עסקי ספורט

אורן סמדג'ה נגד איגוד הג'ודו הישראלי: "סיימנו להבליג"

לאחר תביעת הענק שהגיש המאמן לשעבר, איגוד הג'ודו מסר את גרסתו לתביעה וטען כי השיקולים בנושא נבעו מסיבות אחרות לגמרי. לדבריהם, הם לא ביקשו ממנו להתפטר, רק הפצירו בו להתנהלות מקצועית
אורן סמדג'ה (צילום פלאש 90/ אורן בן חקון)
מאמן נבחרת הג'ודו לשעבר והמדליסט האולימפי, אורן סמדג'ה שהביא את ההישגים הגדולים של הג'ודו הישראלי הודיע לפני קצת יותר מחצי שנה כי סיים את דרכו בג'ודו, וזאת לאחר עימות מתוקשר עם היו"ר משה פונטי.
אמש (חמישי) הוא הגיש תביעה בסך יותר מ-2.5 מיליון שקל לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב נגד איגוד הג'ודו בישראל ונגד העומד בראשו, משה פונטה (פונטי). 
על פי כתב התביעה, שהוגש באמצעות עורכי הדין יאיר דוד ואפרת גרינברג-יוסף, סמדג'ה העלה טענות קשות נגד האיגוד ופונטי בנוגע להתנהלות מתעמרת, מתנכלת וחסרת רגישות כלפיו בתקופה שבה שהה באבל על בנו עומר שנפל בעזה. 
איגוד הג'ודו הגיב לתביעה ומסרו את הצד שלהם: "לאיגוד הג'ודו כבוד רב והערכה רבה לאורן על שנים רבות של עשייה מפוארת", פתחו את דבריהם. "בשל כך וכמובן בשל מצבו האישי של אורן, האיגוד וראשיו גיבו את אורן גיבוי מתמשך, והבליגו תקופה ארוכה על התנהלות שלא הייתה מקובלת מצד כל אדם אחר".
לדבריהם, הסיבות לכך נבעו משיקולים אחרים לחלוטין: "לאחר אולימפיאדת טוקיו וכישלון נבחרת הגברים בראשותו של אורן סמדג'ה, גורמים רבים העלו דרישה לפטר את אורן בגלל הכישלון המקצועי, אולם מי שגיבה אותו היה משה פונטי".
הם המשיכו וטענו כי סמדג'ה לא מילא את תפקידו כראוי למעמדו: "בזמן שהוא החזיק במשרת מאמן נבחרת ישראל והמשיך לקבל עליה משכורת מכובדת, יצאה הנבחרת למספר תחרויות בחו"ל ללא מאמן ראשי. גם לאליפות אירופה אורן לא יצא ללוות את חניכיו, והגדיל לעשות ואישר גם לעוזרו לקחת חופש ולהיעדר מאליפות אירופה, ולמעשה הותיר את חניכיו ללא מאמן ועוזר מאמן", המשיכו את טענותיהם. 
באיגוד המשיכו והטיחו בסמדג'ה את הטענות כלפיו. לדבריהם, בזמן שהוא הצהיר על חופשה ומחלה והותיר את חניכיו ללא מאמן ראשי, הוא קיים הרצאות וקמפיינים פרסומיים, במקום להגיע לאימוני הנבחרת עליהם הופקד. "גם על כך הבלגנו. לצד הרצון של האיגוד לסייע לאורן ככל הניתן, יש לאיגוד אחריות בראש ובראשונה לספורטאי הנבחרות ולג'ודו הישראלי, ולכן בא האיגוד אל אורן בדרישות מקצועיות לגיטימיות ולא חלילה בהתעמרות כפי הנטען", הרחיבו באיגוד את הטענות. 
"בסופו של יום אורן הוא זה שהחליט להתפטר, והסיבות והרקע יתבהרו בהליכים המתאימים", סיכמו את הצד שלהם בפרשה. 
עורכי הדין יאיר דוד ואפרת גרינברג-יוסף מסרו: "אנו סמוכים ובטוחים כי בית הדין לעבודה יוקיע את ההתנהלות הפסולה מצד הנתבעים ויעשה צדק עם מר סמדג'ה, ובכך יפחית, ולו במעט, את המצוקה, עוגמת הנפש והנזק הרב שגרמה לו התנהגות הנתבעים", סיכמו את הפרשה. 
כזכור, לאחר הפרישה אמר סמדג'ה: "סיימתי עם הג'ודו. אני לא אסלח על מה שעשו לי באיגוד הג'ודו, קיבלתי את הבום של החיים שלי שם".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה