טלוויזיה

אורי ואנה בנאי אספו את הפרס: זה הסכום האמיתי שגרפו לכיסם

הזוג המנצח של "פאוור קאפל" ברשת 13 הגיע לאסוף את הצ'ק השמן על סך 399 אלף שקלים שגרף בגמר הגדול. אלא שרשות המסים כבר מחכה בפינה: כמה כסף יישאר להם בפועל אחרי ניכוי המס במקור?

מערכת ice | 
אורי ואנה בנאי עם הפרס (צילום רשת 13)
אורי ואנה בנאי הוכתרו לאחרונה כמנצחים הגדולים של העונה בתוכנית הריאליטי "פאוור קאפל" ברשת 13, בתום גמר מתוח ומרגש במיוחד. הזוג, שהפגין לאורך כל העונה זוגיות יציבה, חברות אמת ויכולת התמודדות מרשימה עם משימות אתגריות ומורכבות, הצליח לגבור על שאר הזוגות ולהעפיל למקום הראשון.
הניצחון שלהם לא רק זיכה אותם בתואר הנחשק, אלא גם הניב להם פרס כספי נאה בגובה של 399 אלף שקלים, המייצג את הסכום שהצליחו לצבור לאורך המשחק, בנוסף לסכום שקיבלו בשביל ההשתתפות בתוכנית. הבוקר (ראשון) בני הזוג הגיעו למשרדי רשת 13 לאסוף את הפרס במאות אלפי שקלים שהרוויחו מהניצחון בריאליטי.
אורי ואנה בנאי אוספים את הפרס הגדול ממשרדי רשת 13 (צילום: רשת 13)
לצד החגיגות וההתרגשות מהזכייה, הפרס הכספי הגבוה מביא איתו גם התחשבנות מול רשויות המס. על פי חוקי מס הכנסה בישראל, זכיות בהגרלות, בפרסים ובתוכניות ריאליטי חייבות במס מיוחד. נכון להיום, קיים פטור ממס על זכיות עד לסכום של כ-33,840 שקלים, ומעבר לסכום זה חל מס בהדרגתיות עד לשיעור מרבי של 38 אחוזים.
בחישוב המס עבור פרס בגובה 399 אלף שקלים, הסכום שעד לרף הפטור פטור ממס לחלוטין. על היתרה, שעד לרף המעבר למיסוי מלא (כ-67,680 שקלים), מוחל מס מופחת, ואילו על כל יתרת הפרס שמעבר לכך נגבה מס בשיעור המרבי של 38 אחוזים. לאחר שקוקללים את הפטורים ומדרגות המס, אורי ואנה צפויים לשלם למס הכנסה סכום כולל של כ-135 אלף עד 140 אלף שקלים.
בסופו של דבר, לאחר ניכוי המס במקור שמתבצע בדרך כלל ישירות על ידי הפקת התוכנית, הזוג המנצח יישאר בביתו עם סכום נטו של כ-260 אלף שקלים. מדובר עדיין בסכום משמעותי ומכובד, המהווה סיום מתוק ומתגמל לחוויה הזוגית האינטנסיבית שעברו מול למצלמות.
אורי בנאי, שחקן ומוזיקאי מוערך הנמנה עם אחת המשפחות המפוארות בתרבות הישראלית, ובת זוגו אנה, הציגו לאורך כל העונה בגרות, כבוד הדדי ותקשורת מופתית. הניצחון ב"פאוור קאפל" היווה עדות לעוצמת הזוגיות שלהם, לצד קריירות מבוססות וחיים משותפים הרחק מאור הזרקורים, אותם הביאו כעת בקסם רב אל המסך.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה