שיווק ופרסום
שילוח בטוויטר: "סיימנו לעבוד עם הארץ ו-TheMarker. שיהיה להם ולנו בהצלחה"
ב-14:00 הפך יו"ר מקאן את הטוויטר לצינור להעברת הודעות. מקאן בתגובה רשמית: "כיום העיתונים לא יכולים לצאת במסעות פרסום עצמיים"
\"לאחר שעבדנו עם TheMarker מיום לידתו( עם הפסקה קטנה באמצע) סיימנו היום לעבוד עם TheMarker והארץ. שיהיה להם ולנו בהצלחה בהמשך הדרך...\". כך צייץ לפני מספר שעות (יום ב\') בחשבון הטוויטר שלו אילן שילוח, יו\"ר מקאן אריקסון ולמעשה הכריז על סיום העבודה המשותפת בין משרד הפרסום והעיתון.
שילוח, שידוע כפרסונה פעילה מאוד בטוויטר, לקח את הרשת החברתית צעד אחד קדימה והודיע במילותיו על סיום ההתקשרות בין הצדדים. מקאן אריקסון הוא משרד הפרסום שחתום על השקתו של TheMarker כעיתון ב-2005, ועוד לפני זה, בהשקת האתר ב-2000.
גיא רולניק, העורך הראשי של TheMarker הוא זה שחתום על הקמת האתר הכלכלי ב-2000 יחד עם קבוצת הארץ ומאוחר יותר על השקתו כמדור כלכלי מודפס. מאחורי השקת העיתון ב-2005 עמדו גם מקאן אריקסון ואילן שילוח לצידו של רולניק במה שנחשב בזמנו לאחד המהלכים השיווקיים המוצלחים - מהלך שגם גרף פרסי אפי עבור מצוינות שיווקית.
בין רולניק לשילוח שוררים יחסים חבריים, מעבר ליחסי משרד פרסום ולקוח. השניים שנחשבים למקורבים הוזכרו כמי שחברו יחד והציעו למו\"ל עיתון הארץ עמוס שוקן הצעה כספית לרכישת TheMarker מידי העיתון והפעלתו במסגרת פרטית. עסקה זו הוכחשה בזמנו על ידי כל המעורבים.
ממשרד הפרסום מקאן אריקסון נמסר: \"2 הצדדים החליטו להיפרד משום שענף העיתונות אינו מאפשר כיום לעיתונים לצאת במסעות פרסום עצמיים. הייתה לנו זכות גדולה להשיק וללוות את המותג הכלכלי המצליח ביותר בישראל, ועל כך גאוותנו\".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(7):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
5.הארץ ודה מרקר לקוחות לא ריווחייםאילן חכם 05/2012/08הגב לתגובה זו0 0אילן שילוח לא אוהב לא להרוויח - ובצדק!סגור
-
4.לא מבין את מה שהם אומריםאייל 05/2012/08הגב לתגובה זו0 0"ענף העיתונות אינו מאפשר כיום לעיתונים לצאת במסעות פרסום עצמיים" על מה הם מדברים? אפשר לעשות היום מהלכים מעולים עבור עיתונים. אני בטוח ששילוח 3.0 שמע על עולם הדיגיטל...סגור
-
מההפרשנים לא ברור. מריחה (ל"ת)הפרשן 05/2012/08הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.ממשיכים לשקועיורם 05/2012/07הגב לתגובה זו0 0מקאן ממשיכים לאבד עצמם לדעתסגור
-
2.גם הוא עבדם של טייקוניםעצוב 05/2012/07הגב לתגובה זו0 0לא יכול עוד עם הלחץ של לקוחות המשרד להחרים את העיתון המצויין.סגור
-
1.מישהו בתנובה או סלקוםרוברטו ייצוג מייצגים 05/2012/07הגב לתגובה זו0 0ביקש יפה מאילן לוותר על רולניק.סגור
-
סלקום כבר לא במקאן גאון (ל"ת)אנונימי 05/2012/08הגב לתגובה זו0 0סגור


