כסף וצרכנות
קוקה קולה מתקפלת: זה הצעד שעשתה החברה
אחרי שנים של טענות, קביעות וערעורים סביב התנהלותה בשוק, החברה המרכזית בחרה לסגת חלקית מהמאבק המשפטי. כל הפרטים
בדצמבר 2019 קבעה הממונה על התחרות שהחברה המרכזית ניצלה לרעה את מעמדה כמונופול. בנוסף, היא הפרה הוראות קודמות, צו מוסכם וגם תנאים שנקבעו כשאושרה לה בעבר המיזוג עם חברת נביעות.
החברה כבר לא מערערת על הפרשיות הבאות:
הוצאה של מקררים של חברות מתחרות מנקודות מכירה. הקנס בפרשה הזו היה כ־9 מיליון שקל. הוצאה של מכשירי נסטי של אסם מנקודות מכירה. בפרשה זו דובר גם על הפרה של צו מוסכם, והקנס היה כ-7מיליון שקל, הסכמים בלעדיים עם קמעונאים. קנס של כ-4 מיליון שקל. שימוש בהנחות על מוצרי קוקה קולה כדי לקדם את מכירת מי נביעות. קנס של כמיליון שקל.
מרשות התחרות נמסר כי, שהממונה רואה חשיבות רבה באכיפת החוק על בעלי מונופולין. לדבריהם, העובדה שהחברה המרכזית משכה את רוב הערעור מוכיחה שגם מי שיש לו כוח שוק משמעותי לא פטור מהשלכות כשהוא עובר על החוק.
עוד ב-
הכתבות החמות
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה



