עסקי ספורט
אחרי מותו של גדי קינדה, הרופאה הבכירה דורשת שינוי בהול
ד"ר אסנת רזיאל מאסותא, רמת החייל: "קינדה סבל מכאבי בטן, שייתכן שנתפסו כבעיה חולפת. אך תוך זמן קצר, מצבו הידרדר. יש להבטיח שרפואה מונעת תכלול גם בדיקות תקופתיות עמוקות יותר"

עולם הספורט הישראלי מתקשה לעכל הבשורה המרה על מותו של הכדורגלן גדי קינדה. קשר מכבי חיפה נפטר בגיל 31 לאחר מאבק קצר במחלת הסרטן. קינדה שיחק עד פחות מחודשיים לפני מותו, מה שהעלה לא מספר שאלות: איך זה קורה לספורטאי פעיל, צעיר ובריא? האם בדיקה שגרתית הייתה מגלה את זה מוקדם יותר? ד"ר אסנת רזיאל, מומחית בכירורגיה מאסותא רמת החייל מנסה להסביר.
"מותו של גדי קינדה, כדורגלן מכבי חיפה ונבחרת ישראל, בגיל 31 בלבד, מכה גלים של צער וזעזוע. ספורטאי צעיר, חזק, אהוב, שמותו הפתאומי מסרטן אגרסיבי הפך בין רגע מסיפור של הישג והשראה לטרגדיה כואבת. עבורי, כמי שמטפלת באנשים במגוון גילאים ובמצבים בריאותיים שונים, מותו של קינדה אינו רק אובדן אישי, אלא תמרור אזהרה.
"הציבור נוטה לחשוב שספורטאים הם סמל לבריאות מושלמת, גופם חסין ממחלות והם מוקפים בטיפול הרפואי הטוב ביותר, אך המציאות לעיתים אחרת. מחלות קשות אינן מבחינות בין צעיר למבוגר, בין אתלט מקצועי לאדם מן השורה. קינדה סבל מכאבי בטן, שייתכן שנתפסו כבעיה חולפת. אך תוך זמן קצר, מצבו הידרדר. האבחנה – סרטן, הגיעה מאוחר מדי.
"לא מדובר במקרה בודד. סרטן, במיוחד כשהוא מופיע בגיל צעיר, עלול להיות אגרסיבי ולגדול במהירות. לעיתים קרובות הוא מופיע ללא תסמינים ברורים או עם סימנים לא טיפוסיים: עייפות, כאבים עמומים, ירידה בתיאבון או במשקל. אם לא מבצעים בירור מעמיק, המחלה עלולה לחמוק מתחת לרדאר.
"כאן נכנס הלקח המרכזי: הקשבה לגוף, התעקשות על אבחון, ואי-התפשרות על תחושת 'משהו לא בסדר'. גם אם מדובר בספורטאי צעיר ובריא, כל סימפטום מתמשך שאינו נפתר תוך שבועיים שלושה, חייב לעבור בירור. לא די במשככי כאבים, אנטיביוטיקה או מנוחה. יש לשקול בדיקות דם, הדמיה, או הפניה למומחה. ספורטאים זקוקים לרפואה מותאמת אישית לא רק לביצועים, אלא גם לאיתור מוקדם של תחלואה.
"מערכות הבריאות, במיוחד בתחום הרפואי של ספורטאים, צריכות להרחיב את המבט מעבר לפציעות ולכושר גופני. יש להבטיח שרפואה מונעת תכלול גם בדיקות תקופתיות עמוקות יותר, ושתהיה רגישות גבוהה יותר לתסמינים שנראים שוליים.
"מעבר לפן הרפואי, יש כאן גם קריאה אנושית: לא להניח ש'לי זה לא יקרה', גם בגיל צעיר. גדי קינדה היה לא רק כדורגלן, אלא מודל לחיקוי לרבים, במיוחד בקרב בני הקהילה האתיופית, שבזכותו האמינו שאפשר לחלום ולהצליח. מותו צריך להיות גם זרז חברתי: לקידום נגישות לבדיקה רפואית, להעלאת מודעות בקהילות מוחלשות, ולהזכיר שבריאות היא לא דבר מובן מאליו — גם למי שנראה חזק מבחוץ.
עוד ב-
"הכאב של משפחתו, חבריו ואוהדיו הוא עצום. אך אם מהטרגדיה הזו תצמח הבנה רחבה יותר – שנדרשת ערנות, הקשבה, טיפול ומעקב רפואי מעמיק גם לצעירים – אולי נוכל להציל חיים בעתיד. יהי זכרו ברוך".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.בימינו, איחור אבחנה הוא פשע רפואי.גדעון 05/2025/22הגב לתגובה זו1 0כל אדם מעל גיל 30 צריך בדיקות תקופתיות. וכל ספורטאי צריך בדיקות תקופתיות.סגור