תיירות
מנכ"ל ארקיע חושף את הקו הרווחי ביותר ומדהים: "כל פישר קטן בעסקים"
מה הוא הקו הרווחי ביותר של ארקיע? מנכ"ל חברת התעופה עוז ברלוביץ' חושף את הנתון. הוא גם מסביר למה, ואת מי הוא מכהן "פישר"?
קפריסין היא הקו הרווחי ביותר של ארקיע. כך חושף מנכ"ל החברה עוז ברלוביץ', שמגדיר את הפעילות ביעד כשילוב האטרקטיבי ביותר מבחינת היחס שבין הסיכון לבין פוטנציאל ההצלחה.
"הקו הכי רווחי שלנו הוא קפריסין. ככל שאתה טס זה תמיד סיכון מול סיכוי. זה הקו עם הסיכון הכי נמוך ועם הסיכוי הכי גבוה", אמר ברלוביץ' לפודקאסט "הבולדוג" בערוץ 7.
הנתון הזה העלה מיד את השאלה מדוע ארקיע בוחרת לפתוח טיסות לניו יורק, יפן ותאילנד, במקום להגדיל עוד יותר את הפעילות בקפריסין. המראיין מרטין בוקסדורף הפנה את השאלה לברלוביץ', שהצביע בתשובתו על התחרות הגדולה בקו.
לפי מנכ"ל ארקיע, בקפריסין פועלות וויזאייר, ארקיע, ישראייר, אל על, טוס, בלו בירד איירווייז וסייפרוס איירווייז. אליהן צפויות להצטרף ריינאייר עם חזרתה ואיזי ג'ט, לצד עוד שניים או שלושה צ'ארטרים. לעומת זאת, לדבריו, לניו יורק טסות חמש חברות.
ברלוביץ' התייחס גם לשינוי שהוא מזהה אצל הנוסע הישראלי, ובעיקר לביקוש למחלקת העסקים. לדבריו, מספר הישראלים שטסים בביזנס עלה משמעותית בהשוואה לשנים קודמות, בהתאם להיצע.
"העולם הפך להיות הרבה יותר מפונק, הנוסעים הרבה יותר מפונקים", אמר. לדבריו, אם משווים את חמש השנים האחרונות לחמש השנים שקדמו להן, מספר הישראלים שטסו במחלקת עסקים הוא "לפחות פי שתיים".
ברלוביץ' ניסח את השינוי בצורה חדה: "היום, סליחה על הביטוי, לא נעים להגיד, כל איזה פישר קטן, אוקיי, קונה כרטיס טיסה, מחלקת עסקים".
גם מבחינת התמחור, למחלקה הזאת יש משקל משמעותי. ברלוביץ' הסביר כי מחירו של כרטיס ביזנס הוא פי שלושה מכרטיס אקונומי. כלומר, בתמחור, כל שלושה כרטיסי אקונומי שקולים לכרטיס אחד במחלקת עסקים.
כשבוקסדורף שאל מי הם האנשים שבוחרים לטוס בביזנס, ברלוביץ' קשר את התופעה לעלייה ברמת החיים. "רמת החיים עולה. ככל שרמת החיים עולה, אתה מאפשר לעצמך. בסוף זה גם אגו".
מנכ"ל ארקיע הוסיף כי אחרי שמתנסים במחלקת עסקים בטיסה ארוכה, קשה לוותר עליה בהמשך. "מי שטס לטיסה ארוכה 12 שעות, פעם אחת בביזנס, לעולם לא חוזר אחורה. אי אפשר".
בוקסדורף ניסה לברר אם קיים פרופיל ברור של הנוסעים שבוחרים לשלם על מחלקת העסקים. התשובה של ברלוביץ' הייתה רחבה: "כל עם ישראל".
עוד ב-
לדבריו, אם בוחנים את הנוסעים שנכנסים למחלקות העסקים בחברות תעופה שונות, ובהן Delta, United, אל על וארקיע, מתקבלת תמונה מגוונת. "תמצא שם את כל עם ישראל".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



