מינויים

חזי כאלו מסיים את תפקידו כמנכ"ל בנק ישראל לאחר 12 שנים

כאלו כיהן כמנכ"ל הבנק לצד שלושה נגידים. פרופ' אמיר ירון, נגיד בנק ישראל: "כאלו אחראי רבות לעיצובו של בנק ישראל בעשור האחרון". עם ההודעה על סיום תפקידו הקים הנגיד ועדת איתור למינוי מנכ"ל חדש
אילן שניג | 
חזי כאלו (צילום מתוך פייסבוק)
חזי כאלו, מנכ"ל בנק ישראל, הודיע כי יסיים את תפקידו ב-15 בספטמבר 2020, בתום 12 שנים בבנק ישראל. במהלך שנותיו בבנק כיהן כאלו כמנכ"ל הבנק לצד שלושה נגידים - פרופ' סטנלי פישר, פרופ' קרנית פלוג ופרופ' אמיר ירון. עם ההודעה על סיום תפקידו כמנכ"ל הבנק הקים הנגיד ועדת איתור למינוי מנכ"ל חדש לבנק ישראל.
במסגרת תפקידו כיהן כאלו כממונה ישיר על מספר חטיבות ומחלקות בבנק ועסק בנושאי הניהול השוטף של הבנק ובסוגיות יחסי העבודה. במהלך כהונתו פעל כאלו יחד עם הנגיד פישר לאישור חוק בנק ישראל החדש בכנסת המסדיר את תפקידיו של הבנק המרכזי בישראל, ובמסגרתו הוקמו גופי המועצה המנהלית והוועדה המוניטרית והוביל פרויקטים רבים, ביניהם הקמת המאגר הלאומי לנתוני אשראי, הנפקת סדרת השטרות הלאומית החדשה, שדרוג והתאמת תשתיות הבנק לעמידה בתקנות בטיחות והתנהלות בחירום, קידום התוכנית האסטרטגית שגובשה ע"י הנגיד פרופ' ירון והובלת ההיערכות הפנימית של בנק ישראל למשבר הקורונה.
 
קראו עוד ב-ice
פרופ' אמיר ירון, נגיד בנק ישראל, אמר: "אני מודה לחזי מקרב לב, בשמי, בשם הנגידים הקודמים, ובשם כל העובדים, על השנים שבהן ניהל ביד רמה את בנק ישראל. משימת החיים של חזי היא שירות למען מדינת ישראל - הוא הגיע אלינו לאחר שנים ארוכות ששירת בתפקידים בכירים במערכת הביטחון, והוא פורש היום לאחר שנים ארוכות של שירות למען כלכלת ישראל. במידה רבה חזי אחראי לעיצובו של בנק ישראל בעשור האחרון כארגון מתקדם ומוביל, ועשה זאת בממלכתיות ראויה לציון. הצלחתו היא תולדה של השקעה אין סופית ועמידה נחושה מול אתגרים מגוונים ורבים שהתמודד איתם בהצלחה לאורך הדרך. ואת כל זה הוא עושה בנעימות, בצניעות ומתוך מסירות אין קץ".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה