תיירות

תפיסה חריגה בנתב"ג: רופא ישראלי ניסה להכניס 300 שתילים מתאילנד

בודקי המכס בנתב"ג איתרו בחמש מזוודות של נוסע כ-300 שתילי בננה ושרך קרן אייל. הרופא, תושב מרכז הארץ, טען כי הצמחים נועדו לגינתו הפרטית, אך הם הוחרמו ונגדו נפתחו הליכים משפטיי

מערכת ice | 
מזוודה בשדה תעופה-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
מקרה חריג התגלה בבדיקה שערכו בודקי המכס בנמל התעופה בן גוריון: בחמש מזוודות של נוסע שחזר מתאילנד נמצאו כ-300 שתילים של בננה ושרך קרן אייל. הנוסע, רופא תושב מרכז הארץ, הסביר כי מדובר בצמחי נוי שאסף עבור גינתו הפרטית, שלדבריו הפכה עם השנים ל"ג'ונגל".
השתילים שנתפסו הוחרמו על ידי מפקחי השירותים להגנת הצומח ולביקורת במשרד החקלאות וביטחון המזון. במקביל, הנוסע נחקר על ידי חוקרי מכס נתב"ג ונפתחו נגדו הליכים משפטיים.

צילום: משרד החקלאות
במשרד החקלאות וביטחון המזון מדגישים כי הכנסת צמחים ותוצרת צמחית לישראל ללא האישורים הנדרשים עלולה להוביל לחדירת מזיקים ומחלות שאינם קיימים בארץ. הסיכון קיים גם כאשר מדובר בצמח בודד המיועד לשימוש אישי, שכן מזיקים ומחלות עלולים להתפשט ולגרום נזקים משמעותיים לצמחייה המקומית ולענפי חקלאות שלמים. הכנסת צמחים ללא האישורים המתאימים מהווה עבירה על חוק הגנת הצומח.

צילום: משרד החקלאות
במקרה הנוכחי, החשש משמעותי במיוחד בשל הבננות שהובאו מתאילנד. לפי משרד החקלאות, במדינה קיימים מזיקים ומחוללי מחלות שאינם מצויים בישראל, וחדירתם לארץ עלולה לפגוע באופן קשה בענף הבננות המקומי ואף לסכן את המשך קיומו.
שלומית ציוני, מנהלת השירותים להגנת הצומח ולביקורת במשרד החקלאות וביטחון המזון, מסרה: "גם צמח קטן במזוודה, פרי או ירק בודד עלולים לגרום לנזק עצום לחקלאות ולטבע בישראל. גם צמחים שנראים בריאים עלולים לשאת מזיקים ומחלות שאינם קיימים בארץ, ולגרום לנזק בלתי הפיך ואף לסכן ענפי חקלאות שלמים.
אני קוראת לציבור לגלות אחריות ולא להכניס צמחים ותוצרת צמחית לישראל ללא האישורים הנדרשים. הודות לערנות בודקי המכס ולשיתוף הפעולה עם מפקחי השירותים להגנת הצומח ולביקורת, נמנעה במקרה זה הכנסת צמחים שלא כדין". במשרד שבים ומזכירים כי גם איסוף צמחים לצרכים פרטיים אינו פוטר מהחובה לקבל את האישורים הנדרשים לפני הכנסתם לישראל.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה