כסף וצרכנות
שיא בתעופה העולמית: גדילה במושבים ובטיסות
תעשיית התעופה העולמית שוברת שיאים עם יותר מ־529 מיליון מושבים באוקטובר, אך לצד צמיחה מרשימה בארה״ב, טורקיה וסין מדינות כמו יפן ואינדונזיה מדווחות על ירידות חדות. האם גל ההתאוששות ייעצר?
תעשיית התעופה העולמית שוברת שיאים חדשים באוקטובר 2025, עם למעלה מ-529 מיליון מושבים בטיסות מסחריות ברחבי העולם, זינוק של יותר מ-20 מיליון מושבים בהשוואה לאוקטובר אשתקד. מדובר בהמשך ישיר למגמת ההתאוששות של הענף מאז תקופת הקורונה, עם עלייה חדה בביקושים מצד הנוסעים ותחרות גוברת בין החברות.
על פי דוח של חברת המידע והאנליזה OAG, קצב הצמיחה בהשוואה לשנה הקודמת עומד כעת על 3.9% גבוה משמעותית מהצמיחה של 2.4% שנרשמה בספטמבר. ארצות הברית שומרת על מעמדה כשוק הפנים הגדול ביותר בעולם, עם יותר מ-92 מיליון מושבים רק בחודש הנוכחי.
במונחי תעבורה בין מדינות, הקו בין ספרד לבריטניה ממשיך להוביל עם 5.3 מיליון מושבים, ואילו גרמניה וטורקיה מציגות את העלייה הגדולה ביותר במספר הנוסעים ביניהן. מנגד, באזורים כמו הקריביים ודרום אמריקה העליונה נרשמת דווקא ירידה בכמות הטיסות לעומת השנה שעברה.
באופן מפתיע, דווקא טורקיש איירליינס מובילה את טבלת הצמיחה היחסית עם עלייה של כמעט 15 אחוזים במספר הטיסות החודשיות, שמגיעות כעת ל-37,600. יונייטד איירליינס הוסיפה 7,000 טיסות חדשות לעומת אוקטובר הקודם, ודלתא איירליינס במקום השני עם תוספת של 6,800 טיסות. לעומת זאת, לופטהנזה הגרמנית רשמה ירידה של 5 אחוזים בפעילות, ואזור הדרום של אמריקה רשם צניחה כוללת של 1.4 אחוזים בקיבולת.
לפי הנתונים, מספר הטיסות היומי בעולם עומד כעת על יותר מ-105 אלף, ובשוק פועלות מעל 730 חברות תעופה וכמעט 4,000 שדות תעופה. מדובר במערכת גלובלית אדירה בהיקפיה, שממשיכה לגדול מדי חודש אך גם מתמודדת עם שינויים אזוריים, רגולציה הדוקה ואתגרים תפעוליים.
בעוד שארצות הברית שומרת על הפער המשמעותי בשוק הפנים לעומת סין, הנתונים מראים כי סין מציגה את הצמיחה החדה ביותר בחודש האחרון, תוספת של 2.7 מיליון מושבים לעומת אוקטובר שעבר. מנגד, אינדונזיה רשמה ירידה של 6.3%, וגם יפן מצטרפת לרשימת המדינות עם צמצום בפעילות הפנים-ארצית.
עוד ב-
הנתונים מצביעים על כך שתעשיית התעופה העולמית צומחת, אך לא באופן אחיד. חלק מהשחקניות נהנות מעלייה חדה בביקושים ומרחיבות את הפעילות שלהן, ואחרות מתקשות לשמור על היקף הפעילות ומתחילות לאבד גובה. עבור ישראלים שמתכננים נסיעות לחו"ל – מדובר בבשורה חיובית שמרמזת על היצע גדל, אך גם על תחרות מוגברת בין חברות התעופה, שעשויה להשפיע על המחירים בשוק.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



