רכב

סכנת חיים: למה טסלה נאלצה לעשות ריקול של מיליוני רכבים?

בעקבות תאונות קשות, יצרנית הרכב החשמלי יוצאת במהלך חירום שישפיע על מיליוני נהגים, בזמן שבנציגות המקומית בישראל בחרו שלא להגיב
טסלה (צילום vecteezy, יוטיוב/ tesla)
טסלה הודיעה על ביצוע ריקול בטיחותי נרחב למכוניות מתוצרתה שיוצרו בסין. המהלך יקיף את הדגמים המובילים של יצרנית הרכב החשמלי, ויתבצע בחלקו הגדול באמצעות עדכון תוכנה אוטומטי. נציגות טסלה בישראל, מצידה, בחרה שלא להגיב למהלך בשלב זה.
הסיבה המרכזית למהלך היא שורת תאונות קשות, חלקן קטלניות, שבהן נוסעים נלכדו בתוך הרכב ללא יכולת להיחלץ. מתברר כי בעת כשל במערכת החשמל בזמן תאונה, מנגנון פתיחת הדלתות האלקטרוני קורס, והנוסעים התקשו לאתר את מנגנון הפתיחה המכני המוסתר בתחתית הדלת. במסגרת העדכון, הרכבים יתוכנתו להוריד אוטומטית את החלונות במקרה של התנגשות כדי לאפשר חילוץ מהיר. בנוסף, יוצמדו מדבקות בולטות שיכווינו אל ידיות הפתיחה המכניות.
במקביל, יבוצע ריקול נוסף לכ-2.74 מיליון רכבים מדגמי 3 ו-Y, במסגרתו תעודכן המערכת לניטור פני הנהג. מטרת העדכון היא לזהות טוב יותר עייפות והסחת דעת בזמן שימוש במערכות הסיוע בנהיגה, ולהפחית סכנה במקרה של אי-תגובה.
המהלכים הללו מגיעים על רקע שינוי תקינה בסין, שהחליטה לשים סוף לסכנת הדלתות החשמליות וחייבה התקנת אפשרות ברורה לפתיחה מכנית מבפנים ומבחוץ- דרישה שתאלץ גם יצרניות רכב נוספות לבצע ריקולים. מבקרי רכב טוענים כבר תקופה כי המעבר לידיות נשלפות וכפתורים חשמליים מתגלה כבעייתי ומסוכן בשעת חירום, וההערכה היא שריקול דומה יוכרז בקרוב גם בשאר העולם.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה