נדל"ן ותשתיות

היסטוריה דרומית: מדיניות כוללת לרצועת החוף ולמרחב הימי באילת

לראשונה בהיסטוריה של אילת, גובש מסמך מדיניות המתווה עקרונות תכנון עתידי ומאזן בין פיתוח לשמירת טבע ונוף. מנכ"ל משרד התיירות, אמיר הלוי: "שדרוג המוצר התיירותי באילת נדרש לטובת משיכת קהלי יעד חדשים"
אור בוקר |  1
איזון בין פיתוח לשמירה על טבע ונוף (צילום הדמיה: מייזליץ כסיף רויטמן אדריכלים)
מתיחת פנים סטייל אילת: לראשונה בהיסטוריה של עיר הנופש, גובש מסמך מדיניות המתווה את עקרונות התכנון העתידי ברצועת החוף ובמרחב הימי במפרץ אילת, אשר יאזן בין הפיתוח הנדרש לבין שמירה על הטבע והנוף.
מסמך המדיניות, המקודם על ידי משרד התיירות ועיריית אילת, משקף תפישה תכנונית כוללת אחת לשלושה מרחבים גאוגרפיים: יבשה-חוף-ים. המסמך גובש בעזרת צוותי מתכננים מהמובילים בארץ ועל סמך מידע רב שנאסף ממאות מפגשים עם בעלי עסקים, פעילי סביבה, אנשי קהילה מקומית, רשויות, משרדי ממשלה, חברות ממשלתיות וגורמים רבים נוספים. בתהליך נבחנו ערי חוף מצליחות ברחבי העולם ואומצו עקרונות תכנון מודרניים.
בדיון שהתקיים בהובלת מנכ"לית מינהל התכנון, דלית זילבר, מנכ"ל משרד התיירות, אמיר הלוי, וראש עיריית אילת, אלי לנקרי, הוחלט להעביר את מסמך המדיניות לוועדת המשנה של המועצה הארצית לתכנון ובנייה ולאחר מכן לאישור סופי במועצה הארצית.
הרעיון המוביל הוא פיתוח של שני מתחמים בעלי ניגודים משלימים, במטרה ליצור חוויה ייחודית לאילת, שתפתח אותה למגוון קהלי יעד ותחדש את האטרקטיביות שלה. מחד, עיבוי והתחדשות מתחם המלונאות הצפוני כמרחב עירוני תוסס, ומאידך "עין סוף" בחלק הדרומי של העיר, כמתחם תיירות טבע, המציע שקט ורוגע מדבריים. כמו כן, מציע המסמך פיתוח מוקדי תיירות מדברית אקולוגית, תוך קביעת עקרונות הבינוי והפיתוח המייצרים הרמוניה עם הסביבה.
המדיניות שסוכמה שומרת על העיר אילת כיעד תיירותי מוביל המושתת על ערכי הטבע הייחודיים למפרץ אילת וסביבתו, כמו גם על גישה חופשית של הציבור אל החוף לכל אורכו, ללא מכשולים למעבר הולכי רגל, ובהתחשב בשימושים ובמקרקעין שסגירתם נדרשת מטעמי ביטחון ובטיחות ואשר נדרשים לתפעול תשתיות. עבודה זו היא חלק ממגמה עולמית עדכנית של הכנת תוכניות ומסמכי מדיניות להסדרה ותכנון של המרחב הימי ומציבה את ישראל כאחת המדינות המתקדמות בנושא זה.
עוד מפרט המסמך את הצורך בהקמת ארגון ניהול יעד תיירותי עדכני באילת, שיישם את האסטרטגיה התיירותית בעיר לאורך זמן, לצורך שיפור חוויית התייר. גוף זה ינהל וישווק את המוצר התיירותי בעיר.

ראש עיריית אילת, אלי לנקרי  צילום: רוני בלחסן
שימור מאפיינים
מנכ"ל משרד התיירות, אמיר הלוי: "שדרוג המוצר התיירותי באילת נדרש לטובת משיכת קהלי יעד חדשים. הנראות חשובה מאוד ולכן אנחנו בעד טיפוח ולא רק פיתוח. משרד התיירות רואה במכלול המשלב טבע מדברי ייחודי - ים ועיר ביחד - ערך מרכזי, וזהו גם פוטנציאל המיצוב של המוצר התיירותי החדש והמושך".
מנכ"לית מינהל התכנון, דלית זילבר: "המסמך מתווה תשתית תכנונית ארוכת טווח לחופי אילת ולמרחב הימי של אילת, תוך שימור המאפיינים הסביבתיים והאקולוגיים הייחודיים של העיר לצד קידום תיירות מגוונת וייחודית הפוגשת את החופים מצד אחד ואת המדבר מצד שני. אחד העקרונות הבסיסיים במסמך הוא פתיחת חופי הים לכלל הציבורי. מינהל התכנון קורא לכלל הגופים המחזיקים נתח לאורך החוף הדרומי, ובכללם הגופים הירוקים, לפתוח את החופים למעבר לציבור".
ראש עיריית אילת, אלי לנקרי: "לראשונה בתולדות העיר אילת, אנו מציעים עקרונות תכנון לפיתוח רצועת החוף של אילת המאזנים בין הצורך בפיתוח העיר ובגיוון המוצר התיירותי, לבין הגנה על הטבע והסביבה העוטפים אותה. אנו רואים בחופי אילת משאב לאומי ונכס אסטרטגי מהמעלה הראשונה, ומכאן החשיבות בתכנון מוקפד שיאפשר פיתוח נכון ומאוזן לצד שמירה על הסביבה החופית ועל המפרץ".
 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מדהים תיירות אבל מה אם תכנון המרינה מה עם החוף הדתי (ל"ת)
    דתי 09/2021/12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור