תקשורת ומדיה

ריקלין: "איך חילונים מציינים את תשעה באב?", לוקאץ': "גמרת להתנשא"?

הפובליציסט ציין איך דתיים ומסורתיים מציינים את תשעה באב ושאל אתמול בערב תשעה באב כיצד חילונים עושים זאת ועורר דיון נרחב. אילן לוקאץ' עקץ: "גמרת להפתטרן ולהתנשא עלינו מרוב אהבת חינם?", איילת נחמיאס ורבין: "זאת לא השאלה ולא הדרך לשאול היום"
שמעון ריקלין ואילן לוקאץ (צילום משה שי פלאש 90)
ערב תשעה באב העלה אתמול בערב עם הפובליציסט שמעון ריקלין שאלה שעוררה דיון רחב וגם זעם מלא מעט אנשים. תשעה באב ידוע כיום שבו דנים ומדברים על שנאת חינם וריקלין בחר לשאול כיצד חילונים מציינים את היום לעומת דתיים.
"דתיים ומסורתיים צמים עושים חשבון נפש ונוהגים מנהגי אבלות בתשעה באב. שואל ברצינות. כיצד חילונים מציינים את היום הזה?" שאל ריקלין. מי שהשיב לו קודם כל היה ראש הדסק הכלכלי של כאן חדשות, שאול אמסטרדמסקי שהשיב: "מלא יודע לדבר בשם החילונים. אני לא עושה שום דבר מיוחד. ועכשיו שעניתי - מה הייתה מטרת השאלה?". לכך ריקלין השיב כי "אם רוצים ריפוי כדאי להכיר קודם זה את זה". אמסטרדמסקי מצידו השיב כי הוא "מוזמן לעשות אצלי שבת. בגדול לא עושים שום דבר מיוחד. לפעמים נוסעים לים או לטייל."   כתב חדשות 12, אילן לוקאץ', ענה לריקלין בעקיצה: "בלי הריטואל. ומבינים כנראה יותר טוב ממך את המשמעות: לא אסון קריסה של בית כנסת ראשי אלא מלחמה שבה שני שליש מהעם היהודי הושמד, ומי ששרד איבד את הריבונות למשך מאות שנים, עד שבאו הציונים. שמאלנים חילונים ברובם המכריע, אגב. עוד שאלות, או שגמרת להתפטרן ולהתנשא עלינו מרוב אהבת חינם?"
לכך ריקלין השיב "שאלתי שאלה פשוטה חבל שאתה לא מסוגל לענות". לוקאץ' השיב : "בדיוק להיפך: עניתי תשובה פשוטה, חבל שאתה לא יודע לשאול. ה״שאלה״ שלך היא לא שאלה אלא קביעה מתנשאת נגד חילונים, כאילו שבגלל שאנחנו לא עושים פולחנים פגאניים אנחנו לא מבינים את המשמעות. גם ניצולי שואה לא צריכים את יום השואה בשביל לזכור ולהבין. אלה ש*לא* מבינים הם אלה שזקוקים לטקסים".   מכאן הדיון רק הסלים וריקלין השיב לטענות כתב חדשות 12: "לא באתי לריב אבל אם כבר ענית ככה, הוכחת שבניגוד למה שכתבת אינך מבין. מדובר באלפי שנים. לא מאות. מדובר בבית מקדש ולא בבית כנסת. חבל לבזבז רגשי נחיתות במקום ללמוד". לוקאץ' הגיב לו: "מחורבן בית שני (70) עוד לא עברו אלפיים שנה שיצדיקו לשון ׳אלפים׳, ומקום פולחן ותפילה הוא מקום פולחן ותפילה. תפסיק להטיף לי ולהתעליין עלי ואז לגלגל עיניים בצדקנות של אהבת חינם. יודעים, מכירים, לא צמים כי לא זו דרכנו"
ריקלין בחר לסכם: "לא הטפתי ולא דיברתי אליך. שאלתי שאלה את הציבור. בחרת לענות וחשפת חוסר ידע מביך כולל בלבול בין המרד הגדול למרד בר כוכבא. כולל גם עכשיו שאתה לא מבין את ההבדל בין בית מקדש לבית כנסת ומנסה לקבוע שזה אותו הדבר. איך אמר יעקב חזן. רצינו לגדל דור של אפיקורסים. גידלנו דור של עמי ארצות".
גם חברת הכנסת לשעבר איילת נחמיאס ורבין השיבה לריקלין ומתחה עליו ביקורת על האופן בו בחר לשאול את השאלה: "זאת לא השאלה ולא הדרך לשאול היום.ואם כבר,יותר מכל דבר אחר,כל אחד מאיתנו צריך לשאול עצמו מה הוא או היא עושים כדי להפחית את המחלוקת וכיצד משפיעים לטובה על חיינו כאן יחד.עשית בדיוק את ההיפך לצערי."  
תגובות לכתבה(9):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 9.
    שאל שאלה ... נו אז מה אם שאל
    סנדר סנדר 07/2021/19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    די! מי אלה חובשי הכיפה הללו אשר מנסים להשליט עלינו אץ סגנון חייהם מדוע הם שואלים אותנו שאלות או מנסים להדריך ( בלשון המעטה) איך אנחנו צריכים לנהל את חיינו! רוצה לצום צום .. אל תבלבל לנו את המוח, מכל את ביתך ועל תיכנס לנו לתחתונים.
    סגור
  • 8.
    צביעות!!!!
    מגן דוד 07/2021/18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אל תבואו לשאול מה אני עושה ביום הזכרון לחיילי צה"ל, צריך 2 לטנגו,
    סגור
  • 7.
    לשאלתך ריקלין - הם מחנכים את ילדיהם להתרחק משכמותך.
    נוני 07/2021/18
    הגב לתגובה זו
    0 1
    כך מציינים החילונים כל השנה את 9 באב
    סגור
  • 6.
    לוקץ'
    אדי.ח. 07/2021/18
    הגב לתגובה זו
    2 1
    די היה בכתבה על אושרת קוטלר,זה מה מעניין את צורתה,ממש"אהבת חינם"
    סגור
  • 5.
    יוצר ספין ההסתה נגד חרדים, לוקאץ', מדבר על התנשאות.WOW (ל"ת)
    עולם הפוך 07/2021/18
    הגב לתגובה זו
    3 1
    סגור
  • 4.
    שני גיבורי תרבות
    משה 07/2021/18
    הגב לתגובה זו
    1 1
    לאתר שלכם יש שני גיבורי תרבות, ריקלין והבן של חבר הכנסת נתניהו. איזו התרוממות רוח לקרוא כל הזמן את ההבלים של שני האווילים האלה. עלו והצליחו
    סגור
  • 3.
    עוד פעם שימון?
    אתר ממומן 07/2021/18
    הגב לתגובה זו
    2 2
    האם ריקלין הוא שמפו חרדליסט שהאתר מקדם עבור תשלום? ביבי ו ביש גד"א שואלים
    סגור
  • 2.
    ריקלין אתה סמל הגועל והקיטוב (ל"ת)
    אמירה 07/2021/18
    הגב לתגובה זו
    4 4
    סגור
  • 1.
    עבר הווה
    ראובן 07/2021/18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לכל השואלים והמשיבים ראוי לפשפש במעשים היום לאור אירועי העבר לצערנו המחזיקים בדת מקיימים טיקסי אבלות והייתי שמח אם בהווה ינהגו לרכך המחלוקות
    סגור