ויראלי
מגיש הטלוויזיה עזב את הארץ למיקום הכי לא צפוי: "בהשראת גולדקנופף"
הביקור המפתיע של בעיירה ההונגרית כבר מצית גלים – והחיבור הבלתי צפוי לאחד הסרטונים הוויראליים של השנים האחרונות רק מגביר את הדרמה
מזג האוויר ההונגרי אולי היה קודר הבוקר, אבל מי שהכניס צבע – והרבה הומור – לעיירה קרעסטיר הוא לא אחר מאשר מגיש כאן 11, עקיבא נוביק.
העיתונאי הציניקן חריף-הלשון הפתיע את העוקבים שלו כששיתף ציוץ יוצא דופן: "בהשראת מסעו ההיסטורי של גולדקנופף, הגעתי כעת גם אני לעיירה קערסטירר להתפלל על עם ישראל. ניתן להעביר שמות בדיאם." והרשת? בערה כמו חמין בשבת חורפית כשרבים ביקשו ממנו להתפלל לחנינה לראש הממשלה, כמו גם כאלה שביקשו שיתפלל דווקא שייכנס לכלא.
בהשראת מסעו ההיסטורי של גולדקנופף, הגעתי כעת גם אני לעיירה קערסטירר להתפלל על עם ישראל. ניתן להעביר שמות בדיאם pic.twitter.com/t6LmBpxc05
— Akiva Novick (@akivanovick) December 2, 2025
נוביק, שמרבה לשלב בין ציניות עדינה לבין רצינות עיתונאית, הפך את העלייה לקברו של הצדיק מקרעסטיר למופע קטן של בידור לאומי.
וכדי להבין למה הסיפור תפס מהירות צריך להזכיר את הרקע: הסרטון ההוא, זה שכל ישראל כבר יודעת לדקלם בעל פה. השר לשעבר יצחק גולדקנופף, לבוש למשעי עם הצעיף המיתולוגי והיוקרתי, שט לו בנחת על הדנובה, ארוחת בוקר על השולחן, כנרים גויים שמנגנים לצידו, ומכריז שהוא בדרכו לקרעסטיר להתפלל על עם ישראל. הסרטון הפך לקלאסיקת רשת, זכה לזיופים, רימיקסים וחיקוי בלתי נשכח בארץ נהדרת, עם הכינור, והבעות הפנים שכבר נכנסו לפנתיאון הסאטירה הישראלי.
עוד ב-
על הרקע המשעשע הזה, נוביק לא היה צריך יותר משמונה מילים וטלפון עם קליטה כדי להצית מחדש את הלהבה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



