רכב
הרכבת הקלה בגוש דן מתעכבת: יושקעו עוד מאות מיליונים בקו האדום
פתיחת הקו האדום של הרכבת הקלה בגוש דן שוב מתעכבת וצפויה להיפתח באופן חלקי רק במאי, זאת למרות ההבטחות של מירי רגב. בעקבות כך, נת"ע צפויה לחתום הסכמים נוספים בעלות כוללת של כרבע מיליארד שקל עם חברת ההפעלה של הקו האדום, תבל
פתיחת הקו האדום של הרכבת הקלה בגוש דן מתעכבת כבר מזה כשנתיים, והיום (חמישי) פורסם ב"גלובס" כי אין עוד סיבות לאופטימיות לפתיחת הקו האדום של הרכבת הקלה בגוש דן, והפתיחה מתעכבת שוב.
כזכור, מסוף 2021 ההפעלה נדחתה לסוף 2022, לאחר מכן למרץ, ועם כניסתה למשרד התחבורה, שרת התחבורה, מירי רגב, הצהירה כי מועד הפתיחה המעודכן הוא יום העצמאות. אלא שכעת, נראה כי גם תאריך היעד הזה מוטל בספק, וההערכה החדשה היא שהקו יפעל במאי, וגם אז זה יהיה בצורה חלקית בלבד.
בעקבות כך, נת"ע (נתיבי תחבורה עירוניים) צפויה לחתום הסכמים נוספים בעלות כוללת של כרבע מיליארד שקל עם חברת ההפעלה של הקו האדום, תבל (הסכם בעלות של כ־200 מיליון שקל לעשור) ועם קבלן המערכות הסיני, CRTG (כ־130 מיליון שקל).
על פי הערכות של בכירים בענף, חלק מהדרישות אכן מוצדקות, אבל הלחץ של נת"ע לפתוח את הקו בזמן, גוררת הקשחת עמדות מצד קבלנים שדורשים עוד ועוד כסף. ההערכה בקרב גורמים המעורים בפרויקט, היא שעלות העיכובים בפתיחת הקו עומדת על כ־30־50 מיליון שקל בכל חודש. חלק ניכר מהעיכובים נגרמו בשל תקלות שהתגלו כתוצאה ממערכת האיתות של חברת אלסטום והאינטגרציה שלה עם יתר המערכות האחרות של הרכבת.
עוד ב-
בעוד שבועיים חברת נת"ע אמורה להעביר את פרויקט הרכבת הקלה בגוש דן לידי חברת ההפעלה תבל, כדי שהאחרונה תחל בהרצת הרכבות של הקו האדום טרם פתיחתו. על פי התכנון, בשלב הראשון יופעלו 10 רכבות בשעה לכיוון, בציר העמוס ביותר של הקו - החלק התת קרקעי מאליפלט בתל אביב ועד לפתח תקוה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(8):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
8.פוליטיקהצדוק 03/2023/24הגב לתגובה זו0 0בטח שנט"ע חותמת הסכמים בעלות מיליונים,ומי יממן את זה??לא שרת התחבורה וגם לא הנאשם,הכסף יגיע מכל אחד מאיתנו הציבור הרחב.סגור
-
7.שלא יגמר לעולם.. כסף כמו חול....חגיגה. (ל"ת)אלי אלי 03/2023/21הגב לתגובה זו0 0סגור
-
6.איפה העונש שמירי רגב הבטיחה?גאיה 03/2023/18הגב לתגובה זו0 0הגיע הזמן ללמד את נת"ע לקח. פתיחת הקו האדום ביום העצמאות היה אמור להיות חגיגה לאומית.סגור
-
5.רגב .נו מה קורה?נראה אותך צורחת וצווחת ולא עושה כלום (ל"ת)ליכודניק לשעבר 03/2023/17הגב לתגובה זו4 2סגור
-
4.לפתוח בחקירה פליליתמה יהיה . 03/2023/16הגב לתגובה זו11 0לא יאומן , לא יתכן שזה כשל נקודתי. צריך לפתוח חקירה ולהעמיד לדין אזרחי ופלילי את הגורמים והחברות המעורבות בכשל.סגור
-
3.הודוס הורדוסמקס הזועם 03/2023/16הגב לתגובה זו6 0זה הפרוייקט של הורדוס אין לו"ז ויש חבית ללא תחתית מתקציב הציבור. אין דין ואין דיין והחגיגה נמשכת.סגור
-
2.חפרו לנו את החיים ואין רכבת מיום העצמאות (ל"ת)רק ב 03/2023/16הגב לתגובה זו7 0סגור
-
1.חפרו לנו את החיים ואין רכבת מיום העצמאות (ל"ת)רק ב 03/2023/16הגב לתגובה זו4 0סגור



