כסף וצרכנות
"חיסכון של אלפי שקלים בחודש": זו המערכת שתשנה את כללי המשחק?
סטודנטיות להנדסת תוכנה ממכללה בישראל פיתחו מערכת חכמה לניהול חקלאי שעשויה לחסוך עד אלפי שקלים בחודש למשקים. ראש המחלקה במכללה: "פרויקט הינו דוגמה מצוינת לאופן שבו טכנולוגיה וחדשנות יכולות לתרום לענפים מסורתיים"

פרויקט גמר חדשני של צמד סטודנטיות מהמכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון מציג פתרון טכנולוגי מתקדם לאתגרי הניהול בענף החקלאות הישראלי. המערכת, הנקראת "GrowWise", פותחה על ידי הסטודנטיות מאי זוהר וספיר עובדיה בהנחיית אלונה קוצ'יי, חברת סגל המחלקה להנדסת תוכנה במכללה.
בעידן שבו ענף החקלאות מתמודד עם אתגרים הולכים וגדלים - ממשבר האקלים ועד תנודות במחירי התשומות והקשיים בניהול כוח אדם - מערכת GrowWise מספקת לחקלאים כלים חכמים מבוססי נתונים לקבלת החלטות מושכלות ולייעול השימוש במשאבים.
"הרעיון לפיתוח המערכת עלה במהלך המלחמה, כשצפינו בכתבות ושמענו סיפורים על חקלאים שצמאים לעזרה לניהול מרחוק, בגלל שחלקם היו במילואים או חלקם פונו מהישובים, או שבשל איומי הטילים לא יכלו להגיע פיזית למשקים", מספרת מאי זוהר, אחת ממפתחות המערכת.
"ראינו גם שחקלאים רבים עדיין מנהלים את המשק בשיטות מסורתיות, ומתקשים לעקוב אחר כל ההיבטים התפעוליים והכלכליים של העסק שלהם". לדבריה, GrowWise נועדה לפשט את התהליכים ולאפשר לחקלאים לקבל תמונה מלאה ועדכנית על המשק שלהם, ובכך לשפר את הרווחיות.
המערכת כוללת מספר מודולים מתקדמים. ביניהם, ניהול חלקות וחממות, תכנון השקיה חכם, ניהול מלאי מתקדם, ניתוח מגמות צמיחה, ניהול הוצאות והכנסות, וגיוס כוח אדם.
"אחד היתרונות המשמעותיים של המערכת הוא היכולת שלה להתאים את עצמה לצרכים הספציפיים של כל חקלאי", מוסיפה ספיר עובדיה, המפתחת הנוספת. "הממשק פשוט וידידותי למשתמש, כך שגם חקלאים שאינם 'אנשי טכנולוגיה' יכולים להפיק ממנה תועלת מיידית".
כחלק מתהליך הפיתוח, המערכת נבחנת כעת במסגרת פיילוט עם חקלאי מהדרום, והתוצאות הראשוניות מבטיחות. "אנו מאמינות כי למערכת יש פוטנציאל לחסוך אלפי שקלים בחודש למשק, בעיקר הודות לייעול השימוש במים ובתשומות אחרות", מציינות מאי וספיר.

מאי זוהר וספיר עובדיה. קרדיט צילום: יחצ SCE
עוד ב-
ד"ר כרים אבו עפאש, ראש המחלקה להנדסת תוכנה: "פרויקט GrowWise הוא דוגמה מצוינת לאופן שבו טכנולוגיה וחדשנות יכולות לתרום לענפים מסורתיים כמו חקלאות. אנו גאים בסטודנטיות שלנו, שהצליחו לפתח פתרון פרקטי העונה על צרכים אמיתיים של החקלאות הישראלית. פיתוח זה ופיתוחים חדשניים נוספים יוצגו לקהל הרחב במסגרת פסטיבל הטכנולוגיה הגדול בדרום SCE Tech Fest 25 שיתקיים בין התאריכים 22-26.6.25, במכללה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה