תיירות

סיוט בטיסת ארקיע: המטוס נחת במדינה אחרת, מאות נוסעים נתקעו

המטוס שיצא מישראל, הוסט לנחות בשדה תעופה אחר לחלוטין ממה שהיה מיועד להגיע אליו. בשל כך, נוצרו עיכובים משמעותיים ומסע העברות מייגע מנמל הנחיתה לנמל היעד, מה שגרם לעיכוב דרמטי בטיסת ההמשך
מטוס ארקיע (צילום יחצ)
דרמה נוספת בטיסת ארקיע: הטיסה שהייתה צריכה לצאת אמש (ראשון) מפודגוריצה במונטנגרו לתל אביב, התעכבה במשך שעות ארוכות ובסוף יצאה בכלל מנמל תעופה אחר. 
הטיסה הייתה צריכה לצאת בשעה 20:00 מהעיר האירופאית, אלא שהמטוס שאמור היה להגיע מתל אביב לא קיבל אפשרות לנחות בפודגוריצה והופנה לטירנה. מה שאילץ את כל הנוסעים העייפים לעבור מסע מפרך מפודגוריצה לעבר טיראנה שבאלבניה. 
בארקיע הסבירו כי המטוס המריא כמתוכנן מתל אביב לפודגוריצה, אך לאחר שכבר היה באוויר התקבל משדה התעופה המקומי עדכון על "בעיה תפעולית הנוגעת למטוס הספציפי בנמל היעד". בשל כך, לא היה ניתן לבצע נחיתה בפודגוריצה והמטוס הופנה לנמל התעופה בטירנה, בירת אלבניה.
השינוי המפתיע הוביל לבמצע העברות מייגע ולא שגרתי בין המדינות. הנוסעים שהיו צריכים לנחות בפודגוריצה, הועברו באוטובוסים מטיראנה, בעוד שהנוסעים שהמתינו במונטנגרו הועברו גם הם לאלבניה על מנת לעלות על המטוס. רק בסביבות השעה 05:00 לפנות בוקר החלה העלייה למטוס בטירנה, זאת כשעוד המתינו להגעתם של כל האוטובוסים ממונטנגרו. 
"אף אחד מחברת ארקיע לא יצר איתנו קשר, לא דאגו לעדכון, לאוכל או לשתייה", טען אחד הנוסעים בשיחה עם ווינט. לדבריו, גם נציגת החברה שהייתה במקום לא ידעה לספק תשובות.
מארקיע נמסר: "בעקבות שינוי יעד הנחיתה והצורך בהעברת הנוסעים מ/לפודגוריצה, נוצר עיכוב גם בטיסת החזור לתל אביב. הנוסעים עודכנו וטופלו על ידי נציג ארקיע המקומי, ובמקביל נשלחו עדכונים לפרטי ההתקשרות שנמסרו לחברה". 
כזכור, בחודש האחרון ארקיע נמצאת תחת מתקפה קשה וזאת בשל שורה של שיבושים במערך הטיסות שלהם. לפני כשלושה שבועות, טיסה של החברה הישראלית שעשתה את דרכה לבירת ליטא, ווילנה, נאלצה לשוב על עקבותיה זמן קצר לאחר ההמראה, וזאת בשל חשש לפגיעת ציפור. יום לאחר מכן, טיסת ארקיע שהמריאה מנתב"ג לשדה רמון (אילת) הסתובבה באוויר בשל שיגור טילים מאיראן לירדן הסמוכה לאילת. לפני כשבועיים, טיסת ארקיע שהמריאה מנמל התעופה בן גוריון לפוקט שבתאילנד, נאלצה לסטות ממסלולה ולנחות בבנגקוק, וזאת בשל תנאי מזג האוויר מורכבים באזור היעד.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה