כסף וצרכנות

אמריקן איירליינס חוזרת לישראל: אלו השדרוגים שיחכו לכם במטוס

חברת התעופה האמריקאית חוזרת לישראל באפריל 2026 עם חידושים משמעותיים במושבי הפרימיום שלה. כל הפרטים

ענת סימן טוב | 
אמריקן איירליינס (צילום אמריקן איירליינס)
בשישי האחרון הודיעה אמריקן איירליינס על חזרתה לטוס לישראל כבר באפריל 2026, ומביאה איתה לא רק חיבור מחודש בין תל אביב לערים מרכזיות בארצות הברית, אלא גם חידושים משמעותיים במושבי הפרימיום שלה.
החברה מתכננת לבצע שדרוג מקיף למטוסי ה‑Boeing 777-200 שלה, במטרה להרחיב את ההיצע של מושבי פרימיום ולשמור על עלויות ההון תחת שליטה. "בשמחה אנו מודיעים שנמשיך להרחיב את מוצר ה‑Flagship שלנו במטוסי 777-200," אמר דבון מיי, סמנכ"ל הכספים של אמריקן, במהלך דיון על תוצאות הרבעון ב‑23 באוקטובר. "מטוסים אלה, שיעברו שדרוג מלא מהחזית ועד הזנב, יקבלו 25% יותר מושבים שטוחים במושבי ביזנס ופרימיום אקונומי, יחד עם מערכת בידור מושבית חדשה." נכון להיום, המטוסים מוגדרים עם 273 מושבים – 37 ב‑Flagship Business, 24 בפרימיום אקונומי, 66 ב‑Main Cabin Extra ו‑146 במושבי Main Cabin.
נתוני מאגר Fleet Discovery של Aviation Week מצביעים על צי של 41 מטוסי 777-200 פעילים עם גיל ממוצע של כ‑25 שנים. מנכ"ל אמריקן, רוברט איזום, תיאר את השדרוג כ"צעד משמעותי עבורנו, כי הארכת חיי המטוסים האלה נותנת לנו חופשת הון במונחים של החלפת צי."
"ממש זה משהו שתכננו לעשות כבר זמן מה," הסביר מיי. "[ה‑777-200] הוא מטוס שאנו מאמינים שנוכל להפעיל היטב גם בעשור הבא. אנו סבורים שהשקעה זו משתלמת לאורך חיי המטוס ומכינה אותנו היטב לדרישות ההון שלנו בשנים הקרובות."
בנוסף, אמריקן מתכננת להרחיב את Flagship Suite במטוסי 777-300ER שלה, מה שיגדיל את מספר מושבי הפרימיום ב‑20% בסוג מטוס זה. מטוסי 777-300ER מוגדרים עם 304 מושבים – 8 ב‑Flagship First, 52 ב‑Flagship Business, 28 בפרימיום אקונומי, 28 ב‑Main Cabin Extra ו‑188 במושבי Main Cabin.
Flagship Suite הושק לראשונה על מטוסי 787-9P הפרימיום הכבדים של אמריקן מוקדם יותר השנה. מטוסי Airbus A321XLR החדשים של החברה, המתוכננים למסירה בסוף 2025, יכללו גרסה חד‑נתיב של ה‑Flagship Suite. כבר ניתן להזמין כרטיסים לטיסה הראשונה של A321XLR ב‑13 בדצמבר מניו יורק JFK ללוס אנג'לס (LAX).
בעוד החברה מיישרת את מוצרי הפרימיום שלה על סוגי הצי השונים, ההכנסות למושבי פרימיום ברבעון השלישי עלו חמש נקודות אחוז מעל הביצועים במושבי Main Cabin משנה לשנה. 

החברה גם הציגה תוכניות להשקעה מתמשכת בחוויית הפרימיום בקיץ האחרון, כאשר הודיעה על שדרוג כלל המטוסים האזוריים בעלי שתי המדרגות עם עיצובים פנימיים מרעננים. אמריקן מצפה שהביקוש הצרכני לפרימיום יסייע לצמצום פערי הרווח מול מתחרותיה הגדולות.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה