תיירות

הטריק המבריק שהטריף את הרשת להעלאת טרולי בחינם למטוס | צפו

הטריק היצירתי של מיכאל עשוש שהצליח להערים על דיילות הקרקע באמצעות שקיות נעליים ולהעלות מזוודה למטוס ללא תשלום, הפך לשיחת היום ברשתות החברתיות ועורר סערה בין הנוסעים
מערכת ice | 
מזוודה בשדה תעופה-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
הטריק הישראלי ששבר את הרשת: כך הצליח מיכאל עשוש להערים על חברת התעופה ולהעלות טרולי למטוס בחינם.
כוכב הרשת והזמר מיכאל עשוש מצא את עצמו במרכזה של סערה ויראלית, לאחר שחשף שיטה יצירתית במיוחד להתחמקות מתשלום על כבודת יד. הכל התחיל בנסיעה קצרה לבירת איטליה, כאשר דיילת הקרקע בטרמינל 1 הבהירה לעשוש ולחברו כי הטרולי שבידם דורש תשלום נוסף, למרות סברתם כי המשקל עומד בתקן. "הזמנו כרטיס טיסה והוספתי כסף עבור מזוודה גדולה, וראיתי שכתוב שיש לנו עוד 8 ק"ג נוספים אז הבאנו טרולי שאפילו לא היה במשקל הזה אלא הרבה פחות", משחזר עשוש. הוא ניסה להסביר לדיילת את המצב, אך נתקל בסירוב: "היא הסבירה לי שאלו הנחיות החברה ושאין באפשרותה לעשות דבר, אלא אני צריך לשלם עבור הטרולי".
במקום לשלוף את כרטיס האשראי, עשוש בחר בפתרון מקורי ומיהר לאחת מחנויות הנעליים בנתב"ג. "אמרתי למוכרת שאני חייב עזרה וסיפרתי לה על מה שהיה. אמרתי לה שאין סיכוי שאני משלם עכשיו עוד מאות שקלים על טרולי, אז לקחתי שקיות, הכנסתי את הטרולי, עטפתי וסגרתי בעוד שקית, וזה היה נראה כאילו רכשתי נעליים בחנות, וכך עליתי למטוס ללא שום בעיה או בדיקה". התיעוד של "הטרולי הנעלם" הפך ללהיט מיידי בטיקטוק ובאינסטגרם עם מיליוני צפיות, וגרר תגובות מעורבות - החל מהתפעלות מהתעוזה ועד לביקורת על "הישראלי המכוער".
עשוש, מצדו, לא מתרגש מהביקורת וטוען כי מדובר בעיקרון ולא בקמצנות. "אני ממש לא מגדיר את עצמי כבן אדם קמצן, פשוט לא רציתי לשלם עוד כסף לשווא. מה זה משנה אם זה תיק גב שעולה למטוס או טרולי קטן שאפילו שוקל פחות מתיק עם תכולתו? מבחינתי זה לא היה כזה קריטי ולכן עשיתי את זה". לדבריו, המטרה המקורית של הנסיעה הייתה בכלל עסקית: "אמרנו שנסגור משהו כיפי וקליל, וחבר שלי בעלים של מותג אז החלטנו לטוס ליממה וחצי ליהנות קצת באווירה האיטלקית ועל הדרך לצלם כמה תמונות למותג שלו".
השיא הגיע בטיסה חזור מרומא, כאשר למרות חששותיו של חברו, עשוש החליט לשחזר את ההצלחה. "חבר שלי אמר לי 'אולי לא נעשה את זה הפעם?' ואמר שבהלוך זה הצליח והיה חד-פעמי, אמרתי לו שאין מצב ושמבחינתי אני עליתי פה על רעיון ואני מנסה את זה גם הפעם, וכך גם באמת היה, וזה עבר בהצלחה". בעוד דיילות רבות הזהירו אותו בתגובות כי כעת הוא "מסומן" בשדות התעופה, עשוש לוקח הכל בחיוך ומבטיח כי זו כנראה לא תהיה הפעם האחרונה: "זה הצחיק אותי ולגמרי בהומור ובאווירה טובה. בחיים לא חשבתי שזה יגיע לחשיפה עצומה כזאת. אני לגמרי מתכנן לנסות זאת גם בטיסה הבאה שלי".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה