תקשורת ומדיה
ערוץ 10 שילם את חובותיו; מועצת הרשות ה-2 האריכה את זיכיונו בשנתיים
המועצה אישרה היום הערוץ עומד בהתחייבויות שלו מבחינה משפטית, וכי שילם את חובותיו למשרד התקשורת, וביטלה את ההחלטה לחלט את ערבויותיו
לאחר חודשיים סוערים מאד, שכללו מכתבי פיטורים ואיומי סגירה, האריכה היום (יום ב\') מועצת הרשות השנייה את הזיכיון של ערוץ 10 בשנתיים נוספות, כפי שהוחלט בכנסת לפני שבוע וחצי.
המועצה דנה היום בקיום הוראות תיקון החוק בעניין הארכת הזיכיון לערוץ, וקבעה כי התקיימו התנאים הקבועים בסעיף 37ג(ב1) לחוק הרשות השנייה, כאשר הערוץ שילם את דמי זיכיון, דמי הפצה ותמלוגים; הערוץ עומד מבחינה משפטית בתנאים להחזקת זיכיון, והעמיד התחייבות להעביר את חברת החדשות שלו לירושלים עד 1 בספטמבר 2013.
על פי החוק שהתקבל בכנסת, שגובש בהתאם למתווה ועדת לוקר, ערוץ 10 זכה להארכת הזיכיון שלו בשנתיים ולאחר מכן יוכל לקבל רישיון שידור לתקופה של 15 שנה. במקביל, הוא ישלם באופן מיידי כ-65 מיליון שקל - החובות השוטפים - דמי זיכיון ותמלוגים של 2012, ודמי הפצה של השנתיים האחרונות. כמו כן נחתם ההסכם לפריסת תשלומי עבר בפריסה ל-6 שנים.
בישיבה השתתפו גם נציגי ערוץ 10, יו\"ר הדירקטוריון אבי בלשניקוב, מנכ\"ל הערוץ יואב הלדמן, והסמנכ\"לית דבורה קמחי. בסיום הישיבה הוחלט במועצה לבטל את החלטתה בעניין חילוט ערבויות הערוץ, שבזמנו איימה על המשך קיומו של הערוץ.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.מנהיגותו של בלשניקובהמשקיף 01/2013/01הגב לתגובה זו0 0מדיווחים שקיבלתי מכמה חברי מועצה, נראה שהם מאוד מרוצים מהמפך בערוץ עשר. גם להם ברור שפני הערוץ לדרך חדשה. שיתוף הפעולה מיור הערוץ הוא דבר חדש עבורם. גם התודה האישית שקיבלו מבלד הרטיטה ליבםסגור


