כסף וצרכנות
קפיצה של 50% טיסות בשנה אחת: הנתונים נחשפים
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מפרסמת היום את נתוני כניסות ויציאות ישראלים לישראל וממנה וחושפת קפיצה של יותר מ50% בטיסות. כל הפרטים
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מפרסמת היום את נתוני כניסות ויציאות ישראלים לישראל בחודש אוקטובר 2025. הנתונים בחודש זה נראים מעודדים וכי פתיחת השמיים והרגעון במצב המלחמה שהסתיימה מסייע בנושא.
לפי הנתונים, בחודש זה נרשמו 131.2 אלף כניסות לישראל, לעומת 67.4 אלף בשנה שעברה, יותר מ-50%. מתוך סך הכניסות, נרשמו 128.8 אלף כניסות של תיירים, לעומת 66.8 אלף בשנה שעברה.
במבט מתחילת השנה מחודשים ינואר-אוקטובר 2025 נרשמו 1.07 מיליון כניסות מבקרים לישראל, לעומת 835.1 אלף כניסות בתקופה המקבילה אשתקד. מתוך הנתון הזה, 33% היו מבקרים מארצות הברית, 13.4% מבקרים מצרפת, 8.1% מהממלכה המאוחדת ו-5.5% מבקרים מרוסיה.
מניתוח הנתונים מנוכי העונתיות של כניסות תיירים בדרך האוויר עולה כי בשלושת החודשים האחרונים, אוגוסט-אוקטובר 2025, נרשמו 109.6 אלף כניסות בממוצע לחודש, לעומת 74.6 אלף כניסות בממוצע לחודש בשלושת החודשים שקדמו להם, מאי-יולי 2025.
בנוסף בשלושת החודשים האחרונים, כי האחרונים, אוגוסט-אוקטובר 2025, נרשמה עליה של 1.4% בממוצע מדי חודש. בשלושת החודשים שקדמו להם נרשמה עליה של 1.7% בממוצע מדי חודש.
וכמה ישראלים טסו לחו"ל?
בחודשים האחרונים רוב חברות תעופה הזרות חזרו לטוס לישראל, מה שסייע בפתיחת השמיים והוביל לעלייה בכמות הטיסות של הישראלים. על פי הנתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בחודש אוקטובר שהיה גם חודש של חגים, 2025 נרשמו 811.9 אלף יציאות לחו"ל של ישראלים, לעומת 542.7 אלף בשנה שעברה. 88% מהיציאות היו בדרך האוויר. מתחילת השנה עד אוקטובר 2025, נרשמו 7,925.5 אלף יציאות לחו"ל, מתוכן 6,085.4 אלף יציאות לחו"ל לעומת 5,542.8 אלף יציאות בשנה הקודמת.
עוד ב-
מניתוח הנתונים עולה כי, בשלושת החודשים האחרונים, אוגוסט - אוקטובר 2025, היו 767.2 אלף יציאות של ישראלים לחו"ל בדרך האוויר בממוצע לחודש, עלייה לעומת שלושת החודשים הקודמים (531.6 אלף). ניתוח נתוני המגמה של מספר היציאות לחו"ל מראה כי בשלושת החודשים האחרונים, אוגוסט - אוקטובר 2025, נרשמה עלייה של 2% בממוצע מדי חודש. בשלושת החודשים הקודמים נרשמה עלייה של 1% בממוצע מדי חודש.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.המגמה מורגשת גם בשטח – הציבור חוזר לשמייםדורון, SkyTrip 11/2025/09הגב לתגובה זו0 0כמי שפועלים כבר שנים בתחום הטיסה האזרחית, אנחנו ב-SkyTrip מרגישים היטב את הנתונים שהלמ״ס מציג. לצד העלייה בטיסות לחו״ל, אנחנו רואים בחודשים האחרונים זינוק משמעותי גם בביקוש לטיסות חוויה, טיסות זוגיות ומתנות תעופה בישראל. הציבור חוזר לשמיים – לא רק ליעדים בחו״ל, אלא גם לחוויות מקומיות, בטוחות ונגישות. אנחנו שמחים לראות את השיקום של ענף התעופה וממשיכים לספק חוויות טיסה ברמה הגבוהה ביותר, עם דגש על בטיחות, מקצועיות ושירות אישי. דורון, SkyTrip – טיסות חוויה בישראלסגור



