תיירות

אזהרת מסע לקראת החגים: המדינות שאסור לישראלים לבקר בהן

המטה לביטחון לאומי חושף את מפת האיומים המעודכנת לקראת חגי תשרי ומזהיר מפני הגעה למדינות עוטף איראן, יעדים ברמת סיכון 4 ומדינות שהכניסה אליהן אסורה על פי חוק
מדינות עם אזהרות מסע (צילום pixabay, unsplash)
לקראת חגי תשרי, המטה לביטחון לאומי מזהיר את הציבור מפני איומי טרור כלפי ישראלים ברחבי העולם. במסגרת ההודעה שפורסמה, צוין כי מלחמת "חרבות ברזל" והעימות שנמשך מול איראן, חיזבאללה, חמאס וגורמים נוספים הרחיבו את היקף הסיכון הנשקף לישראלים ברחבי העולם.
בנוסף, נותרו מחוללי הטרור העולמי המרכזיים כנגד ישראלים ויהודים ברחבי העולם. ארגון חיזבאללה, המונע מפגיעות הקשות שספג במלחמה מול ישראל וכן מרצון לנקום את מות בכירי הארגון מהווה איום פוטנציאלי משמעותי.
על פי המטה לביטחון לאומי, חמאס משקיעה מאמצים רבים בביסוס תשתיות טרור על אדמת אירופה ומדינות נוספת במטרה להוציא אל הפועל פיגוע נקם/ראווה נגד יהודים וישראלים. 
עוד נודע, כי ארגוני דאע"ש ואלקאעדה ממשיכים להפיץ קריאות מפורשות לפגיעה ביהודים. איום זה בולט במיוחד באפריקה ובאסיה, אך קיים רצון מתמשך לממשו גם בבירות אירופה ובארה"ב כולל באמצעות מפגעים בודדים או יוזמות מקומיות. החות'ים קוראים אף הם לפגיעה בישראל ובישראלים המגיעים לזירת סומלילנד ולאפריקה, על רקע תפיסתם את הנוכחות הישראלית ביבשת כאיום.
 נוכח נתונים אלה, המטה לביטחון לאומי מציג את מוקדי האיום בעת הזו: 
1- עוטף איראן: מדינות עוטף איראן עדיין חשופות לפעילות פח"ע מצד תשתיות טרור איראניות בשטח וכפועל יוצא מקרבתן הגאוגרפית. בתוך כך בולטות: אזרבייג'ן, טורקיה ואיחוד האמירויות.
2- ירדן, קטר, סומלילנד ומצרים, כולל חצי האי סיני: אזהרת מסע ברמה 4. יש להימנע לחלוטין משהייה.
3- טיסות המשך (קונקשן) וטרנזיט: יש להימנע ככל הניתן מעצירות ביניים במדינות ברמת איום 4. כמו כן, חל איסור על שהייה מחוץ הטרמינל במדינות אלו.
4- מדינות האסורות להגעה של ישראלים על פי חוק - סכנת חיים ממשית: עיראק (כולל חבל כורדיסטן), תימן, איראן, סוריה ולבנון. מתוקף החוק לאיסור הסתננות, אסור על אזרחים ישראלים, כולל בעלי אזרחות כפולה, להגיע למדינות אלה.
5- מדינות בסיכון גבוה / הגעה מוגבלת: ערב הסעודית (הגעה מוגבלת על פי חוק), בנגלדש, סומליה, פקיסטן, אפגניסטן, לוב ואלג'יריה - יש להימנע מכניסה לשטחן.
במקביל לכך, הגוף הממשלתי ממליץ מהציבור להימנע מהחצנת סממנים ישראליים או יהודיים, להימנע מפרסום מיקומים בזמן אמת, לגלות ערנות במקומות ציבוריים, להתרחק מהפגנות ומחאות ולהימנע מקיום שיח פוליטי עם גורמים זרים, להחזיק ברשות הנוסעים לחו"ל ואת מספרי החירום של כוחות הביטחון המקומיים ביעד. מוצע להימנע מהגעה למדינות להן אין לישראלים קשרים דיפלומטים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה