שיווק ופרסום

ערוץ 9 מול 'מקאן' - זה רק קצה הקרחון: הערוץ פונה ישירות ללקוחות כל המשרדים

תביעת ערוץ 9 נגד מקאן עומדת על לפחות 3 מיליון שקלים. מצד מקאן טוענים להפרת ההסכם המקורי בין הצדדים ואיך אלי עזור הפך לאיש החשוב בסיפור?
תביעת ערוץ 9 כנגד מקאן אריקסון על חובות זמן פרסום ברבעון ה-1 היא רק קצה הקרחון, כך מסתבר. סיפור המסגרת הוא כאמור תביעת ערוץ 9 כנגד חברת המדיה של מקאן יוניברסל על חובות פרסום שלא שולמו בעבור הרבעון הראשון, בסך של כ-3 מיליון שקלים וייתכן כי התביעה אף תעמוד על סכום גבוה יותר במידה ומקאן תעכב את התשלום עבור זמן הפרסום ברבעון השני.
בערוץ 9 טוענים כי עם תום הסכם בן שנתיים מתחילת 2009 ישבו הצדדים לקראת סוף 2010 לדיון מחדש על התנאים המסחריים. מצד הערוץ הופנתה למקאן תביעה לתמחור חדש וגבוה יותר של נקודות הרייטינג בערוץ המהווה בית לקהל הרוסי. בערוץ טוענים עוד כי התשלום עבור החודשיים האחרונים של 2010 הגיע לאחר מאבקים קשים עם מקאן ולגבי 2011 לא הושגה הסכמה כאשר במקביל מקאן מעלה קמפיינים בערוץ.
איש המפתח - אלי עזור
מנגד טוענים במקאן כי 2 הצדדים פעלו לפי ההסכם. כניסתו של אלי עזור לערוץ, בתחילה באופן שקט ומאחורי הקלעים ומאוחר יותר, כמעט באופן רשמי כאיש שלוקח את ההחלטות בערוץ היא זו שהפכה את הקערה על פיה עם הפרת הסכם שלא בתום לב ודרישה שרירותית בניגוד להסכם למחירים גבוהים יותר - זאת כאשר מקאן מחויב מנגד למחירים שסוכמו מראש מול לקוחותיו.
בערוץ 9 רואים את הפיצוץ עם מקאן באופן שלא משתמע ל-2 פנים. מבחינתם מדובר בחוב של לקוח שקיבל את תמורתו כדין ולא שילם עבורה. לטענתם מקאן ניסתה לכפות עליהם את המשך ההסכם בתנאים הקודמים בצירוף הסכם חתום בו מצוין המחיר לפי ההסכם מ-2009 כ\'מחיר האחרון\'.
בענף הפרסום המגזרי ולא רק במקאן קוראים את המפה הפוך. מצד מקאן טוענים כי נסגר הסכם חדש לקראת השנה החדשה אך כניסתו של איש המדיה הוותיק אלי עזור לערוץ וסיפוח מחלקת המכירות אליו היא זו שגרמה להפרת ההסכם עם ההחלטה להעלות מחירים כאשר קיים סיכום קודם ו\'הסדר רץ\' בין הצדדים.
עזור מקדם מהלך רחב יותר - פונה ישירות לכל הלקוחות
התמונה הגדולה יותר כפי שמתוארת על ידי משרדי פרסום מהענף המגזרי מעניקה לליאוניד בלכמן, מנכ\"ל הערוץ, את תפקיד המשנה בעלילה והופכת את עזור לאיש המפתח בכל הקשור להתנהלות מול משרדי הפרסום. לפי מידע שהגיע לאייס ממשרדי הפרסום עזור מקדם ביתר שאת מהלך רחב יותר (מעבר לדרישה להעלאת מחירים) במסגרתו הערוץ פונה ישירות ללקוחות משרדי הפרסום במטרה לעבוד מולם באופן ישיר ולחתוך החוצה את חברת המדיה ו/או משרד הפרסום.
מצבו הכספי של ערוץ 9 ידוע לכולם ובמיוחד לנפשות הפועלות מולו. הערוץ ההפסדי זכה לאחרונה בזיכיון חדש להפעלת הערוץ ל-5 שנים נוספות, ולפי גורמים בשוק זיכיו לחוד ומעשים לחוד - לב לבייב, בעלי הערוץ לא מוכן לספוג קדנציה נוספת של הפסדים וכאן נכנסת לתמונה המדיניות האגרסיבית של עזור במתכונת: \'נו מור מיסטר נייס גאי\'.
האדפטציה עלינו - רק תשכחו ממשרד הפרסום וחברת המדיה
עזור הפך את עצמו תוך מספר חודשים לשם שמרתיע לא מעט מבכירי משרדי הפרסום המגזריים. אלו מרגישים אותו נושף בעורפם במטרה להגיע ללקוחות ולפעול מולם ישירות על חשבון הכיס שלהם. עזור, כך אומרים בשוק מנסה לפתות את הלקוחות בהצעות לאדפטציה לרוסית על חשבון הערוץ כדי למשוך אותם לניתוק ממשרד הפרסום בעניין רכש המדיה.
על פי גורמים בשוק עזור חייב לרצות את לב לבייב, בעלי הערוץ אליו הוא מן הסתם התחייב להיקף עבודה מינימלי ושיפור הדוחו\"ת. מבנה הבעלות בערוץ לא שינה את פניו וככל הנראה עזור לא מחזיק בידיו מניות. במידה וביצועיו יוכיחו את עצמם, כך מעריכים גורמים בענף, ויחזקו את הערוץ במאמץ אחרון להישרדות, הוא יוכל להעלות דרישה שכזו. בנקודת זמן זו אין לו ממש מה להפסיד - הוא יכול, אישית, רק להרוויח.
בענף טוענים שעליית המחירים היא שרירותית. לערוץ שמורה כמובן הזכות לדרוש מחירים יותר גבוהים אך אלו אינם מגובים בנתוני רייטינג מרשימים - ההפך הוא הנכון ותחושות אלו עוברות ממשרדי הפרסום ללקוחותיהם, בידיעה שעזור וערוץ 9 פונה אליהם ישירות. בטווח הארוך הצפי לפי הענף הוא שהערוץ ימשיך ויצטמצם כתוצאה מטשטוש הבידול בין המגזר הרוסי לכללי.
למקאן יש זמן, לערוץ 9 פחות
בעניין התביעה המשפטית בין מקאן לערוץ 9 אומרים בענף שעזור הצליח למצוא אוזן קשבת בקרב חלק מהלקוחות כתוצאה מהדומיננטיות שלו בשוק וניסיון העבר העשיר מול חלק מהם כאיש מדיה, אך מקאן מהווה עבורו יריב לא קל. למקאן, טוענים גורמים בשוק יש את אורך הנשימה ועומק הכיס להיכנס עם הערוץ לסאגות משפטיות שיימרחו לא רק על שבועות אלא גם על שנים, מה שבסוף יזיק בעיקר לערוץ.
תגובת מקאן אריקסון: \"ערוץ 9 בחוסר תום לב מוחלט התנער מהסכם מפורש בין הצדדים, הסכם שעל בסיסו נטלה יוניברסל מקאן התחייבויות מול לקוחותיה, תוך שהוא מסב לחברה וללקוחותיה נזקים כבדים. יוניברסל מקאן שוקלת את המשך צעדיה\".
מערוץ 9 נימסר בתגובה: \"בין ערוץ 9 ליוניברסל מקאן לא נחתם כל הסכם מסחרי וכל אמירה כאילו קיים הסכם כזה חוטאת לאמת. יתרה מזו, יוניברסל מקאן מסרב לשלם לערוץ תשלום של כ- 3 מיליון ₪ בגין עבודה שנעשתה בעבר ולפיכך, נאלצנו לפנות לערכאות המשפטיות לגביית התשלום\".
\"יודגש כי, ערוץ 9 נוהג לעבוד ישירות מול כל משרדי הפרסום גדולים כקטנים בענף ואף ישמח לשתף פעולה עם יוניברסל מקאן באם זה יסדיר את חובותיו וינהג על פי כללי האתיקה הנהוגים בענף הפרסום\".
תגובות לכתבה(16):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 12.
    כל המצדיעי ערוץ 9, מה שפספסתם
    אנונימי 07/2011/11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שאת המלחמה עזור עושה גם למשרדים אחרים, כמו שלנו (שלא יציין את שמו, עזור באמת מפחיד...) והוא הורס את המשרד שלנו (לא נשארו כבר הרבה כאלה שנותנים פתרון אמיתי לקהל רוסי, אז עכשיו עזור קובר את האחרונים... מה תגידו עכשיו?
    סגור
  • 11.
    מי שמאמין לא מפחד
    סטיב 07/2011/11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כל מי שעובד מול מקאן יודע בדיוק כמה כוחניים וכמה רעים הם יכולים להיות אז בואו נחזיק אצבעות לערוץ 9 כי סוף סוף יש מישהו שלא מפחד ממקאן וכולי תקווה שהם גם יצליחו כי הם נלחמים בשביל הרבה ספקים.....בהצלחה!!!!
    סגור
  • 10.
    כל ישראל חברים
    אחמד 07/2011/11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    איזה מטומטמים, מרוב שטוב לא מסתדרים... הלואי ולנו במגזר הערבי היה ערוץ מסחרי ,והיינו יכולים לטפח אותוכמו ערוץ 9,מקאן עושה טעות גורלית ואף אסטרטגית שלא משלימה עם ערוץ כל כך חשוב למגזר כלשהו בישראל, מקאן מכריזה מלחמה על הצופים הרוסיים של הערוץ ולא הערוץ עצמו.
    סגור
  • 9.
    עזור יעזור
    אלי 07/2011/11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אין ספק שתותח המדיה אלי עזור יעזור לערוץ 9 להתגבר על כל המכשולים שמקאן מערימים על הערץ, במקאן עושים את הכל לנווט את התקציבים של המדיה למקומות אחרים ולפגוע בלקוחות שרוצים את ערוץ 9.
    סגור
  • 8.
    עבודת אין ברירה
    מכאן לא רואים אתמקאן 07/2011/11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מה שלא יהיה,ראשית שמקאו ישלמו את מה שמגיע לערוץ,לאחר מכן ניתן יהיה לשבת על המשך עבודה משותפת,בינתיים למקאו יש הרבה מה להפסיד בגזרת המגזר מכיוון שהקמפיינים יגיעו בצורה ישירה וזולה יותר ללקוח,וכאשר יתפייסו הצדדים הדרך חזרה תהיה קשה, צהוב עולה...
    סגור
  • טען עוד
  • 7.
    מכאן לא רואים אתמקאן 07/2011/11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מה שלא יהיה,ראשית שמקאו ישלמו את מה שמגיע לערוץ,לאחר מכן ניתן יהיה לשבת על המשך עבודה משותפת,בינתיים למקאו יש הרבה מה להפסיד בגזרת המגזר מכיוון שהקמפיינים יגיעו בצורה ישירה וזולה יותר ללקוח,וכאשר יתפייסו הצדדים הדרך חזרה תהיה קשה ביותר.צהוב עולה
    סגור
  • 6.
    ערוץ 9
    דדי 07/2011/11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    המדיה הכי חשובה במגזר הרוסי ומקאן עושק אותם ! שיתביישו
    סגור
  • 5.
    מקאן
    אבי 07/2011/11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    טוב כולם יודעים שהגנבים האמיתיים בכל הסיפור הזה זה מקאן ,משרד כוחני שמתפרנס מ 70% עמלה אותה הוא מגלגל על הלקוח והמדיה . מקאן ימשיך לאבד לקוחות בקצב ....
    סגור
  • אני מריח שתול של ערוץ 9:) (ל"ת)
    אנונימי 07/2011/11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • מדיה הכי חשובה? הצחקת אותי!!!
    אנונימי 07/2011/11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בחייך! זה מזמן הפך להיות ערוץ לזקנים ומסכניםץ המדיה הכי חשובה - זה אינטרנט. שם עתיד, שם צעירים ועמידים.
    סגור
  • 4.
    כל מילה בסלע! ערוץ 9 הפנו דרישת עלייה של יותר
    אחת שיודעת 07/2011/10
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מ-50% לכל משרדי פרסום וחברות מדיה. כש קיבל סירוב, יש לומר צפוי, לדרישה זו (אני מכירה לפחות 5 משרדים שבתוך הסיפור הזה) - התחליו אנשי ערוץ לפנות ללקוחות באופן ישיר. ואותם לקוחות שהסכימו לעלות לערוץ באופן ישיר - משלמים כ-20% יקר יותר. כלומר,בתוספת של עמלות משרד של 15% - מדובר ביקור של מעל 35%. ולשם עזור חותר! למה לקוחות מסכימים? החל מאיומים עסקיים "אנחנו נוציא אותך ממלונות של אפריקה", לדוגמא, ועד לאיומי הכפשה אישיים/מקצועיים. יש פה בעיה קשה בשוק הרוסי, אנשי ערוץ ועזור לא מבינים שהם במו ידייהם מקצרים את זמנם. כי שוק שאין בו משרדים שעושים את היוזמות ודוחפים את לקוחות קדימה - מהר מאד יצטמצם ויחדול מלחיות. ממש חבל!
    סגור
  • נתוני רייטינג של הערוץ מתרסקים,
    אנונימי 07/2011/10
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כמו שפורסם לא מזמן בגלובס - צעירים עוזבים את ערוץ 9... מי אלו המתומתמים שמוכנים לשלם יותר על סחורה פגומה? ממש מחדל של אותם לקוחות שהסכימו! קודם שישפרו את התכנים, לפחות יציגו את התוכנית לשינויי - כרגע אתם מגלגלים כסף ישר לכיסו של אלי עזור. האם זה המנדט שלכם?
    סגור
  • 3.
    אל תאמינו לאף מילה שיוצאת מערוץ 9 הם שקרנים
    אלכס 07/2011/10
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מתי כבר ימחק הערוץ האיום הזה?
    סגור
  • ואתה לא קשור למקאן?מעניין...אתה סתם אחד שנמאס (ל"ת)
    מערוץ 9????? 07/2011/10
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    מקאן נלחמים כאן למען כולם!
    עזור בא להלחם 07/2011/10
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כל השאר מפחדים מהצל של עצמם
    סגור
  • 1.
    אני כבר מזמן לא עובד עם אף מדיה של עזור
    יוסף 07/2011/10
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הבחור לא נותן להרוויח. בוקר טוב מקאן
    סגור