(6):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
6.לסגור ושום מילה נוספת (ל"ת)אורי 12/2012/13הגב לתגובה זו0 0סגור
-
5.לסגור ומייד!מרגלית 12/2012/12הגב לתגובה זו0 0אף אחד לא יפגע ממה שבכלל לא רואים! .הכסף ילך למקום טוב יותר.שום עובד לא יפוטר :1. אין 180 עובדים {זה רק מספר נוצץ...}2.העובדים מגיעים מחברות הפקה שפשוט יעבדו על פרוייקטים אחרים בדיוק כמו אלו שעבדו לפני החדשות המקומיות . אז תפסיקו לעבוד עלינו!!!סגור
-
4.אל תקחו לנו את הקול . לא לסגור את המקומיות! (ל"ת)תושבת הפריפריה 12/2012/12הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.לסגור ומייד!!משה 12/2012/12הגב לתגובה זו0 0אי אפשר להאשים את ביבי בכל דבר! קודם האשמתם את שטייניץ!תקראו ליילד בשמו כסף ציבורי ללא מכרז ומאיפה באמת הקרצתם את ה180 עובדים!? כעיתונאים עליכם לדווח אמת גם לאלו שנמצאים בפריפריה ולא בתל אביב. תסגרו מייד ותעבירו את הכסף{שלא קיים} למקומות חשובים.מי אמר לאחיות?סגור
-
2.ביבי רוצה לסגור את כול גופי התקשורתיוני מתניהו 12/2012/12הגב לתגובה זו0 0נתניהו מתקנא בפוטין, עוד מעט לא יהיו גופי תקשורת במדינה הזאת. מלבד כמובן העיתון של הספונסר שלו.סגור
-
1.אסור לסגור את החדשות המקומיות.ששון שרה 12/2012/12הגב לתגובה זו0 0היחידים שבאמת נותנים עבודה בפריפריהסגור


