בארץ

התוכנית הלאומית לביטחון המזון יוצאת לדרך? "זה צו השעה"

משרד החקלאות וביטחון המזון הציג את תוכנית העבודה לשנת 2025. אורן לביא, מנכ"ל משרד החקלאות וביטחון המזון: "בחרנו להתמקד בארבעת גורמי הייצור הקריטיים: מים, קרקע, מחקר וחדשנות, וכוח אדם – כי בלעדיהם חקלאי לא יוכל להיות חקלאי"
מערכת ice | 
צילום פייסל הייב
משרד החקלאות וביטחון המזון, בראשו עומד השר אבי דיכטר, הציג היום (רביעי) את התוכנית הלאומית לביטחון מזון לתושבי המדינה. התוכנית הוצגה במסדרת דיוני ועדת הכלכלה של הכנסת והיא מתמקדת בחיזוק החקלאות המקומית, צמצום אי הוודאות לחקלאים ועוד. 
המשרד הציג במסגרת הדיון את יעדיו לשנת 2025, החל מהגדלת היקפי הייצור, הבטחת ביטחון מזון לאומי בעת שגרה ובעת חירום, קידום מנועי צמיחה, שיקום הצפון וחבל תקומה וקידום היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות. 
במסגרת חיזוק גורמי הייצור בחקלאות, ולאחר שהשלים את גיבוש חוק המים שמטפל בתעריפי המים לחקלאות, משרד החקלאות וביטחון המזון שם לו למטרה להקים מוביל ארצי למי קולחים, ייעול הקצאות המים וצמצום שטחים נעדרי חלופה למים שפירים. 
בנושא הקרקע, מקדם המשרד תמ"א שתעגן את מעמד הקרקע החקלאית בישראל, מדובר על 4.1 מיליון דונם המשמשים לחקלאות (לפי נתוני למ"ס 2023), כ-20% משטחי המדינה.
ביחס לנושאי כוח אדום, המשרד פועל להכנסת דור חדש וצעיר לחלקאות באמצעות הובלת פרויקטים חדשים. המשלבים טכנולוגיות מתקדמים. ביחס לסוגיית המחקר והפיתוח, המשרד הממשלתי שואף להשקיע בטכנולוגיות מתקדמות לתמוך בביצוע מחקרים לצורך קידום ביטחון המזון. 
"כדי להבטיח את מימוש החזון, בחרנו להתמקד בארבעת גורמי הייצור הקריטיים: מים, קרקע, מחקר וחדשנות, וכוח אדם – כי בלעדיהם חקלאי לא יוכל להיות חקלאי. לצערנו, מדינת ישראל גורעת מדי שנה בממוצע כ-32 אלף דונם מקרקעות חקלאיות – מציאות שמחייבת שינוי", סיפר אורן לביא, מנכ"ל משרד החקלאות וביטחון המזון.
 לדבריו, אחד היעדים המרכזיים של המשרד הממשלתי הוא לקדם תוכנית מתאר ארצית לחקלאות שתגן על הקרקע החקלאית ותאפשר את הגדלתה. "לעבודתנו יש משמעות עמוקה מעבר להווה – אנו מתכננים היום את ביטחון המזון של הילדים והילדות של ישראל בראייה קדימה של 25 שנים. זהו צו השעה", הצהיר אורן לביא. 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה