רכב

מהפכה ברכב החשמלי בישראל: עמדות הטעינה שיצילו אתכם בדרכים

ארגון ידידים וחברת גיאו מוביליטי משיקים ניידת חילוץ חשמלית ראשונה מסוגה, שתעניק מענה מקיף לתקלות בכביש ותסייע לנהגי רכבים חשמליים להגיע בבטחה לתחנת הטעינה הקרובה

רכב חשמלי (צילום shutterstock)
המעבר לרכב חשמלי משנה לא רק את הרגלי הנהיגה בישראל, אלא גם את אופי הסיוע הנדרש בצדי הדרך. במסגרת שיתוף פעולה חדש בין Geely (ג'ילי) לארגון ״ידידים״, תעמיד גיאו מוביליטי לרשות הארגון מסחרית חשמלית מתקדמת של Farizon, מותג הרכב המסחרי החשמלי של Geely. הרכב ישמש כניידת חילוץ, סיוע והדרכה חשמלית, ובין היתר יוכל להעניק טעינת חירום לרכבים שסוללתם התרוקנה, במטרה לאפשר להם להגיע לעמדת טעינה קרובה ולהמשיך בדרכם.
הניידת החדשה תשתלב במערך הסיוע הארצי של ״ידידים״ ותעניק מענה לצרכים החדשים שמביא עמו הגידול במספר כלי הרכב החשמליים בכבישי ישראל. לצד תקלות הדרך המוכרות, המעבר לתחבורה חשמלית מייצר תרחישים המחייבים ציוד מתאים, ידע מקצועי ויכולת להגיע במהירות אל הנהג התקוע בשטח. ארגון ״ידידים״, שהוקם בשנת 2006, מפעיל כיום למעלה מ-65 אלף מתנדבות ומתנדבים ברחבי הארץ ומטפל ביותר מחצי מיליון פניות בשנה, לצד פעילותו במקרי חירום ובמשימות סיוע אזרחיות בשגרה ובחירום.
מעבר לטעינת החירום לרכבים חשמליים, תשמש הניידת את מתנדבי הארגון במגוון קריאות דרך, ובהן הנעת כלי רכב, החלפת גלגלים, סיוע במקרים של מחסור בשמן או במים, פתיחת כלי רכב נעולים וחילוץ ילדים שננעלו בשוגג ברכב. נפח האחסון והגמישות התפעולית של המסחרית יאפשרו לרכז בה ציוד מקצועי וכלי חילוץ, לשנע אותם בין מוקדים שונים ברחבי הארץ ולהעמיד לרשות המתנדבים בסיס נייד לפעילות מבצעית בשטח.
לצד פעילות החילוץ והסיוע, תשמש הניידת כמרכז הדרכה נייד של אגף ההדרכות והבטיחות ב״ידידים״. באמצעותה יוכל הארגון להעביר ציוד מקצועי בין הסניפים והמחוזות, לקיים הכשרות ותרגולים במוקדים שונים ולהביא את מערך ההדרכה ישירות אל המתנדבים. הניידת תסייע בהכשרת מתנדבים חדשים, בריענון הידע של מתנדבים ותיקים ובהתאמת מערך ההדרכות לשינויים בעולם הרכב, לרבות טיפול בטוח ומקצועי ברכבים חשמליים ובתרחישי הסיוע החדשים הנלווים אליהם.
שיתוף הפעולה מחבר בין היכולות הטכנולוגיות והתפעוליות של Farizon לבין הפריסה הארצית והניסיון המבצעי של ״ידידים״, וממחיש כיצד רכב מסחרי חשמלי יכול לשמש לא רק לצורכי עבודה, שירות ושילוח, אלא גם ככלי מבצעי בעל ערך ציבורי. Farizon Auto הוקמה בשנת 2016 כחלק מקבוצת Geely Holding ומתמקדת בפיתוח ואנים, משאיות ואוטובוסים חשמליים. המותג פועל ביותר מ-50 שווקים ברחבי העולם ומשווק בישראל על ידי גיאו מוביליטי מקבוצת יוניון, היבואנית הרשמית של Geely, Zeekr ו-Farizon.
פאריזון וידידים (צילום: יח"צ)
רונן יבלון, מנכ״ל Geely ישראל:  ״Farizon מבקשת להוביל את המעבר לתחבורה מסחרית חשמלית לא רק באמצעות טכנולוגיה מתקדמת, אלא גם באמצעות פתרונות שמייצרים ערך ממשי בשטח. החיבור לארגון ׳ידידים׳, מהארגונים המרשימים והמשמעותיים בחברה הישראלית, מאפשר לנו לרתום את היכולות של הרכב המסחרי החשמלי לטובת הציבור ולהיערך יחד לאתגרי העתיד. הניידת החדשה תסייע בפעילות המבצעית של הארגון, תתמוך בהכשרת אלפי המתנדבים ותעניק מענה נוסף לנהגים בעידן הרכב החשמלי. אנו גאים בשותפות עם ׳ידידים׳ ובאפשרות לתרום יחד לעשייה החברתית בישראל״.
ישראל אלמסי, מנכ״ל ארגון ״ידידים״: ״ארגון ידידים מוכיח פעם אחר פעם שהוא חושב קדימה ומכין את עצמו לאתגרי העתיד. החיבור לחברת Farizon ולחברת גיאו מוביליטי מאפשר לנו להתקדם צעד ענק קדימה ולהתאים את מערך הסיוע שלנו במלואו לעידן הרכב החשמלי. ניידת ההדרכה החדשה תאפשר לאגף ההדרכות שלנו להגיע בקלות לכל פינה בארץ, להכשיר את אלפי המתנדבים שלנו ברמה הגבוהה ביותר, ובמקביל להוות מענה מבצעי מתקדם לסיוע בשטח. אנו מודים ל-Farizon על השותפות ועל התרומה המשמעותית לחברה בישראל״.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה